04 Eylül 2014, Perşembe 08:15:19

MEKSİKA'DA YENİ HAVALİMANI HEYECANI

Meksika hükümeti, başkent Mexico City’ye yapılacak yeni havalimanı projesinin dizaynını belirledi. Son derece modern ve fütüristik çizgiler taşıyan ‘X’ şeklindeki havalimanı 9,17 milyar dolara inşa edilecek.
  • onlar bizden daha çabuk ve daha ucuza tamamlarlar.
  • Bizim havaalanının projesini gören varmı? YOK. ortaya ne çıkacak bakalım.
  • Ankara esenboğa zannettim haliyle. Ankara daki arkadaşları aradım " yeni havalimanınız hayırlı olsun bebeler" dedim. Arkadaşlar " ne limanı olm ne içtin sen dediler" . İplemedim. Milletvekili bi tanıdık vardı onu aradım : öyle birşey duymadım, ben bi avrupa birliğinden sorumlu bakanlığa sorayım" dedi. Dönmedi , telfn elimde bekliyorum. İçime kurt düştü, internet gazete, bbc, cnn ne bulduysam sordum, araştırdım. Amonpour a mail attım, dönmedi malum saat farkı. Alanında lider airport haber, nasıl meksika daki daha yeni yapılacak olan bi hlimanının haberini yapabilirdi. Yaptığım beyin fırtınası, logaritmik çıkarımlardan sonra haberin meksikada geçtiğine karar kıldım. Beni yine şaşırtmadın, tişikkirler airport.
  • Bizimkide 6 pistli.. planlanan yillik 30 milyon fark var... peki bizimki 20 milyar usd iken bunlar nasil 9 milyara yapiyo.. bizmi abartiyoz onlarmi dusuk gosteriyo...

Kamu ve özel sektörün birlikte finanse edeceği projeyi İngiliz mimar Norman Foster çizdi. Foster’ın ekibinde Meksikalı milyarder Carlos Slim Helu’nun damadı Fernando Romero da yer alıyor. Foster ve Romero, havalimanı modelini devlet başkanlığı binasında tanıttı.

6 pisti olacak yeni havalimanı, Mexico City’nin doğusundaki bir devlet arazisine 2015’in ortalarından itibaren yapılmaya başlanacak. Mimar Norman Foster, “Bu havalimanı, dünyada bir ilk olacak. Alışılagelmiş bir çatısı yok. Dikey duvarları yok. Bilinen anlamda sütunları da yok. Buna rağmen depreme son derece dayanıklı olacak. Dizaynında yerel kültürün unsurlarından esinlenildi” açıklamasını yaptı.

50 yıl boyunca her yıl ortalama 120 milyon yolcunun kullanacağı düşünülen havalimanının ilk etabı hükümet tarafından finanse edilecek. Mexico City’nin şu anki havalimanından her yıl gelen 634 milyon dolar, direkt yeni inşaata aktarılacak. 2018 yılında faaliyete geçmesi planlanıyor.

Dünyanın hemen her yerinde genellikle çelik kullandığı mühendislik harikası binalar inşa eden mimar Norman Foster, yine dünyanın en büyük tasarım firmalarından Foster and Partners’ın yürütücülüğünü yapıyor. Pekin Havalimanı, Wembley Stadyumu ve Londra’daki ‘Gherkin’ gökdeleni, Foster’ın en çok bilinen eserleri arasında sayılıyor. (Haber3)

MEKSİKA'DA YENİ HAVALİMANI HEYECANI

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

gonzales ~ 10 yıl önce
onlar bizden daha çabuk ve daha ucuza tamamlarlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Proje ~ 10 yıl önce
Bizim havaalanının projesini gören varmı? YOK. ortaya ne çıkacak bakalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Ankara esenboğa zannettim haliyle. Ankara daki arkadaşları aradım " yeni havalimanınız hayırlı olsun bebeler" dedim. Arkadaşlar " ne limanı olm ne içtin sen dediler" . İplemedim. Milletvekili bi tanıdık vardı onu aradım : öyle birşey duymadım, ben bi avrupa birliğinden sorumlu bakanlığa sorayım" dedi. Dönmedi , telfn elimde bekliyorum. İçime kurt düştü, internet gazete, bbc, cnn ne bulduysam sordum, araştırdım. Amonpour a mail attım, dönmedi malum saat farkı. Alanında lider airport haber, nasıl meksika daki daha yeni yapılacak olan bi hlimanının haberini yapabilirdi. Yaptığım beyin fırtınası, logaritmik çıkarımlardan sonra haberin meksikada geçtiğine karar kıldım. Beni yine şaşırtmadın, tişikkirler airport.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
başlık ~ 10 yıl önce
başlığa bakmayı deneseydin bu kadar çile çekmezdin.
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bizimkide 6 pistli.. planlanan yillik 30 milyon fark var... peki bizimki 20 milyar usd iken bunlar nasil 9 milyara yapiyo.. bizmi abartiyoz onlarmi dusuk gosteriyo...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ok ~ 10 yıl önce
"DEVLETİN KASASINDAN TEK BİR KURUŞ ÇIKMIYOR." demişti sayın Cumhurbaşkanımız. :)
Yay ~ 10 yıl önce
Bankalar verdikleri krediyi faiziyle geri almıyormu,hibe mi ediyorlar?Eğer 3.İST kamu yatırımı olsaydı finansmanı doğrudan hazineden ve kamu borçlanması olarak yapılmayacakmıydı.Devletin kasası ne oluyor başka?
meka ~ 10 yıl önce
istanbul 150 milyon kapasiteli ve 22 milyar avro, yaklaşık 30 milyar dolar eder. tabii ki fazlasını kazanacakları için bu parayı veriyorlar.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000