21 Aralık 2010, Salı 09:45:27

MEKSİKA SINIRINDA "DRONE" DÜŞTÜ!

Teksas Eyaleti’nin El Paso kenti yakınlarında bir insansız uçak yere çakıldı. “Drone” adı verilen insansız uçaklar, yerden komutla yönlendiriliyor. Düşen uçağın Meksika’ya ait olduğu haberi üzerine FBI soruşturmayı derinleştirdi.
  • bunlara baldır bacak ta giriyor mu ? yada Fox 1- Fox 2 daki türkiyede yaşıyan kızıl tilkilermidir ?????
Meksika sınırında ABD’ye ait drone’ların, güvenlik amacıyla uçurulduğu öteden beri biliniyordu.
 
Ancak Meksika tarafının drone uçurduğu haberi ve bilgisi bugüne dek yetkililere ulaşmamıştı. Bu nedenle Meksika yönünden gelen drone’nun hangi amaçla ABD hava sahasına girdiği ve düşüş nedenleri karanlıkta kaldı.
 
Son olayın ardından, ABD’de şimdiye kadar yasal bir düzenlemeye kavuşmamış bulunan drone kullanım hakları üzerine sivillere verilmiş ayrıcalıklar tekrar gündeme geldi. 200 metreden yükseğe çıkmadığı sürece drone uçurmak herkesin kolayca yapabileceği bir iş olarak görünüyor.
 
Fakat öte yandan dronların 18 bin feet yüksekliğine çıkabileceğini düşünen yetkililer bu durumda normal hava trafiğine zarar vermesinden çekiniyor.
 
Veri toplamak, casusuluk yapmak, video çekmek, hatta bu araçlarla bir yere hedef almak olanaklı olduğundan, yakın gelecekte Amerika’da drone kullanımına sınırlama getirileceği de Meksika dronu haberinden sonra yetkililerce açıklandı.
MEKSİKA SINIRINDA "DRONE" DÜŞTÜ!

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
bunlara baldır bacak ta giriyor mu ? yada Fox 1- Fox 2 daki türkiyede yaşıyan kızıl tilkilermidir ?????

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000