29 Eylül 2012, Cumartesi 13:16:10

MEHMETÇİK İÇİN YENİ HELİKOPTERLER GELİYOR

Bingöl'de 200 askerin izin dönüşü otobüslerle birliklerine götürülürken yaşanan terör saldırısı, asker sevkiyatında yeni tedbirleri gündeme getirdi. Artık Mehmetçik, ABD'den getirilecek Chinook helikopterleriyle taşınacak.
  • bence çok masraflı bir karar, uçuş saatinin yaklaşık 3 katı kadar bakıma ihtiyaç duyan bir helicopter. (yanlış hatırlamıyorsam )
  • Maalesef bu haber haber degil. Chinook'larin alinacagi haberi 4 sene once idi. Bakiniz: http://www.todayszaman.com/newsDetail_getNewsById.action?load=detay&link=128676 Diger yorumcunun dedigi gibi, Chinook'lar otobusculuk oynamaya gelmiyor Turkiye'ye. Binlerce yalvar yakardan sonra Guneydogu'da kullanilmak uzere geliyorlar, 3 tanecik SuperCobra'nin geldigi gibi.
  • Çöpe atma zamanı gelmişti. Önceki binlerce pilotlarımızın şehadetleri gibi; bizim kuzuları taşıyacak. Gövde bedava; parçaları dost ticareti. Hayırlı olsun. Üretemiyorsan emperyalizme teşekkür et. Psikolojiğinden tekniğine, çok iyi oynatırlar.
  • Askerler taşınacak ama operasyon bölgesine. Bu helikopterler daha büyük miktarda askeri bir seferde operasyon bölgesine indirmek için alınıyor.TSK nın otobüs yerine bu helikopterleri kullanacağını söylemek en hafif tabir ile hayalcilik olur. Bu helikopterlerin saatlik uçuş maliyeti nedir acaba. Bu iddiayı ortaya atan arkadaşın matematik dersine elişi öğretmeni gelmiş herhalde.
  • Adamlar bizi birbitimize dusurup hababam dilah satiyor. iste buyuzden teror bitmez
  • Hayırlı olsun çok ama çok gecikmiş bir karar. Miktarı da mutlaka arttırılmalı.
  • bizede zaten 20 sene sonra gelir ABD'den sonra

Bingöl'de silahsız 10 askerin, sevkiyatı sırasında PKK tarafından şehit edilmesi, Ankara'yı harekete geçirdi. Mehmetçiğin artık hava yoluyla taşınması için düğmeye basıldı. Bu konuda daha önce girişimlerde bulunulmuş, 60 kişilik dev Chinook helikopterleri için ABD Kongresi'nden onay alınmıştı.

Zaman gazetesinde yer alan habere göre; terörle mücadeledeki hassas durumu göz önünde bulunduran Ankara, teslimatın öne çekilmesi görüşmelerini sıklaştırdı. Normal şartlarda 2015'te gelmesi öngörülen helikopterlerin daha önce Türkiye'de olması planlanıyor. Bunun için ABD tarafıyla pazarlıklar başladı. Toplam 6 ya da 10 Chinook helikopter alınacak. Yaklaşık maliyeti ise 1 milyar doları bulacak.

18 Eylül günü izin dönüşü birliklerine teslim olmak üzere Elazığ'da toplanan 200 sivil silahsız asker, 3 otobüs, 1 midibüs, 1 minibüs ve kendilerine refakat eden 10 zırhlı araçla Muş istikametine doğru ilerlerken saldırıya uğramıştı. 10 askerin şehit olduğu saldırının ardından kamuoyundan eleştiriler yükselmiş, askerlerin birliklerine neden hava yoluyla sevk edilmediği sorusu gündeme gelmişti. Eleştirileri dikkate alan güvenlik bürokrasisi, Chinook nakliye helikopterlerinin bir an önce Türkiye'ye getirilmesi için lobi faaliyetlerini hızlandırdı. Türkiye'nin siparişlerinin üretim hattında öne çekilmesi için uğraş veriliyor. 60 personel kapasitesi olan yük helikopterleri, çelik halatlarla bir F-16 savaş uçağını bile taşıyabiliyor. Helikopterler, mekanize araçları, top gibi silah sistemlerini nakledebiliyor. Chinook helikopterleri Yunanistan, İngiltere, İtalya ve Mısır gibi pek çok ülkenin ordusunda bulunuyor. Türkiye'nin alacağı helikopterler hem Kara Kuvvetleri hem Özel Kuvvetler Komutanlığı'nın hizmetine verilecek. TSK şimdiye kadar yük taşıma ihtiyacını Blackhawk ve Cougar helikopterleriyle sağlıyordu. Chinook'lar yük helikopterleri arasında çok önemli bir yere sahip. CH-47S tipi Chinook model helikopterler ABD ordusu için ilk kez 1962'de üretildi. Her türlü iklim ve şartta, savaşta, afette muharip ve hayat kurtarıcı olarak görev yapıyor. Helikopterlerin, 2040'lara kadar Amerikan ordusu içinde yer alması bekleniyor.

MEHMETÇİK İÇİN YENİ HELİKOPTERLER GELİYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

aaa ~ 12 yıl önce
bence çok masraflı bir karar, uçuş saatinin yaklaşık 3 katı kadar bakıma ihtiyaç duyan bir helicopter. (yanlış hatırlamıyorsam )

Yanıtla

Kalan karakter 1000
isim?Rumuz'a katiliyorum. ~ 12 yıl önce
Maalesef bu haber haber degil. Chinook'larin alinacagi haberi 4 sene once idi. Bakiniz: http://www.todayszaman.com/newsDetail_getNewsById.action?load=detay&link=128676 Diger yorumcunun dedigi gibi, Chinook'lar otobusculuk oynamaya gelmiyor Turkiye'ye. Binlerce yalvar yakardan sonra Guneydogu'da kullanilmak uzere geliyorlar, 3 tanecik SuperCobra'nin geldigi gibi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Örkın ~ 12 yıl önce
Çöpe atma zamanı gelmişti. Önceki binlerce pilotlarımızın şehadetleri gibi; bizim kuzuları taşıyacak. Gövde bedava; parçaları dost ticareti. Hayırlı olsun. Üretemiyorsan emperyalizme teşekkür et. Psikolojiğinden tekniğine, çok iyi oynatırlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Askerler taşınacak ama operasyon bölgesine. Bu helikopterler daha büyük miktarda askeri bir seferde operasyon bölgesine indirmek için alınıyor.TSK nın otobüs yerine bu helikopterleri kullanacağını söylemek en hafif tabir ile hayalcilik olur. Bu helikopterlerin saatlik uçuş maliyeti nedir acaba. Bu iddiayı ortaya atan arkadaşın matematik dersine elişi öğretmeni gelmiş herhalde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
teror bitmez ~ 12 yıl önce
Adamlar bizi birbitimize dusurup hababam dilah satiyor. iste buyuzden teror bitmez

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Chinook ~ 12 yıl önce
Hayırlı olsun çok ama çok gecikmiş bir karar. Miktarı da mutlaka arttırılmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 12 yıl önce
bizede zaten 20 sene sonra gelir ABD'den sonra

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000