15 Aralık 2010, Çarşamba 08:39:54

MEDYATİK PİLOT İLGİYİ DESTEĞE ÇEVİRDİ

Yaklaşık iki yıl önce New York’taki Hudson Nehri’ne başarılı bir acil iniş yaparak çok sayıda yolcunun hayatını kurtaran pilot Chesley Sullenberger o zamandan beri medyanın gündeminde.
  • Türkçeniz çok bozuk. Yazdığınız metin çok seviyesiz bir yazım diliyle oluşturulmuş. Birilerini eleştirirken kendinizi eleştirilecek duruma düşmüşsünüz...
  • Yahu şurada bile yok TK'dakiler iner yok inemez yok sivil yok bilmemne.. Bu kadar kalitesizlik bu kadar vizyonsuzluk ancak bizim insanımızda var. Adam pilotluğun en başarılı örneklerinden biri olmuş ve bunu paraya değil sektörünün sorunlarına yöneltmiş sizin burada yaptığınız saçma sapan tartışmalara diyaloglara bakın! Yaz buraya kendi sektörünün sorunlarını,evrensel tartışmaların içerisinde ol,yok! Saçma sapan diyaloglar.. Türk halkının kalitesiz vizyonu pilotlarda ve sektörün malesef tümünde mevcut. O yüzden de hiçbir şeyde bir adım öne gidemiyoruz. Ancak boş muhabbet...!
  • Bu pilotun yaptığın iniş ancak yüzyılda 1 kez olur ve nehire indikten sonra da kimse ölmedi ve ciddi yaralanmadı.. 2 motoruna da 10 ar kiloluk lezzetli canada uçan kazları girerse ve bir yere inmesi zorunlu ise ve zamanı yoksa havaalanına inmeye önündeki ilk inilecek şeyin nehir yani su olduğunu düşünerek yere çarpmaktansa suya inmek daha yumuşak olabilir dedi ve başardı.. Şimdi bu pilotun en önemli özelliği 1 : çok kısa sürede karar vermesi ve bunu uygulaması 2: çok soğuk kanlı olması düşüsenize nehire ineceğiz veya nehre inmeye karar verecek pilot ve karalı şekilde bunun yapması ve sonuç ortada.. Her pilotta olması gerekler soğukkanlılık ve kısa sürede karar verebilmek.. bence bu pilot diğer pilotlara e
  • yok yok bizim astronotlar dereye bile inerler zu ha ha ha
  • TK dakiler böyle bir inişi ancak FSX'de, ayarlarda "ignore crashes" seçeneğini işaretliyerek yapabilirler.
  • nehre parçalanmadan inen uçak "A230".. boeing olsaydı sonuç aynı olur muydu? bunun cevabını bilen deneyimli arkadaşlar cevaplayabilir mi?
  • Arkadaşım gel seni pilotaj eğitimine göndereyim ve eğitim bitmeden böyle bir iniş bekleyeyim ne dersin?
  • resmen saçmalamışsın...bizim ty pilotları bırak nehire inmeyi dah gidecegi meydanı ve pisti şaşırıyorlar...kimide daga veya tepeye inmeye çalışıyor...aklı selim misin sen acaba :))
  • Cücük kimse birşey bilmiyor sen biliyorsun değil mi?
  • NE KADAR SAÇMA, ÖĞRENCİ PİLOT HANGİ TECRÜBESİYLE BUNU YAPABİLİR. BU İŞİN İÇİNDEN OLMAYAN KİŞİLER SAÇMA SAPAN YORUM YAPIP GÜLÜNECEK DURUMLARA DÜŞÜYOR
Pilotluk becerileri nedeniyle ‘Hudson Kahramanı’ olarak anılan Sullenberger, artık emekli. Ancak başarılı pilot, şimdi de dünyanın dört bir yanında gençlere havacılığı sevdirmeye çalışıyor. Sullenberger, Amerika’nın Sesi’nin sorularını yanıtladı ve konuşan pilot öğrenci sayısının düşüşe geçtiğini, bu eğilimi tersine çevirmek gerektiğini söyledi.

15 Ocak 2009’da US Airways Şirketi pilotlarından Chesley Sullenberger kendisini bir pilotun karşılaşacağı en tehlikeli durumun içinde buldu.

Airbus A-320 tipi uçak kalkıştan hemen sonra bir kuş sürüsünün içine girince uçağın iki motoru da durdu. Sullenberger’ün o anda uçağını nereye ve nasıl indireceği konusunda acil bir karar vermesi gerekiyordu. Sullenberger, o günle ilgili olarak şunları söylüyor:

"Kuş sürüsüne çarptıktan sonra uçağı indirmek için sadece 208 saniyemiz vardı.”

Sullenberger uçağı Hudson Nehri’ne indirmeye karar verdi. Her şey yolunda gitti ve pilot sayesinde herkesin hayatı kurtuldu.

Chesley Sullenberger olayın etkisinin büyük olduğunu söylüyor:

"Uçakta bulunanlar ve ailelerimiz için bu olay bütün hayatımızı, sonsuza kadar olmasa da çok uzun bir süreliğine değiştirdi.”

Başarılı inişten sonra Sullenberger ve yardımcı pilot Jeff Skiles herkesin ilgi odağı haline geldi. İki pilot, o zamandan beri çeşitli ödüller aldı.

Sullenberger Kasım ayında mezun olduğu Indiana eyaletindeki Purdue Üniversitesi’ni ziyaret etti. Üniversitede, bir başka Purdue mezunu, Ay’da yürüyen ilk insan olan eski astronot Neil Armstrong, Sullenberger’a Neil Armstrong Üstün Başarı Madalyası verdi. Armstrong madalyayı verirken şöyle bir espri yaptı:

"Tuhaf yerlere iniş yapan pilotlar kulübüne hoşgeldin.”

Mart ayında emekli olan Sullenberger, hala büyük ilgi görüyor. Emekli pilot, bu ilgiden nasıl yararlandığını şöyle anlatıyor:

"Bu ilgi sayesinde yıllardır beni yakından ilgilendiren konu ve sorunlara dikkat çekebiliyorum. Havacılık güvenliği, sivil havacılık sektöründe çalışan pilotların durumu ve elbette ki bu ülkede havacılığın geleceği bu konulardan bazıları.”

Sullenberger Deneysel Hava Araçları Birliği’nin Genç Kartallar programını yönetiyor. Sullenberger program hakkında şunları söylüyor:

"Genç Kartallar programında gönüllüler, havacılığa ilgi duyan gençlere ilk uçuş deneyimlerini yaşatıyor. Gençlerin içindeki havacılık kıvılcımını ateşlemek için harika bir fırsat.”

Sullenberger programa tam da havacılık sektörünün çalkantılı bir döneme girdiği dönemde katıldı. Düşük maliyetli havayolu şirketleriyle rekabet etmeye çalışan şirketler pilotların maaşlarını düşürüyor. Sullenberger iyi iş imkanlarının ve iş güvenliğinin olmaması nedeniyle havacılık mesleğine ilginin azaldığını söylüyor:

"Son yıllarda uçmayı öğrenmeye başlayan öğrenci pilotların sayısı düştü. Bu düşüşü durdurmaya ve insanların havacılığa olan ilgisini canlandırmaya, gerek meslek gerekse eğlence için havacılığın iyi bir tercih olduğunu anlatmaya çalışıyoruz.”

Sullenberger kendisi ve ekibinin o soğuk Ocak günü Hudson Nehri’ne gerçekleştirdiği başarılı inişin havacılığa olan ilgiyi körüklemesini ve işini iyi bilen, deneyimli ekiplerin uçak yolcularını yıllar boyu gidecekleri yerlere güvenle ulaştırmasını diliyor.
MEDYATİK PİLOT İLGİYİ DESTEĞE ÇEVİRDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Misafir ~ 13 yıl önce
Türkçeniz çok bozuk. Yazdığınız metin çok seviyesiz bir yazım diliyle oluşturulmuş. Birilerini eleştirirken kendinizi eleştirilecek duruma düşmüşsünüz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yahu şurada bile yok TK'dakiler iner yok inemez yok sivil yok bilmemne.. Bu kadar kalitesizlik bu kadar vizyonsuzluk ancak bizim insanımızda var. Adam pilotluğun en başarılı örneklerinden biri olmuş ve bunu paraya değil sektörünün sorunlarına yöneltmiş sizin burada yaptığınız saçma sapan tartışmalara diyaloglara bakın! Yaz buraya kendi sektörünün sorunlarını,evrensel tartışmaların içerisinde ol,yok! Saçma sapan diyaloglar.. Türk halkının kalitesiz vizyonu pilotlarda ve sektörün malesef tümünde mevcut. O yüzden de hiçbir şeyde bir adım öne gidemiyoruz. Ancak boş muhabbet...!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu pilotun yaptığın iniş ancak yüzyılda 1 kez olur ve nehire indikten sonra da kimse ölmedi ve ciddi yaralanmadı.. 2 motoruna da 10 ar kiloluk lezzetli canada uçan kazları girerse ve bir yere inmesi zorunlu ise ve zamanı yoksa havaalanına inmeye önündeki ilk inilecek şeyin nehir yani su olduğunu düşünerek yere çarpmaktansa suya inmek daha yumuşak olabilir dedi ve başardı.. Şimdi bu pilotun en önemli özelliği 1 : çok kısa sürede karar vermesi ve bunu uygulaması 2: çok soğuk kanlı olması düşüsenize nehire ineceğiz veya nehre inmeye karar verecek pilot ve karalı şekilde bunun yapması ve sonuç ortada.. Her pilotta olması gerekler soğukkanlılık ve kısa sürede karar verebilmek.. bence bu pilot diğer pilotlara e

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
yok yok bizim astronotlar dereye bile inerler zu ha ha ha

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
TK dakiler böyle bir inişi ancak FSX'de, ayarlarda "ignore crashes" seçeneğini işaretliyerek yapabilirler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
nehre parçalanmadan inen uçak "A230".. boeing olsaydı sonuç aynı olur muydu? bunun cevabını bilen deneyimli arkadaşlar cevaplayabilir mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Arkadaşım gel seni pilotaj eğitimine göndereyim ve eğitim bitmeden böyle bir iniş bekleyeyim ne dersin?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
resmen saçmalamışsın...bizim ty pilotları bırak nehire inmeyi dah gidecegi meydanı ve pisti şaşırıyorlar...kimide daga veya tepeye inmeye çalışıyor...aklı selim misin sen acaba :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Cücük kimse birşey bilmiyor sen biliyorsun değil mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
NE KADAR SAÇMA, ÖĞRENCİ PİLOT HANGİ TECRÜBESİYLE BUNU YAPABİLİR. BU İŞİN İÇİNDEN OLMAYAN KİŞİLER SAÇMA SAPAN YORUM YAPIP GÜLÜNECEK DURUMLARA DÜŞÜYOR

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000