03 Mayıs 2010, Pazartesi 08:08:05

Medvedev geliyor... Gündemde "vize" var...

Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedevin 11-13 Mayıs tarihlerinde gerçekleştireceği Türkiye ziyaretinde iki ülke arasında vizelerin kaldırılması bekleniyor.
  • cok guzel bir gelisme.turkiye nin en buyuk ticaret ortagi rusya dir.bu da gelecek icin cok guzel bir gelisme olur.
  • Rusya da yaklaşık 10o tane 100 milyar doları olan işadamı var. Bunlardan en az 1o tanesini Türkiye getirip 10 şehire yatırım yapmalarını sağlasak bu ülkede ciddi işsizlik sorunu çözülür. Memleket kalkınır. Vizelerin kalkması inanılmaz bir insan sirkülasyonu sağlar karşılıklı tabi THY de bundan çok fayda sağlar güzel olur. Yatırımcı atlar uçağa gider görür rahatça.. Daha fazla insanın gelmesi demek daha fazla paranın gelmesi demektir.
  • Boyle bir adim her acidan cok olumlu olacak. Hem Turkiye pasaportu tasiyan kisiler Rusya'nin bir cok bolgesine sorun yasamadan ulasma olanagina kavusacak, hem de THY icin Rusya'da hatlarini cogaltma ve Rusya'ya ulasim acisindan onemli bir merkez haline gelme sansi yaratacaktir. Anlasmanin imzalanmasi, kisa zamanda uygulamaya gecilmesini diliyorum.

Medvedev’in ziyareti sırasında Türkiye ile Rusya arasında turizm, ticaret, güvenlik, ulaşım, kültür ve diğer alanlarda bir dizi anlaşmanın imzalanacağını belirten Türkiye Moskova Büyükelçisi Halil Akıncı, önceliğin vize muafiyetinde olduğunu söyledi.

Akıncı, Ayrıca ziyaret sırasında hava ulaşımı, Samsun ve Kavkaz limanları arasında tren feribot seferlerinin yapılması ve iki ülkede kültür merkezlerinin açılmasıyla ilgili anlaşmaların imzalanması planlanıyor. Rusya ve Türkiye İçişleri bakanlıkları arasında güvenlik konulu anlaşma imzalanacak. Ayrıca Yüksek Düzey İşbirliği Konseyinin toplantısı yapılacak dedi. İkili ilişkilerin en önemli konularından birinin enerji alanında iş birliği olduğunu kaydeden Büyükelçi, Bu bakımdan öncelikle Türkiyede ilk nükleer elektrik santralinin ve Samsun-Ceyhan petrol boru hattının inşa edilmesine Rusyanın katılması söz konusu dedi.

Medvedev geliyor... Gündemde "vize" var...

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
cok guzel bir gelisme.turkiye nin en buyuk ticaret ortagi rusya dir.bu da gelecek icin cok guzel bir gelisme olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Rusya da yaklaşık 10o tane 100 milyar doları olan işadamı var. Bunlardan en az 1o tanesini Türkiye getirip 10 şehire yatırım yapmalarını sağlasak bu ülkede ciddi işsizlik sorunu çözülür. Memleket kalkınır. Vizelerin kalkması inanılmaz bir insan sirkülasyonu sağlar karşılıklı tabi THY de bundan çok fayda sağlar güzel olur. Yatırımcı atlar uçağa gider görür rahatça.. Daha fazla insanın gelmesi demek daha fazla paranın gelmesi demektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Boyle bir adim her acidan cok olumlu olacak. Hem Turkiye pasaportu tasiyan kisiler Rusya'nin bir cok bolgesine sorun yasamadan ulasma olanagina kavusacak, hem de THY icin Rusya'da hatlarini cogaltma ve Rusya'ya ulasim acisindan onemli bir merkez haline gelme sansi yaratacaktir. Anlasmanin imzalanmasi, kisa zamanda uygulamaya gecilmesini diliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000