16 Haziran 2008, Pazartesi 07:48:31

Medair Antalya'da sezonu açtı

Esas Holding şirketlerinden hava taksi ve hava ambulansı hizmeti sunan Fly Medair ile turizm acentesi Calypso bir araya gelerek Antalya'da helikopter turlarını başlattı.

Antalya'ya gelen turistlerin helikopterle havaalanı-otel, otel-havaalanı transferleri ile gezi ve turlar düzenleyeceklerini belirten Medair Satış ve Pazarlama Direktörü Etem Emre Yıldız, "Antalya en az 20 helikopter kaldıracak kapasiteye sahip. Bu açığı görüp harekete geçtik. Bu sezon için ilk hedefimiz, Akdeniz'de hava taşımacılığında bir sinerji yaratmak" dedi.

Bünyesinde üç helikopter bulunan iki firma, helikopterleri Bell Long Ranger için Antalya'yı üs olarak belirledi.

Calypso Tour Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kadiroğlu ile birlikte Antalya Belek Rixos Premium Otel'de ortak basın toplantısı yapan Yıldız, 2008 yılında 1 milyon euro, 2009 yılında da 2 milyon euro ciro hedeflediklerini söyledi. Güney'e yeni iş sahası Akdeniz'de bir tane bile helikopter bulunmadığını, Esas Holding'in bu alanda açığı gördüğünü ve bu pazarı değerlendirmek için harekete geçtiklerini aktaran Yıldız, "Amacımız Türk turizmine katkı sağlamak, Türkiye'nin Güney sahillerine yeni bir iş sahası açmak" dedi.

Dünyanın büyük şehirlerinde helikopter turlarının yaygın olduğunu aktaran Yıldız, "Bizler de Antalya'da bu uçuşları yapacağız. 10 dakikalık uçuş yapacağız, kişi başı fiyat 99 euro olacak. 1 saatlik uçuş ücreti ise 1500 euro olacak. Buraya gelen misafirler bunu çok rahat verebilecek durumda" diye konuştu. Sezon uçuş saatini 500 saatin üzerinde tutmayı hedeflediklerini kaydeden Yıldız, "Sezon ciro getirisini 2008'de 1 milyon euro, 2009'da 2 milyon euroya çıkarmayı hedefliyoruz. Eğer planladığımız şekilde giderse, bu rakamlar en az 3-5 kat artacak'' dedi.

Calypso Tour Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kadiroğlu da, Calypso Tour'un geçtiğimiz yıl Türkiye'ye 22 bin turist getirdiğini belirtti. Basta Rusya olmak üzere Ukrayna, Kazakistan, Bulgaristan'dan Türkiye'ye gelen turistlerde artış görüldüğünü, Calypso Tur'un da bu ülkelere yönelik çalıştığını aktaran Kadiroğlu, hedef kitlelerinin bu ülke vatandaşları olduğunu aktardı. Kadiroğlu, hedeflerinin aylık 100 saat uçuş gerçekleştirmek olduğunu bildirerek, programın 1 Ekim'e kadar devam edeceğini ancak talep doğrultusunda bunu uzatma olanakları bulunduğunu söyledi.

Medair Antalya'da sezonu açtı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000