07 Mayıs 2016, Cumartesi 22:21:07

Matematik notları yüzünden uçaktan indirildi!

ABD'nin Philadelphia kentinde yaşanan bir olay, Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump'ın Amerikan halkından nasıl bu kadar destek gördüğünü izah eder nitelikteydi.
  • Hazreti omer. Hanimina hic bir sey. Solemiyor. Adam bunu duyunca. Kendi kendine soyluyor. Hazreti omer kendine ne yaptiki bana ne yapabilir. Kapidan donup gidiyor, hz omer gormus, adama seslenmis ne derdin var. adam basindan geceni anlatiyor. Hz. Omer diyorki. Peki. Senin hanimin. Sana bakiyormu. Yemegini. Yapiyor camasirini yikiyor. Ve. En buyugu. Sena cocuk dogurup buyutuyormu , adam evet diyor. Bunun icin git evine hanimi hosnut. Et. Bend onun icin hanima. Cevap vermedim , bu kadaryazdim Anlarsaniz nemutlu
  • Yorumcu ? Kadin ve kadinlar. Seytan degil Kadin her seyimizdir. Onlarsiz Yani kadinsiz. Hic bir zaman yasiyamayiz. Cunku onlar bizim basimizin taci dir. Peygamberimiz ve islamiyet. Kadina cok onem vermistir , kendim icin soyluyorum Kadinsiz bir hayat. Manasi olmayan bir hayattir , mutesna olarak kendini bilmiyen ka dinda var. Erkekte. Var ,
  • Yorumları okuyun,eğlenirsiniz. http://www.huffingtonpost.com/entry/professor-math-terrorist-flight-delay_us_572e41e6e4b016f3789617f7?
  • yurtdisinda yasamaktan cok mutluyum.dini ayrimcilik var mi? evet var bunlari sikayet edebilceginiz, milyon dolarlik dava hakkinizda var ve inanin yargiclar sizin musluman olma hakkinizi savunur,peki turkiyede dini ayrimcilik var mi, evet var.. eger dini belli sekilde yasamiyorsaniz turkiyede hicbir hakkiniz yok, bakin sozcu thyde var mi? hadi sozcuden gectim.. bakin zaman gazetesi nasil thy den cikarildi senelerdir, bu gulenciler dinci degil mi musluman degil mi? siyasi cikarlari degisti, akp hemen sirketleri tv gazetesine el koydu, niye? ikiside musluman sunni dinini farkli yorumladi.. bakin ne yasa, ne anaysa.. ne diyordu icisleri bakani siz kapisini kirin alin, icabinda biz yasayi sonradan cikaririz.. iste bu yuzden ayrimcilik olsada colugumu cocugumu burda yetistirmek istiyorum.. pazar gunu 3 yasina girdi oglum, anaokulunda arabada giderken,yururken,sari isikta hiz kesilmesi gerektigini,kuyrukta sirada beklemesi gerektigini ogretmisler,biz 100 senelik cumhuriyette bunu yapamadik
  • Harf rumuzuyla yazan tipitip half inkilabı Arap alfabesine karşı yapıldı. Araplar bile birbirlerine kendine Türk diyenlerin sahip çıktığı kadar çıkmıyor.Eğer deseydin ki;'Orhun Alfabesi geri kabul edilseydi' kabul edilebilirdi gerçi ihtiyaca cevap vermeyebilirdi ama bir mantığı olurdu.Biz Arap değiliz,Arap alfabesini neden kallanalım?? Bunu bile kafası almayan adamlar oturmuş ateist icadı bilgisayar başına şeriat sempatizanlığı yapıyor.Haydi ordan ! İşiniz gücünüz fitne fesat.
  • Bunu bende okudum. Bu nerde kulaniliyor. Bilen varsa yazsin
  • Adam genc yakisikli bir tip, ayrica zeki oldugu da her halinden belli. Acikcasi sarisin hatun adama asilmis, ama karsilik goremeyince seytani bir hareketle, teror korkusunu kullanarak , intikam almak istemis. Allah herkesi boyle fesat kadinlarin serrinden korusun, gecmis olsun Menzio hoca.
  • Yazın yazın islam düşmanlığı yazın onlarda hristiyan düşmanlığı yazsın bütün dünya birbirini yesin...
  • Ee arapca yazmis
  • Sen eger muslumanlikta teredut ediyorsan ac kur anin cesitli surelerinin mealini oku bakalim Muslumanlik kuran insanliga nasil. Isik tuttugunu gorursun zan etmekle olmaz. Kesin kanit meydanda. Zan en kotu bir dusuncedir sonu felakettir. Ac kuranin basinda. Bakara suresini. Birkac degisik surelerini oku gorursun. Islamiyetin nekadar. Yuce ve serefli oldugunu usenme oku. Yorumcu

ABD'nin Philadelphia kentinde yaşanan bir olay, Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump'ın Amerikan halkından nasıl bu kadar destek gördüğünü izah eder nitelikteydi.

Washington Post'un haberine göre, olay aynen şöyle gelişti:

Philadelphia'dan Syracuse şehrine seyahat eden ödüllü bir ekonomist, yan koltuğunda oturan kadın tarafından şikayet edilince uçaktan indirildi. Gerekçe ise kadının, 40 yaşındaki Guido Menzio'nun elindeki defterdeki matematik notlarını Arapça yazı zannetmesiydi.

Otuzlu yaşlarındaki kadın, İtalyan ekonomistin elindeki notları fark etmeden önce, başarılı ekonomistle sohbet etmek istedi.

Ancak Menzio, Queen’s Üniversitesi'nde yapacağı konuşmaya hazırlandığı için kadını kısa cevaplarla geçiştirdi. Kısa süre sonra ise kadın bu kez kendi yazdığı bir notu, yanına çağırdığı bir hostesin eline tutuşturdu. American Airlines şirketine ait 3950 sefer sayılı uçak henüz havalanmamıştı. Yolcular uçağın içinde yaklaşık yarım saat bekledi. Ardından da kadın, aynı hostes tarafından uçaktan indirildi.

Daha sonra ise pilot geldi ve kalkışın gecikmesine neden olan kişinin Menzio olduğunu açıkladı. Ve Menzio da uçaktan indirildi.

Sorguya alınan Menzio'ya, yan koltuğundaki kadının şikayeti aktarıldı. Kadının iddiası, Menzio'nun "Arapça" notlarında, uçağın havaya uçurulmasına ilişkin bir planın olabileceği yönündeydi. Oysa notlardaki yazı Arapça değildi, bir diferansiyel denklemdi.

Görevliler, Menzio'nun 40 yaşın altındaki en iyi İtalyan ekonomistlere verilen Carlo Alberto madalyası da bulunan başarılı bir ekonomist olduğunu öğrenince ise büyük utanç yaşadılar.

Uçaktaki diğer yolcuların da saatlerce bekletilmesine neden olayın ardından Menzio'yu şikayet eden kadın, ya utancından ya da halen devam eden korkusundan ötürü uçağa dönmedi. 

Bir diferansiyel denklem örneği;

Matematik notları yüzünden uçaktan indirildi!

Yorumlar Tüm Yorumlar (61)

Santa barbara ~ 8 yıl önce
Hazreti omer. Hanimina hic bir sey. Solemiyor. Adam bunu duyunca. Kendi kendine soyluyor. Hazreti omer kendine ne yaptiki bana ne yapabilir. Kapidan donup gidiyor, hz omer gormus, adama seslenmis ne derdin var. adam basindan geceni anlatiyor. Hz. Omer diyorki. Peki. Senin hanimin. Sana bakiyormu. Yemegini. Yapiyor camasirini yikiyor. Ve. En buyugu. Sena cocuk dogurup buyutuyormu , adam evet diyor. Bunun icin git evine hanimi hosnut. Et. Bend onun icin hanima. Cevap vermedim , bu kadaryazdim Anlarsaniz nemutlu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Santa barbara ~ 8 yıl önce
Yorumcu ? Kadin ve kadinlar. Seytan degil Kadin her seyimizdir. Onlarsiz Yani kadinsiz. Hic bir zaman yasiyamayiz. Cunku onlar bizim basimizin taci dir. Peygamberimiz ve islamiyet. Kadina cok onem vermistir , kendim icin soyluyorum Kadinsiz bir hayat. Manasi olmayan bir hayattir , mutesna olarak kendini bilmiyen ka dinda var. Erkekte. Var ,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hancı Yolcu ~ 8 yıl önce
Yorumları okuyun,eğlenirsiniz. http://www.huffingtonpost.com/entry/professor-math-terrorist-flight-delay_us_572e41e6e4b016f3789617f7?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ztk ~ 8 yıl önce
yurtdisinda yasamaktan cok mutluyum.dini ayrimcilik var mi? evet var bunlari sikayet edebilceginiz, milyon dolarlik dava hakkinizda var ve inanin yargiclar sizin musluman olma hakkinizi savunur,peki turkiyede dini ayrimcilik var mi, evet var.. eger dini belli sekilde yasamiyorsaniz turkiyede hicbir hakkiniz yok, bakin sozcu thyde var mi? hadi sozcuden gectim.. bakin zaman gazetesi nasil thy den cikarildi senelerdir, bu gulenciler dinci degil mi musluman degil mi? siyasi cikarlari degisti, akp hemen sirketleri tv gazetesine el koydu, niye? ikiside musluman sunni dinini farkli yorumladi.. bakin ne yasa, ne anaysa.. ne diyordu icisleri bakani siz kapisini kirin alin, icabinda biz yasayi sonradan cikaririz.. iste bu yuzden ayrimcilik olsada colugumu cocugumu burda yetistirmek istiyorum.. pazar gunu 3 yasina girdi oglum, anaokulunda arabada giderken,yururken,sari isikta hiz kesilmesi gerektigini,kuyrukta sirada beklemesi gerektigini ogretmisler,biz 100 senelik cumhuriyette bunu yapamadik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dipnot ~ 8 yıl önce
TK da ZAMAN var şuan
dipnota ~ 8 yıl önce
simdi olup olmamasi onemli degil,bana sanki durumu bilmiyormus gibi zarf atma.. herkes herseyin farkinda tatli su kurnazi seni.. aklisira laf sokacak
neönemivar ~ 8 yıl önce
gecmisini inkar edenlerin ne oldugunu biliyoruz. ha bu bizim ülkemizim sorunlari olmadigini kanitlamaz. lakin kabugundan dün cikmis insanlarin isyani manidar.
ses ~ 8 yıl önce
Harf rumuzuyla yazan tipitip half inkilabı Arap alfabesine karşı yapıldı. Araplar bile birbirlerine kendine Türk diyenlerin sahip çıktığı kadar çıkmıyor.Eğer deseydin ki;'Orhun Alfabesi geri kabul edilseydi' kabul edilebilirdi gerçi ihtiyaca cevap vermeyebilirdi ama bir mantığı olurdu.Biz Arap değiliz,Arap alfabesini neden kallanalım?? Bunu bile kafası almayan adamlar oturmuş ateist icadı bilgisayar başına şeriat sempatizanlığı yapıyor.Haydi ordan ! İşiniz gücünüz fitne fesat.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Siyaset ~ 8 yıl önce
Bunu bende okudum. Bu nerde kulaniliyor. Bilen varsa yazsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adamim ~ 8 yıl önce
Adam genc yakisikli bir tip, ayrica zeki oldugu da her halinden belli. Acikcasi sarisin hatun adama asilmis, ama karsilik goremeyince seytani bir hareketle, teror korkusunu kullanarak , intikam almak istemis. Allah herkesi boyle fesat kadinlarin serrinden korusun, gecmis olsun Menzio hoca.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kadınlar ~ 8 yıl önce
boşuna demiyorlar şeytan diye hepsi için diyemeyiz tabi bunu ama şeytani güçleri var hepsinin kullanmak isteyince kullanıyorlar.
burak ~ 8 yıl önce
Yakışıklı tanımını gözden geçirmende fayda var...
Saçma ~ 8 yıl önce
Yazın yazın islam düşmanlığı yazın onlarda hristiyan düşmanlığı yazsın bütün dünya birbirini yesin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arapca ~ 8 yıl önce
Ee arapca yazmis

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Siyaset ~ 8 yıl önce
Sen eger muslumanlikta teredut ediyorsan ac kur anin cesitli surelerinin mealini oku bakalim Muslumanlik kuran insanliga nasil. Isik tuttugunu gorursun zan etmekle olmaz. Kesin kanit meydanda. Zan en kotu bir dusuncedir sonu felakettir. Ac kuranin basinda. Bakara suresini. Birkac degisik surelerini oku gorursun. Islamiyetin nekadar. Yuce ve serefli oldugunu usenme oku. Yorumcu

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000