25 Ocak 2012, Çarşamba 08:07:17

MASOOD'UN CENAZESİ DEFNEDİLDİ

Ege Denizi'nin Foça sahili açıklarında geçtiğimiz hafta pazartesi günü şehit olan Pakistanlı Pilot Binbaşı Mesud Hüseyin Chhachhar için Pakistan'ın Lahor kentindeki askeri üste cenaze töreni düzenlendi.
  • Allah rahmet eylesin. 2011 İzmir Hava Gösterisi'ne katılan Pakistanlı jet pilotuna soruyorlar "neler hissediyorsun?" diye.. Adamın cevabı şöyle; "Türk milleti kardeşimiz. Onların bu gururlu günde sevinçlerini paylaşıyoruz. Ne zaman isterlerse yine geliriz." Biz de seni kardeş olarak görüyoruz Mesud. Mekanın cennet olsun.
  • Allah rahmet eylesin, ailesine de sabırlar versin.
Foça sahili açıklarında denize düşen T-37C tipi eğitim uçağında, Türk Hava Teğmen Serkan Sağır ile birlikte şehit olan Chhachhar için kılınan cenaze namazını müteakiben düzenlenen törende Pencap eyaleti Başbakanı Şahbaz Şeri, Pakistan Hava Kuvvetlerinin üst düzey komutanları, Türkiye'deki Hava Eğitim Komutanlığından Tuğgeneral Recep Yüksel ile 15 kadar subay ve astsubayın yanı sıra Türkiye'nin İslamabad Büyükelçisi Babür Hızlan ve Büyükelçilikte görevli askeri ataşeler ve şehidin görev arkadaşları hazır bulundu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin çelenkler gönderdiği cenaze töreninin ardından Chhachhar'ın Türk ve Pakistan bayraklarına sarılı naaşı ailesine teslim edildikten sonra helikopterle defnedileceği köyüne uğurlandı.
MASOOD'UN CENAZESİ DEFNEDİLDİ

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
Allah rahmet eylesin. 2011 İzmir Hava Gösterisi'ne katılan Pakistanlı jet pilotuna soruyorlar "neler hissediyorsun?" diye.. Adamın cevabı şöyle; "Türk milleti kardeşimiz. Onların bu gururlu günde sevinçlerini paylaşıyoruz. Ne zaman isterlerse yine geliriz." Biz de seni kardeş olarak görüyoruz Mesud. Mekanın cennet olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Allah rahmet eylesin, ailesine de sabırlar versin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000