05 Ağustos 2016, Cuma 09:09:08

Mardin Havalimanı'ndan kutsal topraklara ilk sefer

Bu yıl Mardin Havalimanından Suudi Arabistan’a Kutsal Topraklara ilk defa hac seferi düzenlenecek.
  • Mekke de havalimani yoktur inşa edilmedi edilmeyecektir..bilmeden yorum yazmayin..hacilar ve umre yapacaklar ya cidde havalimanina ya da medine havalimanina giderler..medine de belirli bir sure kalirlar sonra da mekkeye geçerler..ya da ciddeyr inerler ordan geçerler mekkeye...dönuşte ya medine havalimani ya da cidde havalmanindan donerler..
  • Mi yapacak?
  • Ilk degil gecen yilda mardinden gidildi
  • En azindan doğru yolda ilerliyolar :))
  • İyide hacıların Mekkeye gitmesi gerekiyor bunlar yanlış yere uçuyorlar
  • Simdiden Allah kabul etsin

Mardin’den hacca gidecek ilk hacı kafilesi bu Pazar günü Mardin Havaalanından hareket edecek. İlk hacı kafilesi ile beraber Mardin Havalimanından ilk kez kutsal topraklara hac seferi düzenlenmiş olacak.

Mardin Havaalanının büyütülmesi sonucu 2015 Yılında hudut kapısı ilan edilerek havalimanı unvanını alan ve aynı yıl ilk yurt dışı seferini umreye yapan Mardin havalimanında bir ilk daha gerçekleşiyor. Daha önceki yıllarda Diyarbakır ve Şanlıurfa havalimanlarını kullanan Mardinli hacı adayları bu hac mevsiminde kendi şehirlerinden Mardin Havalimanından kutsal topraklara yolculuk yapacaklar.

Mardin Havalimanından Suudi Arabistan’ın Medine şehrine, kutsal topraklara ilk hacı kafilesi 7 Ağustos Pazar günü gerçekleşecek.

Konu ile ilgili Mardin Havalimanı Müdürü Mahmut Demirpençe yaptığı açıklamada, Geçen sene ilk umre uçuşunun gerçekleştiğini, bu yılda şu ana kadar 3 umre uçuşunun Mardin’den gerçekleştiğini belirten Demirpençe, şu ana kadar Mardin’den Medine’ye 3 hac uçuşu için talepte bulunulduğunu bu uçuşların ilkinin 7 Ağustos Pazar günü gerçekleşeceğini, hacıların Mardin’den direkt olarak Hacca gitmelerinin mutluluk verici olduğunu ve havalimanlarından Hac uçuşlarının giderek artması için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. (Aysel Karadeniz)

Mardin Havalimanı'ndan kutsal topraklara ilk sefer

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

camarothy ~ 8 yıl önce
Mekke de havalimani yoktur inşa edilmedi edilmeyecektir..bilmeden yorum yazmayin..hacilar ve umre yapacaklar ya cidde havalimanina ya da medine havalimanina giderler..medine de belirli bir sure kalirlar sonra da mekkeye geçerler..ya da ciddeyr inerler ordan geçerler mekkeye...dönuşte ya medine havalimani ya da cidde havalmanindan donerler..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY ~ 8 yıl önce
Mi yapacak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
. ~ 8 yıl önce
Fotoda anadolu jet var yanı THY
Mardin ~ 8 yıl önce
Ilk degil gecen yilda mardinden gidildi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DoğruBilgi ~ 8 yıl önce
Geçen yıl umreye gidildi haca değil
Mehmet ~ 8 yıl önce
En azindan doğru yolda ilerliyolar :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sofi ~ 8 yıl önce
İyide hacıların Mekkeye gitmesi gerekiyor bunlar yanlış yere uçuyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 8 yıl önce
Mekke de havalimanı olmadığı için kafileler Medine veya Cidde ye gidiyorlar.
:) ~ 8 yıl önce
Simdiden Allah kabul etsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000