04 Ağustos 2014, Pazartesi 09:48:44

MALEZYA UÇAĞININ KARA KUTUSU İNCELENDİ

Ukrayna’nın doğu bölgesinde düşürülen Malezya Havayolları’na ait yolcu uçağının kara kutusu ile ilgili ön incelemeler tamamlandı.
  • CVR kokpitteki sesleri kaydettiğine göre son insan sesi pilotlardan başka birine ait olamaz. Şu olabilir, pilotlar rutin dışında bir konuşma yapmamışlardır, ve ses aniden kesilmiştir. Veya kokpitte son ses olarak insan sesi olmayan bir ses, gürültü vb. kaydedilmiştir.
  • Bu karakutular bulunur bulunmaz önce Moskova'ya yollanmıştı. "Gereğini" yapmışlardır.
  • nasıl bir açıklama, son ses pilotun değil, kiminmiş peki onu yaz
  • Ne oldugunu dahi anlamadan can vermislerdir... Yazik!

Ukrayna’nın doğu bölgesinde düşürülen Malezya Havayolları’na ait yolcu uçağının kara kutusu ile ilgili ön incelemeler tamamlandı. New Straits Times’ı kaynak gösteren RİA Novosti haber ajansı ilk elde edilen verilere göre kara kutuda olağan dışı bir durumun olmadığının tespit edildiğini aktardı.

İngiltere’de uluslararası bir ekip tarafından yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren kaynak, “Kabin ekibinden olağan dışı bir ses duyulmuyor. Son ses pilota ait değil. Pilotların olağan dışı bir cisim gördüklerine ya da algıladıklarına dair işaret yok..” dedi.

Basında yer alan bilgilerde uçağın kara kutularında şiddetli bir patlama sesi duyulduğu iddia edilmişti.

Malezya Havayolları’na ait yolcu uçağı Amsterdam’dan Kuala Lumpur’a giderken doğu Ukrayna’da 17 Temmuz’da düşürülmüştü. Uçakta bulunan 192’si Hollandalı 298 yolcunun tamamı hayatını kaybetmişti.

Doğu Ukrayna yerel milis güçleri uçağın kara kutularını Malezyalı yetkililere teslim etmiş, Malezya’da kapsayıcı bir inceleme için Londra’ya göndermişti. Uluslararası ekipler uçağın düştüğü alanda incelemelerine başladı. Moskova olay anından itibaren uluslar arası tarafsız bir araştırma yapılması çağrısında bulunmuştu.

Kiev yönetimi ve ayrılıkçı milis güçler uçağın düşürülmesi konusunda birbirlerini suçlamayı sürdürüyor. Rusya, Ukrayna’ya ait füze sistemlerinin uçağın düşürüldüğü anda bölgede olduğunu iddia ederken, Kiev ayrılıkçı milis güçlerin yolcu uçağını vurabilecek kapasitede olan sistemleri olay sonrası Rusya’ya kaçırdığını savunuyor. Washington’a göre de Rusya’nın yolcu uçağının düşürülmesinde doğrudan bir bağlantısı yok. Rusya’nın desteklediği ayrılıkçı milis güçler yolcu uçağını vurmuş olabilir. (Son Dakika)

MALEZYA UÇAĞININ KARA KUTUSU İNCELENDİ

Yorumlar

kutay ~ 10 yıl önce
CVR kokpitteki sesleri kaydettiğine göre son insan sesi pilotlardan başka birine ait olamaz. Şu olabilir, pilotlar rutin dışında bir konuşma yapmamışlardır, ve ses aniden kesilmiştir. Veya kokpitte son ses olarak insan sesi olmayan bir ses, gürültü vb. kaydedilmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bu karakutular bulunur bulunmaz önce Moskova'ya yollanmıştı. "Gereğini" yapmışlardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hadi ordan ~ 10 yıl önce
nasıl bir açıklama, son ses pilotun değil, kiminmiş peki onu yaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Ne oldugunu dahi anlamadan can vermislerdir... Yazik!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000