13 Mayıs 2016, Cuma 13:52:38

Malezya gizemi çözülüyor

Kuala Lumpur-Pekin seferini yaparken 2014'te kaybolan MH 370 sefer sayılı uçağıyla ilgili son gelişmeler, iki yıldan uzun süren arama çalışmalarında sona yaklaşıldı.
  • uzaylılar kaçırdı o uçağa raat olun olur böyle şeyler
  • Aynı cümle ve bilgileri tekrar tekrar yazarak haberi boğup okuyucuları sıkıyorsunuz! Ne biçim habercilik
  • Başlıkla içerik alakasız. Dalga mı geçiyor sunuz!!!
  • 27 Mart'ta havalandi demissininiz ben 8 Mart diye hatirliyorum
  • 45.000 ft.'e nasıl çıkabilmiş biri açıklayabilir mi? Yanlış yazdıkar herhalde haberi manyatosferi geçmiş uzay boşluğuna çıkacak neredeyse..
  • E.Tdir E.T :)
  • Bizi resmen ufo gören masum köylü yerine koymaya çalışıyorlar. Komplo teorileri bizde de mevcut, sonuç kardeşim sonuç ne?
  • Bu ne şimdi? Var mı Gizemi çözen birileri ???
  • MH370 ten sonrasini okumadim...
  • Başlığa ile içeriğin alakası yok. Hem çözülüyor diyor hemde bulunamadı yazıyor. Ne bu şimdi. İnsan hevesleniyor bir haber geldi diye. Ama yazıyı okuduğunuz zaman başlıkla alakası yok.

Kuala Lumpur-Pekin seferini yaparken 2014'te kaybolan MH 370 sefer sayılı uçağıyla ilgili son gelişmeler, iki yıldan uzun süren arama çalışmalarında sona yaklaşıldı.

Malezya Havayolları'nın Kuala Lumpur-Pekin seferini yaparken 2014'te kaybolan MH 370 sefer sayılı uçağıyla ilgili son gelişmeler, iki yıldan uzun süren arama çalışmalarında artık sona yaklaşıldığını gösteriyor.

Malezya Resmi Haber Ajansı Bernama, Ulaştırma Bakanı Liow Tiong Lai'nin bir süre önce Güney Afrika sahillerinde bulunan parçaların büyük olasılıkla MH 370'e ait olduğunu açıkladığını aktardı.

Liow, "Uçağın bulunması için bölgede arama çalışmalarını yürüten ekip, Güney Afrika ve Rodrigues Adası'nda bulunan parçaların çok büyük bir olasılıkla MH370'e ait olduğunu düşünüyor." dedi.

İki yıldır çözülemeyen sır

Boeing 777 tipi uçak, 27 Mart 2014'ta yerel saatle 00.41 sularında Kuala Lumpur Uluslararası Havalimanı'ndan Pekin'e gitmek üzere havalanmıştı. Uçakta toplam 15 farklı ülkeden 227 yolcu ve 12 mürettebat bulunuyordu.Yolcuların 152'si Çin vatandaşıydı.

Uçakla en son 01.21 civarında irtibat kurulmuştu. Kuala Lumpur Havalimanı kontrol kulesi, saatler 01.30'u gösterirken, Vietnam hava sahasına girmeden önce uçakla irtibatın kesildiğini açıklamıştı.

Malezya, Vietnam, Kamboçya ve yeniden Vietnam üzerinden üzerinden Çin hava sahasına girmesi ve 4 bin 350 kilometre mesafe kat ettikten sonra yerel saatle 06.30 sularında Pekin'e varması beklenen uçak ve içindekilerden bir daha haber alınamadı.

Yetkililer, uçağın görüldüğü son koordinatı "06 55 15n 103 34 43e" olarak açıkladı. Kuleyle son kez irtibat kurduğunda uçağın yardımcı pilotu, "Tamam. İyi geceler" diyerek veda etmişti.

Uçak askeri radarda da görülmüştü

Uçak, Penang Adası yakınlarında Malezya ordusuna ait radarda da görülmüştü. Uçağın, 45 bin fit yükseklikte uçarken batıya doğru keskin bir dönüş yaptığı, Penang Adası semalarında 23 bin fite düştüğü ve daha sonra yeniden 35 bin fite yükselerek Hint Okyanusu'nda kuzey-batıya yönüne doğru seyrettiği belirlenmişti. Yetkililer, Boeing 777 tipi yolcu uçaklarının bu irtifada uçmaması gerektiğine dikkati çekmişti.

Ordu radarında takip edilen uçak, en son saat 02.40 sularında Malaka Boğazı girişindeki Perak Adası semalarında görülmüştü.

Uçaktan son sinyaller, Kuala Lumpur Uluslararası Havalimanı'ndan kalkışından 7 saat 31 dakika sonra 08.11'de alınmıştı.

Komplo teorileri

Tüm çabalara rağmen bulunamayan uçakla ilgili çok sayıda komplo teorisi ortaya atılmıştı. Kimileri uçağın Ruslar tarafından Kazakistan'a kaçırıldığı ileri sürmüş, kimileri de uçağın Afganistan'a indirildiğini iddia etmişti.

Komplo teorileri arasında uçağın ABD'nin Hint Okyanusu'nda bulunan Chagos Takımadaları'ndaki üssüne indirildiği, muhalefet lideri Enver İbrahim'e sempatisi olan pilot tarafından kaçırıldığı da yer alıyordu.

Arama çalışmaları

Arama çalışmalarına ilk etapta 14 ülke katılmış, daha sonra bu sayı 26'ya yükselmişti.

Çalışmalara çeşitli ülkelerden 80 gemi katıldı.

Gemiler, kayıp uçağı önce Tayland Körfezi, Güney Çin Denizi ve Malaka Boğazı"nda aramış, daha sonra çalışmalar Hint Okyanusu'nun kuzey ve güney koridorlarına yönlendirilmişti. Avustralya, Yeni Zelanda, Malezya, Japonya, Güney Kore, Amerika, İngiltere ve Çin uçakları, Hint Okyanusu'nun güneyinde, toplam 4,5 milyon kilometrekarelik alanı taramıştı.

Havadan arama çalışmaları 30 Nisan 2014'te sona erdirilmiş, 5 Nisan'ta deniz altından sinyal alınması üzerine okyanus dibine ağırlık verilmişti. Deniz dibine radarlarla donatılan Bluefin-21 adlı insansız denizaltılar gönderilmişti.

Tayland'a ait uydular, şimdiye kadar 300 parça enkaz tespit etmiş ancak bu bu parçalar bulunamamıştı.

Geçen yıl Hint Okyanusu'nda Fransa yönetimindeki Reunion Adası'nda bulunan kanat parçasının ve 2 Mart 2016'da Mozambik'te bulunan parçaların MH 370'e ait olduğu ileri sürülmüştü.

Avustralya liderliğinde iki yıldır devam eden arama çalışmaları, iz bulunamaması durumunda Haziran 2016'da sona erecek. Arama çalışmalarının Avustralya'ya maliyeti 200 milyon doları aştı.

Malezya gizemi çözülüyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

uzaylılar ~ 8 yıl önce
uzaylılar kaçırdı o uçağa raat olun olur böyle şeyler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne biçim habercilik ~ 8 yıl önce
Aynı cümle ve bilgileri tekrar tekrar yazarak haberi boğup okuyucuları sıkıyorsunuz! Ne biçim habercilik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
JayJay ~ 8 yıl önce
Başlıkla içerik alakasız. Dalga mı geçiyor sunuz!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
? ~ 8 yıl önce
27 Mart'ta havalandi demissininiz ben 8 Mart diye hatirliyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bilim ~ 8 yıl önce
45.000 ft.'e nasıl çıkabilmiş biri açıklayabilir mi? Yanlış yazdıkar herhalde haberi manyatosferi geçmiş uzay boşluğuna çıkacak neredeyse..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bilim?? ~ 8 yıl önce
777 uçağı 45000 feete çıkabiliyor mu bilmiyorum ama çok yüksek bir irtifa değil. Business jetler için normal bir irtifa. Hürkus diye bilinen KT uçağı bile 41.000 feete çıktı test uçuşunda
feet ~ 8 yıl önce
777 ler 39.000 feet üzerine çıktığı zaman tutunma sorunu yaşıyor.benim haberden anladığım ise 45.000 feet den geri alçalmış.
777 ~ 8 yıl önce
41 000 - 42 000 feet yolcu uçaklarında genel olarak azami irtifadır. Concorde hariç ses duvarını aştığı için 55 000 feet (18 000 metre) çıkıp stratosferde uçar ve herangi bir hava akımına o yükseklikte maruz kalmaz. 45 000 feet fazla ama 747 nin bu yuksekliğe çıktığını hatırlıyorum yanlışta olabilir. Ama 45 000 normalin üstünde.
MH-370 ~ 8 yıl önce
E.Tdir E.T :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Jet Kel ~ 8 yıl önce
Bizi resmen ufo gören masum köylü yerine koymaya çalışıyorlar. Komplo teorileri bizde de mevcut, sonuç kardeşim sonuç ne?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
. . . ~ 8 yıl önce
Bu ne şimdi? Var mı Gizemi çözen birileri ???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
flyer ~ 8 yıl önce
MH370 ten sonrasini okumadim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaile alınan ~ 8 yıl önce
Başlığa ile içeriğin alakası yok. Hem çözülüyor diyor hemde bulunamadı yazıyor. Ne bu şimdi. İnsan hevesleniyor bir haber geldi diye. Ama yazıyı okuduğunuz zaman başlıkla alakası yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bozdular ~ 8 yıl önce
Haklısın kardeşim, kalite her geçen gün düşüyor sitede. Eskiden kaçırdığım haber var mı acaba diye tedirgin olurdum. Şimdi sitenin geldiği hale bak. Taraflı haberler, sansürler, alakasız haberler, seviyesiz yorumlar. Giresim gelmiyor artık.
tgs ~ 8 yıl önce
alım var mı onu söyle sen boş boş yorum yazma

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000