24 Mayıs 2012, Perşembe 13:39:49

MALEV'DEN GERİYE KALAN TABLO!

Şubat ayı başında iflas eden Macar Hava Yolları'nın (Malev) 170 milyar forint (Yaklaşık 710 milyon dolar) borç bıraktığı açıklandı.
  • Personelin ne sıkıntısı var, gelirler Türkiye ye ellerini kollarını sallayarak iş bulurlar nasıl olsa. Olan ILFC ye olmuş, o da sigorta dan karşılar. Yani olan yine işsiz Türk vatandaşıma olur..

Şubat ayı başında iflas eden Macar Hava Yolları'nın (Malev) 170 milyar Forint (Yaklaşık 710 milyon dolar) borç bıraktığı açıklandı.

Macaristan Haber Ajansı (MTI), iflas eden Malev'in ardından şirketin 1.500 çalışanının işsiz kaldığını, Malev'den alacaklı olan 2 bin şirketin ise alacaklarını tahsil edebilmek için yasal işlem başlattığını duyurdu.

Malev'in en fazla borcunun şirketin yüzde 5'ne sahip olan Rus bankası Vnyesekonombank'a olduğu, ikinci sırada ise Boeing uçaklarını Malev'e kiralayan ILFC şirketinin yer aldığı açıklandı.

Uluslararası Ferenc Liszt Budapeşte Havalimanı'nı çalıştıran Budapeşte Airport AŞ'ye de milyonlarca dolar borcu olan Malev'in borçlarının devlet tarafından ödenmesi istendi. Macar hükümet yetkilileri ise tüm borçları ödemelerinin imkansız olduğunu kaydetti.

MALEV'DEN GERİYE KALAN TABLO!

Yorumlar

Macar Personel.. ~ 12 yıl önce
Personelin ne sıkıntısı var, gelirler Türkiye ye ellerini kollarını sallayarak iş bulurlar nasıl olsa. Olan ILFC ye olmuş, o da sigorta dan karşılar. Yani olan yine işsiz Türk vatandaşıma olur..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000