13 Mart 2010, Cumartesi 08:45:19

Malatya Havaalanı'nda gümrük sıkıntısı yaşanıyor!

Malatya Erhaç Havaalanı'nda daha önce görev yapan gümrük biriminin faaliyetine son verilmesi nedeniyle, özellikle yurt dışından aktarmalı uçuşlarla Malatya'ya gelen yolcuların ciddi sıkıntı yaşadıkları bildirildi.
  • Başbakan Hakkarinin yüksek ovasına uçak indireceğim diyor Malatya gibi bir şehri aşağılanıp küçük görenler Malatyalılara eziyet ediyorlar Malatyalılarımıza bunu layık görmeyenler rahmetli Özala ayıp ediyor..?
  • ben almanyada yasiyorum ve daha önce berlinden malatyaya direk seferde cok memnundum ama simdi gümrük biriminin faaliyetine son verilmesiyle mecburen gaziantepe ucmam gerekiyo bu tüm türk hava kurumunun problemi kücük havalimanlari uluslararasi trafige acilmiyor..

Bu uygulamanın sabit gümrük birimi olmayan havaalanlarındaki geçici gümrük birimlerinin kaldırılması kararı doğrultusunda yapıldığı, sadece Malatya'ya mahsus bir uygulama olmadığı belirtildi.

Kış mevsimi nedeniyle Almanya uçak seferlerine ara verilen, ancak zaman zaman Umre seferlerinin gerçekleştirildiği Malatya Erhaç Havaalanı'nda, daha önce yurt dışı uçuşlar için "geçici" olarak görevlendirilen gümrük memurlarının, "eleman eksikliği" nedeniyle geri çekildikleri, bu nedenle sıkıntı başladığı bildirildi.

Malatya Havaalanı'ndaki gümrük görevlileri çekilirken yurt dışından İstanbul ya da Ankara aktarmalı uçuşlarla Malatya'ya gelen yolcuların sıkıntı yaşadıkları belirtiliyor.

Erhaç Havaalanı'nda Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Pasaport biriminin görevini sürdürmesine rağmen Gümrük görevlilerinin, bunların bağlı olduğu birim tarafından geri çekilmesi ve "yapılmakta olan bir hizmetten Malatya'nın alıkonulması" tepkilere yolaçtı.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, konuyu ilgili yerlerle görüşmekte olduklarını bildirdi ve gümrük biriminin kaldırılmasına tepki gösterdi.

(Malatyahaber)

Malatya Havaalanı'nda gümrük sıkıntısı yaşanıyor!

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Başbakan Hakkarinin yüksek ovasına uçak indireceğim diyor Malatya gibi bir şehri aşağılanıp küçük görenler Malatyalılara eziyet ediyorlar Malatyalılarımıza bunu layık görmeyenler rahmetli Özala ayıp ediyor..?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ben almanyada yasiyorum ve daha önce berlinden malatyaya direk seferde cok memnundum ama simdi gümrük biriminin faaliyetine son verilmesiyle mecburen gaziantepe ucmam gerekiyo bu tüm türk hava kurumunun problemi kücük havalimanlari uluslararasi trafige acilmiyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000