18 Ağustos 2011, Perşembe 07:50:36

MAKS KAPILARINI AÇTI

Bu sene 10. yılını kutlayan Uluslararası Uzay ve Havacılık Fuarı "MAKS", Moskova yakınlarındaki Jukovskiy şehrinde 40 ülkeden yaklaşık 800 firmanın katılımı ile kapılarını açtı...
Bu sene 10. yılını kutlayan Uluslararası Uzay ve Havacılık Fuarı "MAKS", Moskova yakınlarındaki Jukovskiy şehrinde 40 ülkeden yaklaşık 800 firmanın katılımı ile kapılarını açtı. 
 
Geleneksel hale gelen ve Dünya'nın en önemli teknoloji ve havacılık fuarlarından biri olan MAKS-2011 fuarında bu yıl 200'den fazla sivil ve askeri uçak, helikopter ve diğer uçuş mekanizmaları sergileniyor. 100'den fazla uçak ve helikopterin gösteri uçuşları yaptığı fuar ilk gününde kapılarını sadece basın mensuplarına açtı. 
 
Rus Sukhoi Super Jet 100 yolcu uçağı, Ukrayna yapımı Antonov 158 (An-158) ve Dünyanın en büyük yolcu uçağı Airbus A380 gösteri uçuşları yaparken, Rus Şövalyeleri adlı akrobasi ekibine bağlı SU-27 ve MİG-29 savaş uçaklarının gökyüzünde gerçekleştirdikleri gösteriler nefes kesti. 
 
Uzun menzilli uçuş özelliğine sahip Boeing-787 Dreamliner fuarda büyük ilgi görürken, bazı yeni yapım uçak ve helikopterler burada ilk defa görücüye çıktı. 
 
Bu sene10. Yılını kutlaması dolayısı ile ayrı bir öneme sahip olan fuar, bugüne kadar düzenlenen fuarlardan daha büyük ve kapsamlısı olma özeliğini taşırken, son iki günü hafta sonuna denk gelen fuarın izleyici rekoru kırması bekleniyor. 
 
Öte yandan fuarın ilk gününde üç milyar dolarlık anlaşma yapıldığı bildirildi.
MAKS KAPILARINI AÇTI

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000