26 Mayıs 2009, Salı 13:20:51

Makedonya ile Sivil Havacılıkta işbirliği…

Türkiye ve Makedonya Sivil Havacılık Yetkilileri, 20-21 Mayıs 2009 tarihinde Ankara’da bir araya gelerek yeni bir İkili Hava Ulaştırma Anlaşması parafe etti ve Mutabakat Zaptı imzaladı.

Sivil Havacılık Genel Müdürü Dr. Ali Arıduru ve Makedonya Sivil Havacılık Genel Müdürü Zoran Krstevski başkanlığında gerçekleştirilen müzakerelerde ilk kez 1994 yılında imzalanan mevcut anlaşma, parafe edilen İkili Hava Ulaştırma Anlaşması ile günün koşullarına göre revize edildi ve yeni uçuş noktaları oluşturulması yönünde anlaşmaya varıldı.

Müzakereler sonunda imzalanan mutabakat zaptına göre; Türkiye’den İstanbul, Ankara, Antalya, Makedonya’dan ise Üsküp, Ohrid ve sonradan belirlenecek bir nokta tarifeli sefer noktaları olarak belirlendi. Böylece her iki ülkede uçuş gerçekleştirilen nokta sayısı 6’ya yükselmiş oldu.

Müzakerelerde ayrıca, frekans ve kapasite konularında hiçbir sınırlama getirmeyen yeni anlaşma yürürlüğe girene kadar her iki ülke tarafından olabilecek taleplerin olumlu değerlendirilmesi hususunda görüş birliğine varıldı.

Taraflar son olarak, iki ülke arasında bakım, eğitim ve yer hizmetleri gibi sivil havacılık konularında da yakın işbirliği yapılması hususunda ortak karar aldı.

Makedonya ile Sivil Havacılıkta İşbirliği…

Makedonya ile Sivil Havacılıkta işbirliği…

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000