08 Temmuz 2013, Pazartesi 12:01:04

MAHKEMEDEN THY’YE ŞOK ÜSTÜNE ŞOK

15 Mayıs’ta başlayan grev sonrası Türk Hava Yolları ile Hava İş Sendikası arasındaki hukuki süreç devam ederken mahkeme bugün önemli bir karar verdi.
  • grevdeyim ve inanilmaz huzurluyum, dogru bildigim yolda yurudugum icin.. simdi gelelim parttime lara. sizlere niye kizgin olalim be arkadaslar Allah askina ya.. sizlerin elbette bir sucu gunahi yok olamaz da, konunun sizlerle hicbir alakasi yok tum grevci ark. adina yaziyorum.. konu sizlerin calistirilmalarinizin yanlis olmasinda.. asla isten atilmanizi istemeyiz, bakmayin oyle yazanlara onlar grevden degiller siretteki bazi mudurcukler yaziyor bizleri düşman etmek icin. ama sunu anlamanizi isteriz, 14 yilimi verdim bu sirkete bizi bizlerden baska kimse anlayamaz, neler cektik, ve simdi dogru olan greve cikmakti, ciktik ama grevde adam aldi, bu yuzden 53. gune girdik, 2 saatte bitecek bir grev bu kdr uzadi,, buarada sizlere ucakta kizan amirlere gelince!! siz kendi vicdanlarinizi parttime lara kizarak aklayamazsiniz!!!
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • Ben part time olarak sizlerin sartlarina cok uzuluyorum yorgunsunuz sinirlisiniz haklisiniz. Ama bizim isten atilmanizi istemeniz sadee bencillik. Eger biz atilirsak sizin dinlenme saatleriniz nasil uzayacak? Calisan eksikligi oldugundan dolayi sizler bu kadar yogun calismiyor musunuz? Biz sizi desteklerken sizin bize ucakta kotu davranmaniz hor gormeniz ne kadar yazik? Gecen bi amirle uctum ve arkadaslarinin yerine is girdim diye bana yaadigini birakmadi. Kaldi ki biz de sizinle ayni mulakatlardan ayni sartlardan gectik evet biz 1.5 ay egitim aldik fakat 3 ay egitim alanlain soyledigi hep su oldu ben e cok sanslisiniz egitimde vakit kaybetmediniz herseyi ucakta ogreniyoruz oldu. Gerekten de oyle. Sizler bizi hor gordunuz neymis bir aylik egitimle hostes mi olurmus e oldu iste gayette sorumlulullarimizi biliyoruz. Siz ise baslar baslamaz hic mi zorlaadiniz aldigimiz uc aylik egitimle? Rica ediyorim biz sizi bu kadar desteklerken sizler bizden nefret etmeyin.
  • Thy yönetiminin hukuksuzluklarina mahkeme kararı çıkıyor. Ama önemli olan yaptırımlar. Shgm, thy nin grev kiricilari calistirmasina izin vermemeli. korku ımparatorluğu kuran hükümete ve onların temsilcisi gibi duruş sergileyen thy yöneticilerine sesleniyorum. Haksızlıklara karşı basinizdakilere tepki verin. Halkın yanında çalışanın yanında olan kazanır, olmayan kaybeder. Iktidara yakın olup gelen yöneticiler iktidarla birlikte giderler. Saygılar.
  • 1,500 TL
  • Birgün herkes HABOM çatısı altında toplanıcak elbet sıkıntı yok ;)
  • Sen neyin kafasini yasiyorsun? 15 mayistan sonra alinanlar isten atilsinmis, bak bak bak. Siz de ne garipsiniz ya hem isinizi sartlarinizi begenmiyorsunuz hem de hala sirkette calismaya devam ediyorsunuz. Neden para tatli geliyor cunku disari da bu maasi asla kazanmayavaksin. Taa is girerken en basinda duzenli uykusaatleriniz ozel hayatiniz olmayacak denildi be kabul ettik hepsini. Ben nisan ayindan beri egitimler masraflar vs bs vs. Tonla emek verdik ben ve egitimdeki arkadaslaim. Yeri geldi ailemiz yemedi bize para yolladi hepimiz ev tuttik tonla masrafa girdik. Ama hamimin dedigine bak isten cikartilsinlarmis. Hayir efendim sizin yerinizie biz zevkle calisiyruz. Madem cok yiprandin bosver sen cik isinden. Grev oyle ekip odasinin altinda elinde telefonla candy crush oynamakla olmaz dedikodu yapmakla olmaz. Grevinizi hakli buluyordum ama bu yazindan sonra sen ve senin gibilerden nefret ediyorum. Surunun.
  • THY küçük TÜRKİYE yani artık hak yolunu bulma zamanı. Yavaş yavaş taşlar yerine oturacak. Ve su yolunu bulacak. Haktan kaçış YOK geciktirme olabilir ama ADALET eninde sonunda TECELLİ EDECEKTİR. NOKTA
  • Bazen yorumlar çok komik burda 'artık kimse yorum bile yapmıyor boş sendika'ne demek yaa ne alakası var bunun da sendikayla :)))
  • Ülkede yasalara güvenerek grev yapan THY çalışanlarının aynı kaderi paylaşmalarına rağmen aralarında bölünmüş olduklarını yorumları okurken hayretle görüyorum. Ben THY' nın sadece sadık bir müşterisiyim. Ancak çalışanların haklarını vermediklerini düşündüğüm için grev başladıktan sonra seyahatlerimi THY ile yapmamaya başladım. Çünkü hiç kimse geçim kaynağını durduk yerde bırakıp macera olsun diye greve katılmaz. Ama aynı kaderi paylaşan insanların kendi çıkarlarını gözardı ederek sorumluluktan kaçmalarını da şaşkınlıkla izliyorum. Bu ikilemi bu insanlara yaşatmayı başarmak herkese nasip olmaz !!! Ne diyeyim söyleyecek fazla birşey yok. Rastgele sevgili vefakar, cefakar ve de fedakar THY çalışanları.. rastgele...yolunuz açık olsun.

Türk Hava Yolları’na mahkemeden bir kötü haber daha geldi. Hava İş Sendikası’nın,15 Mayıs’ta başlayan grev sürecinde yasadışı işçi çalıştırdığı iddiasıyla THY hakkında yaptığı suç duyurusunda mahkeme sendikayı haklı buldu. Daha önce bilirkişi raporunda THY’nin grevde yasa dışı işçi çalıştırarak grev kırıcılığı yaptığı konusundaki rapor ışığında karar veren İstanbul 5. İş Mahkemesi’nin kararına ilişkin kısa bir bilgilendirme yapan Hava İş Sendikası, “ THY İşvereninin yasadışı grev kırıcılığı işlemleri ile ilgili tedbir kararı talep eden sataşmanın önlenmesi davasında bugün İstanbul 5. İş Mahkemesi’nde yapılan duruşmada dava sendikamız talebi lehine sonuçlanmıştır. Ayrıntılı açıklama hukuk müşavirliğimizin yapacağı değerlendirme sonrası yapılacaktır” denildi.

Mahkemenin bu kararı sonrası THY’nin grevde dışardan alarak çalıştırdığı işçilerle ilgili nasıl bir süreç işleyeceği merakla bekleniyor.

MAHKEMEDEN THY’YE ŞOK ÜSTÜNE ŞOK

Yorumlar Tüm Yorumlar (52)

parttime ltfn okuu ~ 11 yıl önce
grevdeyim ve inanilmaz huzurluyum, dogru bildigim yolda yurudugum icin.. simdi gelelim parttime lara. sizlere niye kizgin olalim be arkadaslar Allah askina ya.. sizlerin elbette bir sucu gunahi yok olamaz da, konunun sizlerle hicbir alakasi yok tum grevci ark. adina yaziyorum.. konu sizlerin calistirilmalarinizin yanlis olmasinda.. asla isten atilmanizi istemeyiz, bakmayin oyle yazanlara onlar grevden degiller siretteki bazi mudurcukler yaziyor bizleri düşman etmek icin. ama sunu anlamanizi isteriz, 14 yilimi verdim bu sirkete bizi bizlerden baska kimse anlayamaz, neler cektik, ve simdi dogru olan greve cikmakti, ciktik ama grevde adam aldi, bu yuzden 53. gune girdik, 2 saatte bitecek bir grev bu kdr uzadi,, buarada sizlere ucakta kizan amirlere gelince!! siz kendi vicdanlarinizi parttime lara kizarak aklayamazsiniz!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
?? ~ 11 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Part time ~ 11 yıl önce
Ben part time olarak sizlerin sartlarina cok uzuluyorum yorgunsunuz sinirlisiniz haklisiniz. Ama bizim isten atilmanizi istemeniz sadee bencillik. Eger biz atilirsak sizin dinlenme saatleriniz nasil uzayacak? Calisan eksikligi oldugundan dolayi sizler bu kadar yogun calismiyor musunuz? Biz sizi desteklerken sizin bize ucakta kotu davranmaniz hor gormeniz ne kadar yazik? Gecen bi amirle uctum ve arkadaslarinin yerine is girdim diye bana yaadigini birakmadi. Kaldi ki biz de sizinle ayni mulakatlardan ayni sartlardan gectik evet biz 1.5 ay egitim aldik fakat 3 ay egitim alanlain soyledigi hep su oldu ben e cok sanslisiniz egitimde vakit kaybetmediniz herseyi ucakta ogreniyoruz oldu. Gerekten de oyle. Sizler bizi hor gordunuz neymis bir aylik egitimle hostes mi olurmus e oldu iste gayette sorumlulullarimizi biliyoruz. Siz ise baslar baslamaz hic mi zorlaadiniz aldigimiz uc aylik egitimle? Rica ediyorim biz sizi bu kadar desteklerken sizler bizden nefret etmeyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gunaydin ~ 11 yıl önce
Thy yönetiminin hukuksuzluklarina mahkeme kararı çıkıyor. Ama önemli olan yaptırımlar. Shgm, thy nin grev kiricilari calistirmasina izin vermemeli. korku ımparatorluğu kuran hükümete ve onların temsilcisi gibi duruş sergileyen thy yöneticilerine sesleniyorum. Haksızlıklara karşı basinizdakilere tepki verin. Halkın yanında çalışanın yanında olan kazanır, olmayan kaybeder. Iktidara yakın olup gelen yöneticiler iktidarla birlikte giderler. Saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cezası ~ 11 yıl önce
1,500 TL

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hbm ~ 11 yıl önce
Birgün herkes HABOM çatısı altında toplanıcak elbet sıkıntı yok ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
K/m1 e ~ 11 yıl önce
Sen neyin kafasini yasiyorsun? 15 mayistan sonra alinanlar isten atilsinmis, bak bak bak. Siz de ne garipsiniz ya hem isinizi sartlarinizi begenmiyorsunuz hem de hala sirkette calismaya devam ediyorsunuz. Neden para tatli geliyor cunku disari da bu maasi asla kazanmayavaksin. Taa is girerken en basinda duzenli uykusaatleriniz ozel hayatiniz olmayacak denildi be kabul ettik hepsini. Ben nisan ayindan beri egitimler masraflar vs bs vs. Tonla emek verdik ben ve egitimdeki arkadaslaim. Yeri geldi ailemiz yemedi bize para yolladi hepimiz ev tuttik tonla masrafa girdik. Ama hamimin dedigine bak isten cikartilsinlarmis. Hayir efendim sizin yerinizie biz zevkle calisiyruz. Madem cok yiprandin bosver sen cik isinden. Grev oyle ekip odasinin altinda elinde telefonla candy crush oynamakla olmaz dedikodu yapmakla olmaz. Grevinizi hakli buluyordum ama bu yazindan sonra sen ve senin gibilerden nefret ediyorum. Surunun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ka96 ~ 11 yıl önce
seninle 1 yıl sonra konuşalım; üzerine kronik yorgunluk bindikten, bir gözün yere bir gözün havaya baktıktan sonra. daha yeni başlamışsın, şuan atıp tutmanı çok iyi anlıyorum. çok değil 1 sene sonra, hala bu şartlarda (part-time değil, full time'dayken) çalışıyor olursanız, tekrar konuşalım. bu arada greve gitmemiş bir kabin amiriyim. greve gidemedim ama gidenlere de nefret söylemlerinde bulunulmasını asla tasvip etmiyorum.
T.C. ~ 11 yıl önce
THY küçük TÜRKİYE yani artık hak yolunu bulma zamanı. Yavaş yavaş taşlar yerine oturacak. Ve su yolunu bulacak. Haktan kaçış YOK geciktirme olabilir ama ADALET eninde sonunda TECELLİ EDECEKTİR. NOKTA

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havaişe ~ 11 yıl önce
Bazen yorumlar çok komik burda 'artık kimse yorum bile yapmıyor boş sendika'ne demek yaa ne alakası var bunun da sendikayla :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
seren ~ 11 yıl önce
Ülkede yasalara güvenerek grev yapan THY çalışanlarının aynı kaderi paylaşmalarına rağmen aralarında bölünmüş olduklarını yorumları okurken hayretle görüyorum. Ben THY' nın sadece sadık bir müşterisiyim. Ancak çalışanların haklarını vermediklerini düşündüğüm için grev başladıktan sonra seyahatlerimi THY ile yapmamaya başladım. Çünkü hiç kimse geçim kaynağını durduk yerde bırakıp macera olsun diye greve katılmaz. Ama aynı kaderi paylaşan insanların kendi çıkarlarını gözardı ederek sorumluluktan kaçmalarını da şaşkınlıkla izliyorum. Bu ikilemi bu insanlara yaşatmayı başarmak herkese nasip olmaz !!! Ne diyeyim söyleyecek fazla birşey yok. Rastgele sevgili vefakar, cefakar ve de fedakar THY çalışanları.. rastgele...yolunuz açık olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000