24 Şubat 2017, Cuma 11:08:46

Mahkemeden tarihi karar

Japonya’da bir mahkeme, ABD askeri üssü yakınlarında oturan 22 bin kişiye, uçakların yol açtığı aşırı gürültü nedeniyle 30.19 milyar yen (970 milyon TL) tazminat ödenmesine karar verdi.
  • Kaptan asker kökenli miymiş bilen var mı??
  • o üs oraya hanehalkı zaten otururken yapılmıştı. karar haklı. istanbul için kimse neden demesin. iniş kalkış hattına veya havalimanın dibine ev yapma hastalığı olan bir milletiz.
  • Ben kavacık'da oturuyorum lodoslu havada uçaklar tam tepemizden geçiyor. Lodoslu havada uçaklar tam İsranbul'un tam ortasından geçerek ahl'ye iniş yapıyor! Hangi ülkenin, en büyük şehrinde uçaklar şehrin tam üstünden geçerek iniş yapıyor? 3 havalimanı yapılsada bir ana önce kurtulsak uçak sesinden.
  • Dava açsanız olur aslında. Davalar var, tazminat ödeniyor fakat ört bas ediliyor. LTBA meydanında 35 kalkışında uçakların niçin NADP 1 yada NADP A yapmadığını kimse açıklayamaz. NADP 2 uygulanması insana hakarettir! Napoli'ye bakın ve utanın! Hırsızlar şehri Napoli bile insana daha fazla değer veriyor, dünyada ki pek çok meydanı konuşmaya gerek dahi yok.
  • Bende istwest te oturuyorum yenibosnada bende dava açsam olur mu acaba?
  • paralelcilerin işidir
  • Hahaha. Bizdeki elit tabakası da havalimanı dibindeki evlere milyonlar öder. Neymiş havalimanı yakinmis

Japonya’da bir mahkeme, ABD askeri üssü yakınlarında oturan 22 bin kişiye, uçakların yol açtığı aşırı gürültü nedeniyle 30.19 milyar yen (970 milyon TL) tazminat ödenmesine karar verdi.

Okinawa mahkemesinin kararında, 2009 yılında verilen karara rağmen Kadena Hava Üssü’nün yarattığı gürültü kirliliğinin azaltılması yolunda devletin bir ilerleme sağlayamadığına işaret edildi. Yargıç Tetsuya Fujikura, gürültü kirliliğinin, uyku bozukluğu, tansiyon gibi sağlık şikâyetlerine neden olduğuna dikkati çekti.

UÇUŞLAR DEVAM EDECEK

Mahkeme bu nedenle devletin, bölge sakinlerine 30.19 milyar yen (970 milyon TL) tazminat ödemesini kararlaştırdı. Ancak şikâyetçilerin talep ettiği, uçuşlara sınırlama getirilmesi talebi ise geri çevrildi. ABD’nin Japonya ile yapılan anlaşma çerçevesinde bu ülkede 47 bin askeri bulunuyor.

Özellikle gece ve sabahın erken saatlerindeki iniş ve kalkışların kendilerini olumsuz etkilediğini belirten bölge sakinleri hukuk savaşını kazandı. 

Mahkemeden tarihi karar

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Askeri ~ 7 yıl önce
Kaptan asker kökenli miymiş bilen var mı??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs ~ 7 yıl önce
Peki Japon tgs'ye alım var mı?
bizde olmaz ~ 7 yıl önce
o üs oraya hanehalkı zaten otururken yapılmıştı. karar haklı. istanbul için kimse neden demesin. iniş kalkış hattına veya havalimanın dibine ev yapma hastalığı olan bir milletiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gürültü ~ 7 yıl önce
Ben kavacık'da oturuyorum lodoslu havada uçaklar tam tepemizden geçiyor. Lodoslu havada uçaklar tam İsranbul'un tam ortasından geçerek ahl'ye iniş yapıyor! Hangi ülkenin, en büyük şehrinde uçaklar şehrin tam üstünden geçerek iniş yapıyor? 3 havalimanı yapılsada bir ana önce kurtulsak uçak sesinden.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Olur olur ~ 7 yıl önce
Dava açsanız olur aslında. Davalar var, tazminat ödeniyor fakat ört bas ediliyor. LTBA meydanında 35 kalkışında uçakların niçin NADP 1 yada NADP A yapmadığını kimse açıklayamaz. NADP 2 uygulanması insana hakarettir! Napoli'ye bakın ve utanın! Hırsızlar şehri Napoli bile insana daha fazla değer veriyor, dünyada ki pek çok meydanı konuşmaya gerek dahi yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bnd ~ 7 yıl önce
NADP1-2-A nedir?
NADP ~ 7 yıl önce
Noise abaitment departure procedures. Kalkışta uçak gürültüsü azaltma yöntemleri. Havalimanı şehre yakınsa NADP A, insanlar için oldukça iyi, NADP 1 yöntemi iyi, NADP 2 ise kötüdür çünkü amaca terstir. NADP 2 havalimanı şehre uzaksa uygulanır. NADP 2 yakıt tasarufu sağlar, bizim vatandaşın canı patlıcan olduğu için NADP 2 uygulanıyor, salla vatandaşı, azalt yakıtı yapılıyor. Eşeğe semer vuruluyor.
İstwest ~ 7 yıl önce
Bende istwest te oturuyorum yenibosnada bende dava açsam olur mu acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rakun ~ 7 yıl önce
Davayı Japonya'da açarsan olur bence.
Oturduğun yer kendi seçimin ~ 7 yıl önce
Sen oturmaya başladıktan sonra havalimanı yapıldıysa haklısın bak
John delta mike ~ 7 yıl önce
Ben sırf o uçak sesi için istwestte yim
hacı ~ 7 yıl önce
paralelcilerin işidir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Elitler ~ 7 yıl önce
Hahaha. Bizdeki elit tabakası da havalimanı dibindeki evlere milyonlar öder. Neymiş havalimanı yakinmis

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mevzu başka ~ 7 yıl önce
Alana yakın olmak gösterge olsaydı sabiha mın dibide elitlerle dolardı. Atatürkten başkanhangi alanda var bu söylediğin. Oradaki durum merkez, deniz, sahil, biraz araştırabilsen cumhuriyet dönemine dayanıyor yeşilköy floryanın durumu.. sana verseler sende oturursun da kedi ciğer mevzusu işte..

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000