14 Kasım 2009, Cumartesi 07:53:00

Mahkeme karşı çıkıyor, inşaat hala sürüyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin CHP'li üyeleri sel taşkınına uğrayan Ayamama Deresi üzerinde yapımı devam eden Fatih Koleji'nin peşini bırakmıyor.
  • Su an Bütce görüsmeleri var.Gece saat 24 sonra onun hesabini kapatacak bir maddelik kanunu Topbas Baskan,Önceki Milli Egitim Bakani Hüseyin Celik'in cebine koymustur.Yilbasindan önce o is hal olur.Kimsede ceza meza almaz.Etde ellerinde Bicakda,istedikleri gibi kusbasi yapabiliyorlar.

CHP'li eski Meclis Üyesi Hüseyin Sağ'ın 5. İdare Mahkemesine açtığı ve 'Havalimanı uçuş güvenliğini etkilediği' gerekçesi ile yürütmeyi durdurma kararı aldırdığı inşaat hala sürüyor. CHP'liler konuyu yeniden gündeme getirdi.

CHP'li meclis üyeleri mahkemece inşaatın durdurulması kararı verilmesine rağmen çalışmanın sürdüğünü belirterek İBB Meclisine yazılı soru önergesi verdi.

CHP Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri Hasan Gökpınar, Mutlu Koyunoğlu ve Durmuş Kaya imzalı yazılı önergede şu noktalara vurgu yapıldı:

Mahkeme kararı: Uçuş koridoruna eğitim tesisi izni verilmiyor

"Dava konusu parsele ilişkin plan tadilatının şehircilik ilkeleriyle planlama esaslarına ve kamu yararına uygun olmadığı kanısına varılmıştır. Dava konusu parselin havaalanı uçuş koridoru içerisinde yer alması ve uçuş emniyeti açısından bu pasif yeşil alanın korunması gerekliliği kararına varılmıştır. Bu İstanbul 5. İdare Mahkemesinin kararıdır. Yani, uçuş koridoruna eğitim tesisine izni verilmiyor.

İnşaat, Atatürk Havaalanı 18-36R pistine 440 metredir. Nereden bakarsanız olumsuzluklar ile dolu. Buradaki eğitim tesislerinde okuyacak çocuklarımızın her türlü tehlikeye açık olduğu mahkeme kararı ile kesinleşmiş oldu. Büyükşehir Belediyesi Ayamama Deresindeki binaları yıkarken, burası niye görmezlikten geliniyor. Yoksa Büyükşehir Belediyesi sadece gecekonduları mı yıkıyor, Fatih Koleji olunca işlem yok. Mahkeme kararını uygulamak mecburidir. Aksi halde suç işlenmiş olunur.

Ekteki mahkeme kararının uygulanmasını aksi takdirde savcılığa suç duyurusunda bulunacağımızı beyan eder, önergemizin başkanlık makamına havalesini arz ederiz."

Mahkeme karşı çıkıyor, inşaat hala sürüyor!

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Su an Bütce görüsmeleri var.Gece saat 24 sonra onun hesabini kapatacak bir maddelik kanunu Topbas Baskan,Önceki Milli Egitim Bakani Hüseyin Celik'in cebine koymustur.Yilbasindan önce o is hal olur.Kimsede ceza meza almaz.Etde ellerinde Bicakda,istedikleri gibi kusbasi yapabiliyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000