27 Haziran 2014, Cuma 09:02:33

MAHKEME HÜKÜMETİN 'UÇUŞ YASAĞI' KARARINI HAKSIZ BULDU

Amerikalı bir yargıç, ABD'de terörist olabilecekleri zannıyla bazı vatandaşlara uçma yasağı getirilmesinin anayasaya aykırı olduğunu bildirdi.
  • hakim karar verdi ancak şunu unutmayın bir şekilde yine emniyet görevlileri istemedikleri kişi veya kişileri uçağa binmelerini engelleyebilirler, bu hakimin verdiği karar var ama yan yola girip yine de engellerler. kişi veya kişiler de uçağa binmekten vazgeçerler bıkarlar havaalanında gördükleri muameleden dolayı...
  • Başkan Obama ağzından tükürükler saçarak eeeeyyy hakim efendiii.... diye başlayan cümlemsiler kurmamışlarmı?
  • Hey gidi medeniyet, hey gidi demokrasi.

Amerikalı bir yargıç, ABD'de terörist olabilecekleri zannıyla bazı vatandaşlara uçma yasağı getirilmesinin anayasaya aykırı olduğunu bildirdi.

ABD'de ilk defa bir mahkeme, Amerikan hükümeti tarafından bazı kişilerin uçuşlarına yasak getirilmesini anayasaya aykırı buldu. Federal yargıç Anna Brown, 'No-Fly-Liste' adı verilen liste ile uçağa binmeleri yasaklanan 13 kişiye yeterince itiraz hakkı verilmediği için bu kişilerin yasal haklarının ihlal edildiği kararını verdi. Dünya Bülteni'nde yer alan habere göre; Bu kişiler 2010 yılında, haklarındaki yasak kararına karşı mahkemeye başvurmuşlardı.

Brown karar açıklamasında, bu listeye kaydedilen kişilerin birer yolcu olarak mantıklı bir şekilde karşı çıkamadıklarını, normal bir yolculuğun bile bu yüzden mitolojideki odiseye benzer zor bir göçe dönüştüğünü kaydetti. Altmışbeş sayfalık açıklamada yargıç Brown, listede yeralan kişilerin hem ABD içinde, hem de ABD'nin dışına uçakla yolculuklarının yasaklandığının açık bir şekilde ifade edilmediğini, yasağın bu kişilerin seyahat özgürlüğünü büyük oranda kısıtladığını, böylece özgür bir toplum içinde insanların önemli bir hakkının kısıtlandığını belirtti. Brown, vatandaşların seyahat hakkının mahkeme kararı olmadan basit bir şekilde ellerinden alınmasının mümkün olmadığını bildirdi.

Yargıç Brown, ABD Vatan Koruma Bakanlığından, yasağa itiraz hakkının bulunduğu yeni bir prosedür geliştirmesini taleb etti. Federal hükümetin, listeye alınan kişinin niçin bir terör tehlikesi oluşturduğunu da ortaya koymasını istedi. ABD Adalet Bakanlığı sözcülüğü, mahkeme kararını gözden geçirdikten sonra bu konuda gereken tepkiyi göstereceklerini bildirdi. Amerikan Sivil Özgürlükler Birliği adına konuşan Hina Şemsi, mahkeme kararının Amerikan hükümetine bir uyarı niteliği taşıdığını söyledi.

MAHKEME HÜKÜMETİN 'UÇUŞ YASAĞI' KARARINI HAKSIZ BULDU

Yorumlar

camaroth ~ 10 yıl önce
hakim karar verdi ancak şunu unutmayın bir şekilde yine emniyet görevlileri istemedikleri kişi veya kişileri uçağa binmelerini engelleyebilirler, bu hakimin verdiği karar var ama yan yola girip yine de engellerler. kişi veya kişiler de uçağa binmekten vazgeçerler bıkarlar havaalanında gördükleri muameleden dolayı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Başkan Obama ağzından tükürükler saçarak eeeeyyy hakim efendiii.... diye başlayan cümlemsiler kurmamışlarmı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
131.65 ~ 10 yıl önce
Hey gidi medeniyet, hey gidi demokrasi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000