14 Ekim 2010, Perşembe 10:04:47

LYON VE BOLOGNA HAVAALANLARINI GÖZLERİNE KESTİRDİ

Koç Grubu’na bağlı Setur, yurtiçi ve yurtdışı yatırımlarını artıracak. Şirket, duty freede Fransa ve İtalya'da ihalelere katılacak.
  • bodrum havalimanında tek operatör oldu.depo alanı artı ama satışların artığını pek sanıyorum.çünkü bodrumda bu sene, geçen senenin gerisinde saışlarda.yüzde 7 lik bir yolcu artışına rağmen. bir diğer konu karlılık geçen seneki karı ile bu seneki karını bir karşılaştırsınlar!!!

Setur Genel Müdürü Üstün Özbey, "Duty Free'de Fransa Lyon Havalimanı ihalesi Mart ayında, İtalya Bologna Havalimanı ihalesi ise 31 Aralık'a kadar sonuçlanacak. İhale süreleri 20 yıllık. Bu, fırsatı kaçırdığımız takdirde 20 sene boyunca o pazara giremeyeceğimiz anlamına geliyor. Marinacılıkla ilgili ihaleler ise Hırvatistan haricinde, önümüzdeki yıl sonuçlanacak"dedi.

Setur, 2010 yılı 3'üncü çeyrek itibari ile turizm alanında 163 milyon TL, Duty Free'de 280.5 milyon TL, marinacılıkta 31.6 milyon TL, Setair'de ise 12 milyon TL olmak üzere 487 milyon TL'lik ciroya ulaştı. Firmanın yıl sonu beklentisi ise cirosunu 613.3 milyon TL'ye çıkarmak.

2009 yılında 6 yeni mağaza açılışı ve 2 mağaza tadilatı ile Duty Free Shop için oldukça hareketli geçtiğini söyleyen Özbey, "2010 yılında da Bodrum Havalimanı ihalesinin kazanılması ile mevcut büyüme ve gelişmelere devam edildi. Önceki yıllarda Unifree-Setur ortaklığı ile işletilen Bodrum Havalimanı'nda Setur tek operatör konumuna geçti ve böylece satış ve depo alanları ikiye katlandı. 31 Mart 2010 tarihinde 3 mağaza ile resmi olarak faaliyetine başladı" dedi.

LYON VE BOLOGNA HAVAALANLARINI GÖZLERİNE KESTİRDİ

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
bodrum havalimanında tek operatör oldu.depo alanı artı ama satışların artığını pek sanıyorum.çünkü bodrumda bu sene, geçen senenin gerisinde saışlarda.yüzde 7 lik bir yolcu artışına rağmen. bir diğer konu karlılık geçen seneki karı ile bu seneki karını bir karşılaştırsınlar!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000