26 Aralık 2014, Cuma 11:30:38

LÜTFİ ELVAN'DAN 3. HAVALİMANI AÇIKLAMASI

3. havalimanı çalışmalarını inceleyen Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, bölgenin bataklık olduğu eleştirilerine yanıt verdi. Elvan, "Herhangi bir sıkıntı yok" dedi.
  • Yorum yapmak niyetinde değildim ama, resimde görülen kamyonlar faaliyet etmiyor. Yanyana resim çektirmek için dizilmiş gibi. Halbu ki faaliyet anında resimler çekilse daha iyi olurdu. İkinci bir dikkatimi çeken nokta resimlerde görülen kamyonların tekerlek lastikleri gıcır gıcır kömür karası siyah. Burası kömür madeni değil... balçıklı arazi.. lastikler çamur deryasına bulaşmış olmalıydı.. Gene de yorum yapmak istemiyorum..
  • süre uzatımı olmayacakmış. mış mış ta mış mış. süreyi daha başlatmadınız ki. süre arazi teslimi ile başlar ve arazi teslimi daha resmi olarak yapılmadı. nasıl süreyi uzatmayacaksınız anlamadım ben. zaten 6 ay önce inşaatı başlattınız ama süreyi başlatmadınız. uzatmayacaklarmış vay be ne kadar da katısınız.
  • bu araziye bu havalimanı yapılamaz...
  • Ne hakkim oldugunu gorursun zamani geldiginde.
  • Bu havalimani oyle boyle yapilacak. Siz capulcular engel olamayacaksiniz ;)
  • bu arkadaşlar acaba hayatlarında hiç ağaç dikmişler mi merak ediyorum. Gerçekten yazık mevcut işleyen iki havalimanı varken sırf rant uğruna istanbul'un son kalan yeşilini de katlediyorlar. Bir de bu havalimanı da birçok iş kazasına gebe olacak gibi, yeni ceo şimdiden baretini çıkarmış. Gerçek inşaatçı adam baretsiz dolaşır mı???
  • "yapılacak dedim mi yapılacak!" mantığıyla gidiyor. çok büyük maliyet bu! bu para başka bir yatırıma harcanıp, mevcut havalimanıyla pekala idare edilebilirdi.illa çamur doldurmaya gerek var mıydı yani???
  • AHL'nin de SAW'ın da marmaraya yakın olması tesadüf mü?
  • SİZE HAKKIMI HELAL ETMİYORUM.
  • Kimse batakliga havalimanj yapilamaz demiyor. Uygun bi yer secilerek onda bir maliyete cikacak yer simdi , devlet garantisi vs... ile kredi bulunarak yapilmaya calisiliyor. Ayrica dunyanin en iyi firmalari ile calisiyoruz diyorlar. Bu muhendislik firmalari yabanci. Yabanciyalara is cikarmis olduk. Guzel guzel secerdin uygun zeminli bir yer, rahat rahat yapardin.

Ulaştırma Denizcilik, Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Üçüncü Havalimanı’yla ilgili çalışmaları yerinde inceledi.

Burada bir açıklama yapan Bakan Elvan, şöyle konuştu:

Çalışmalar iyi gidiyor, herhangi bir sıkıntı söz konusu değil. Biz de çalışmaları yakından takip ediyoruz. 

"SÜRE UZATIMI OLMAYACAK"

300 milyon Euro civarında iş makinesi alınmıştır. Burada yapılan çalışmalar zemin etüdü ve sondajlardır. Çalışmalar tamamlandıktan sonra havalimanı yatırım çalışmalarına başlanacaktır.

Kesinlikle süre uzatımı söz konusu değil. Çalışmalar takvime uygun bir şekilde yürüyor. Kodun düşürülmesi bir problem anlamına gelmiyor.

"1 KURUŞLUK ZARAR OLMAYACAK"

10 milyar Euro'luk yatırım olacak. Diyelim ki, 9 milyarlık bir yatırım olacak. Aradaki fark devletin kasasına girecek. 1 kuruşluk dahi kamu zararı söz konusu olmayacak.

Konsorsiyum buraya 10 milyar euro harcayacak ve bir de her yıl 22 yıl boyunca devlete 1 milyar euro para ödeyecek. Böyle bir işi yapan konsorsiyum zayıf bir iş yapabilir mi? Bu kendisini intihar etmek demektir. Hem denetim açısından hem de yapılan işler açısından takip ve gözlem söz konusu. Mania dediğimiz şey rüzgar değil uçakların iniş kalkışı için engel teşkil eden bir husus var mıdır tepe var mıdır esas bu. Bu konuyla ilgili uygulama projesi yapıldı ve hiç bir engel kalmadı. Kodun düşürülmesi ile birlikte mania ile ilgili en ufak bir problemimiz söz konusu değildir. Rüzgar testleri yapıldı ve arkadaşlarımızın hepsinin ortak kanaati hiç bir sıkıntı olmadığı yönünde.

KİMLER KARŞI ÇIKIYOR?

Havalimanını eleştirenler kimler? Yurtdışından Türkiye aleyhine kampanya yapan gazeteler, bazı ülkeler, değişik makaleler... Diğer yandan Boğaz Köprüsü, otoyol yapımına hayır diyenler, havalimanına hayır diyenlerdir.

BATAKLIK ELEŞTİRİLERİ

Jeoloji Mühendisleri Odası burada sondaj yapmış mı? Komik olmasınlar. Burada 750’nin üzerinde sondaj yapılmış. Buranın bataklık olduğunu biz de biliyoruz. Dünyadaki hangi gelişmeleri biliyorlar? San Fransisco’da, Bangkok’da uygulandığını biliyorlar mı? Arkadaşlarımız bataklıkla ilgili olarak çalışmalar yapıyor. Teknolojik olarak imkanımız da gücümüz de var. Uluslararası düzeyde ÇED raporu alınacak.









LÜTFİ ELVAN'DAN 3. HAVALİMANI AÇIKLAMASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (35)

Lastikler ~ 9 yıl önce
Yorum yapmak niyetinde değildim ama, resimde görülen kamyonlar faaliyet etmiyor. Yanyana resim çektirmek için dizilmiş gibi. Halbu ki faaliyet anında resimler çekilse daha iyi olurdu. İkinci bir dikkatimi çeken nokta resimlerde görülen kamyonların tekerlek lastikleri gıcır gıcır kömür karası siyah. Burası kömür madeni değil... balçıklı arazi.. lastikler çamur deryasına bulaşmış olmalıydı.. Gene de yorum yapmak istemiyorum..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:)))) ~ 9 yıl önce
süre uzatımı olmayacakmış. mış mış ta mış mış. süreyi daha başlatmadınız ki. süre arazi teslimi ile başlar ve arazi teslimi daha resmi olarak yapılmadı. nasıl süreyi uzatmayacaksınız anlamadım ben. zaten 6 ay önce inşaatı başlattınız ama süreyi başlatmadınız. uzatmayacaklarmış vay be ne kadar da katısınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
bu araziye bu havalimanı yapılamaz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uçma ~ 9 yıl önce
Yapılınca uçmazsın o zaman.
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ne hakkim oldugunu gorursun zamani geldiginde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Iphone 6s ~ 9 yıl önce
"Laf ola beri gele". Sen önce Türkçe yazmayı öğren. Belli ki yurtdışında atıp tutuyorsun. İnşallah sizin gibi nankörlerin yüzü kızarır böyle hizmetleri kullanırken.
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bu havalimani oyle boyle yapilacak. Siz capulcular engel olamayacaksiniz ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gökmen kuş ~ 9 yıl önce
bu arkadaşlar acaba hayatlarında hiç ağaç dikmişler mi merak ediyorum. Gerçekten yazık mevcut işleyen iki havalimanı varken sırf rant uğruna istanbul'un son kalan yeşilini de katlediyorlar. Bir de bu havalimanı da birçok iş kazasına gebe olacak gibi, yeni ceo şimdiden baretini çıkarmış. Gerçek inşaatçı adam baretsiz dolaşır mı???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
emir erim ramazan ~ 9 yıl önce
"yapılacak dedim mi yapılacak!" mantığıyla gidiyor. çok büyük maliyet bu! bu para başka bir yatırıma harcanıp, mevcut havalimanıyla pekala idare edilebilirdi.illa çamur doldurmaya gerek var mıydı yani???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
AHL'nin de SAW'ın da marmaraya yakın olması tesadüf mü?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
SİZE HAKKIMI HELAL ETMİYORUM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hak? ~ 9 yıl önce
Ne hakkın var bir yazar mısın?
hgf ~ 9 yıl önce
Kimse batakliga havalimanj yapilamaz demiyor. Uygun bi yer secilerek onda bir maliyete cikacak yer simdi , devlet garantisi vs... ile kredi bulunarak yapilmaya calisiliyor. Ayrica dunyanin en iyi firmalari ile calisiyoruz diyorlar. Bu muhendislik firmalari yabanci. Yabanciyalara is cikarmis olduk. Guzel guzel secerdin uygun zeminli bir yer, rahat rahat yapardin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000