14 Ekim 2017, Cumartesi 13:57:52

Lufthansa tekel oluyor!

Dünyanın en büyük havayolu şirketlerinden biri olan Lufthansa, Air Berlin'i satın alarak tekelleşme yolunda hızla ilerliyor! Lufthansa'nın bu satın alımla birlikte yurtiçi payı yüzde 90'ların üzerine çıkacak.
  • THY de Türkiye'de tekel değil mi sanki?? Niye şaşırıyorsunuz??
  • Her havayolu kendi yolcusunu taşır tek bir havayolu diye birşey yok Lufthansa Almanya Avusturya bölgesel havayolu
  • Bayii olandan ise bence sakıncası yok.
  • Adamlar götürüyor, yazanların geneli havalimanında yada havayolu firmalarında asgari ücretin az biraz üstünde çalışan kesim. Hayırlı işler. Herkes işine baksın. Selamlar
  • Avrupa kıtasında Lufthansa ve THY dışında rakip olabilecek şirket kalmaz. LH ve TK beraber Avrupa hava taşımacılığına hükm edereler.
  • thy, sakin bunu almaya falan calismayin.. siz gidin air bosnia alin, adamlarin kendilerine hayri yok, ekonomik gucleri yok.. gittiniz aldiniz, air berlin?? sakin haaa, air croatia, olmadi, air serbia falan onlari arastirin.. air berlin ?? bize gelmez, apronda deve kestirecek ulke ariyorsunuz.. guzelim firsat kacti..
  • Merhaba havacılık tutkunları , merak ediyorum gerçi araştırabilirim de ama muhabbet yürüsün diye buradan sormak istedim THY nin ve Lufthansa nın AB deki pazar paylarının aşağı yukarı oranı nedir?

Air Berlin'in dar boğaza girmesinden sonra ciddi hamleler yapan Lufthansa Group, sonunda emeline ulaştı. 

Lufthansa, Air Berlin'i bünyesine katmak üzere anlaşma sağladı. Alman haber kaynaklarına göre Air Berlin için ilk etapta 210 milyon Euro ödeme yapılacağı belirtiliyor.

Anlaşma sonucu Lufhtansa, Air Berlin'in yanısıra Niki Fly ile LG Walter'ı da bünyesine katacak. Avusturya merkezli Niki'nin de Lufthansa'ya katılacak olması ise Avrupa Birliği'nde olumsuz bir etki yarattı. Avusturyalı rekabet otoriteleri, Lufthansa'nın Niki'ye sahip olmasından sonra Viyana'da baskın bir hale geleceğini iddia ediyor.

Adının açıklanmasını istemeyen bir yetkili de, "Fly Niki'nin devralınmasının ardından birçok rotada Viyana'da anti-rekabetçi bir Lufthansa tekelini görüyoruz" dedi.

Alman Kartel Ofisi, Avrupa Komisyonu'nun anlaşmayı mutlaka inceleme altına alması gerektiğini açıkladı. Avrupa Komisyonu ise anlaşmayla alkalı "henüz resmi bir belge elimize" ulaşmadı diyerek konu hakkında sessiz kalmayı tercih etti.

AirportHaber'in edindiği bilgiye göre, Air Berlin ile yapılan anlaşma sonrasında EuroWings, SunExpress, Austrian Airlines, Swiss, Brussels Airlines, edelweiss gibi yan kuruluşlarda da söz sahibi olan Lufthansa'nın özellikle Almanya iç hat uçuşlarındaki pazar payının yüzde 95'e yükseleceği belirtiliyor.

RAKİPLERDEN SERT ELEŞTİRİ

Lufthansa'nın bu hamlesinden sonra rakip havayolu şirketlerinden de sert eleştiriler gelmeye başladı. Avrupa'nın en çok yolcu taşıyan havayolu şirketi Ryanair'ın CEO'su Michael O'Leary, Lufthansa'nın iç pazar payının yüzde 95'e çıkacak olmasının kabul edilebilir bir durum olmadığını ifade etti. 

O'Leary, bu anlaşmanın sadece Almanya pazarını değil Avrupa'yı bir bütün olarak etkileyeceğini söyledi.

Lufthansa CEO'Su Carsten Spohr, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamad anlaşmanın yıl sonuna kadar onaylanacağını belirtmişti.

©AirportHaber.com

Lufthansa tekel oluyor!

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

EEeeee ~ 7 yıl önce
THY de Türkiye'de tekel değil mi sanki?? Niye şaşırıyorsunuz??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.......... ~ 7 yıl önce
Her havayolu kendi yolcusunu taşır tek bir havayolu diye birşey yok Lufthansa Almanya Avusturya bölgesel havayolu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bayii ~ 7 yıl önce
Bayii olandan ise bence sakıncası yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Siz birbirinizi yiyin burda:) ~ 7 yıl önce
Adamlar götürüyor, yazanların geneli havalimanında yada havayolu firmalarında asgari ücretin az biraz üstünde çalışan kesim. Hayırlı işler. Herkes işine baksın. Selamlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY ~ 7 yıl önce
Avrupa kıtasında Lufthansa ve THY dışında rakip olabilecek şirket kalmaz. LH ve TK beraber Avrupa hava taşımacılığına hükm edereler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kafan güzelmiş ~ 7 yıl önce
air france-klm, british-iberia, ryanair, easyjet, norweigian; bunları heralde hiç duymadın.
komik ~ 7 yıl önce
air france-klm yeterli olmaz mı :) ?
Bir Bilen ~ 7 yıl önce
Air France - KLM büyük sıkıntı içinde, bir birlerini suçluyorlar,
ztk ~ 7 yıl önce
thy, sakin bunu almaya falan calismayin.. siz gidin air bosnia alin, adamlarin kendilerine hayri yok, ekonomik gucleri yok.. gittiniz aldiniz, air berlin?? sakin haaa, air croatia, olmadi, air serbia falan onlari arastirin.. air berlin ?? bize gelmez, apronda deve kestirecek ulke ariyorsunuz.. guzelim firsat kacti..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bilgi sahibi olmadan ~ 7 yıl önce
fikir sahibi olmayın. ab üyesi olmayan bir ülkeye kayıtlı bir firma ab ülkesinde kayıtlı bir firmanın %49'undan fazlasına sahip olamaz. yıllar önce hamdi topçu döneminde LOT'un alımından bu yüzden vazgeçildi.
katiliyorum ~ 7 yıl önce
alinabilirdi, ab de turk kokenli bir suru ortaklik vs olan sirket var, onlar uzerinden yapilabilirdi, bence bahane degil.. kesinlikle alinabilirdi.. binalinin oglunun bile hollandada7 sirketi var..
Gelir vergisi ~ 7 yıl önce
Parayi yasal hale ceviriyorlar Hollanda uzerinden
İsa DEMİR ~ 7 yıl önce
Merhaba havacılık tutkunları , merak ediyorum gerçi araştırabilirim de ama muhabbet yürüsün diye buradan sormak istedim THY nin ve Lufthansa nın AB deki pazar paylarının aşağı yukarı oranı nedir?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
lh ~ 7 yıl önce
tk nin pazarda adi yok
Cc ~ 7 yıl önce
Çok şükür THY pazara düşmedi daha. Avrupa’da vitrinde ! Kafanı çıkart

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000