20 Nisan 2015, Pazartesi 12:40:45

LUBITZ'DE ŞOKE EDEN THY AYRINTISI

Pilot Andreas Lubitz'in uçuş okulundan mezun olduktan sonra 80 arkadaşı ile birlikte Türk Hava Yolları’nda (THY) görev yapması için görüşmeler yapıldığı ortaya çıktı.
  • Yerli işsizlere duyurulur yabancı kontenjanından işe girerseniz yerlilerden yüzde yirmi fazla maaş alacaksınız ona göre hesabınızı yapınız.
  • Her gün ayağınız yere basmayan bir mesleği kul hakkı yiyerek icra ederken, daha müslüman olduğunuzu iddia ediyorsunuz.İster dikkate alırsınız ister almazsınız, kendi vatandaşınız açken yabancı sevdalısı olan siz beyler:Bu iş öbür tarafa kalmayacak , şanslısınız ilk sıçramada yırttınız ama bundan sonra daha ne kadar yırtarsınız Allah kerim.Herkes hakketiğinin karşılığını alır,er ya da geç...
  • Bu nasıl bir ücret merak ettim, hangi üniversite mezun etti seni? Bence de biri hariç sınavların hepsinden geçmişsindir, İngilizcen de oldukça iyidir senin&@₺?
  • Ben thy nin dlr dan 1 sinavdan kaldim 9 ay ceza verdi thy toefl var uni mezunuyum boeing lisansim var askeri ucretle calisiyorum evimi gecindirebilmek icin tekrar ugrasacagim thy icin allah yardimcimiz olsun dlr da sadece 1 sinavdan kaldim ama thy simdi diyor 9ay sonra hepsine tekrar gireceksin hakkim.dlr yapan tulay hanimada sordum yabancilar girmiyor dedi hakkim haram olsun bizi bu duruma getirebe keske imkanim olsa hemen vatandasliktan cikabilsem
  • Germanwings airlines kazası olduğunda ben ve arkadaşlarım birer havacılık mezunu olarak bu konuda çok konuştuk. Aramızda geçen diyalog da aynen şuydu : allah o first Officer tkda değildi demiştik. Haftalar sonra bu haberi okuduk urpertik.
  • Thy de bu olay yasansaydi bakin hemen nasil teknik ariza derlerdi..
  • Şuan pilot ihtiyacı var diye diğer ülkelerde ilanla pilot arıyor faldır faldır (Afrika dahil) yabancı pilot aşıkları! Türk genç pilotlarınıda dlr ,dil Sınavları'ndan, mülakatlarda eleyin kabuklu sever THY Yöneticileri...yazık çok yazık
  • Kabuklu sevdası
  • SUNEXPRESS YABANCİ PİLOT KONUSUNDA EN TECRÜBELI ŞİRKET. MEMNUN KALMASA ALMAZ... NE OLURSA OLSUN İŞSİZ TÜRK PİLOTLARA DESTEK GEREK, ALLAH YARDIMCILARI OLSUN. THY DEKI TÜRK PİLOTLAR DA BİRLİK OLUP HAKLARINI ARASIN ALSIN ZAMI, AMA BIZIM EKİBİN HER BIRI GIRTLAĞINA KADAR BORÇLU ....ATILIRIM KORKUSUYLA ÖLSE SESI ÇIKMAZ BİZİMKİLERİN. YANİ YABANCILAR BİZİM İKİ KAT KAZANSA, NORMELDİR, ŞAŞIRMAYIN!
  • Kapadokyadaki balon firmalarında da ayni zihniyet var.Yabancıya ev araba ve her turlu ihtiyacı karsilama ayrıca bir dolu maaş (€).Yerliye uç kuruş.Yersen.....

Kokpit kapısını kilitleyerek Germanwings uçağını Alp Dağları’na doğru alçalma kumandası veren İkinci Pilot Andreas Lubitz'in uçuş okulundan mezun olduktan sonra 80 arkadaşı ile birlikte Türk Hava Yolları’nda (THY) görev yapması için görüşmeler yapıldığı ortaya çıktı.

Aralarında Andreas Lubitz’in de bulunduğu 80 pilot uçuş akademisini bitirmesinin ardından Lufthansa’da göreve başlayacaktı. Ancak küçülmeye giden Alman havayolunun bu pilotlara ihtiyacı kalmamıştı. Eğitimlerini yeni tamamlayan pilotlar için alternatif aranmaya başlandı.

THY İLE GÖRÜŞME YAPILDI

THY, eğitimlerini Lufthansa Uçuş Akademi’nde tamamlayan 80 pilotu almak üzere Lufthansa ile masaya oturdu. Yapılan pazarlıkta THY 80 pilota görev yapacakları Boeing 737 veya Airbus A320 uçaklarının tip eğitimi verecekti. Pilotlar 40’lı iki grup halinde THY’de eğitim alacak ve tip eğitimi sonrasında da Alman pilotlar 5 yıllığına THY’de görev yapacaktı.

TECRÜBELERİNİ ARTIRACAKLARDI

Böylelikle Lufthansa hem bu pilotları değerlendirecek hem de genç pilotlar uçuş saati tecrübelerini artıracaklardı. Lufthansa bu pilotlar karşılığında A340 ve A330 gibi uzun menzilde 60 yaşında emekliliği hak etmiş pilotlara THY’de görev yapma imkânı sunacaktı.

Görüşmelerden sonuç çıkmadı. Lufthansa Grubu, bu pilotların daha fazla yerde bekletmedi ve grup şirketlerinde görev yapmalarını istedi. Andreas Lubitz, A330, 747 gibi uzun menzilli yolcu uçaklarında ikinci pilot olarak Lufthansa kariyerine başlamayı hayal ederken Germanwings’te göreve başladı.

RAHATSIZLIĞINI SAKLADI

24 Mart'ta meydana gelen olayda, Germanwings uçağının kaptan pilotunun kokpitten çıkmasının ardından Andreas Lubitz kapıyı kitlemiş ve uçağı Alp Dağları'na doğru dalış kumandası vermişti. Psikolojik tedavi gören ve bunu şirketinden saklayan Lubitz'in olaydan önce ayrıldığı kız arkadaşına 'Öyle bir şey yapacağım ki adımı herkes duyacak' dediği ortaya çıkmıştı. (Milliyet)

LUBITZ'DE ŞOKE EDEN THY AYRINTISI

Yorumlar Tüm Yorumlar (29)

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Yerli işsizlere duyurulur yabancı kontenjanından işe girerseniz yerlilerden yüzde yirmi fazla maaş alacaksınız ona göre hesabınızı yapınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 9 yıl önce
Her gün ayağınız yere basmayan bir mesleği kul hakkı yiyerek icra ederken, daha müslüman olduğunuzu iddia ediyorsunuz.İster dikkate alırsınız ister almazsınız, kendi vatandaşınız açken yabancı sevdalısı olan siz beyler:Bu iş öbür tarafa kalmayacak , şanslısınız ilk sıçramada yırttınız ama bundan sonra daha ne kadar yırtarsınız Allah kerim.Herkes hakketiğinin karşılığını alır,er ya da geç...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Askeri Ücretliye ~ 9 yıl önce
Bu nasıl bir ücret merak ettim, hangi üniversite mezun etti seni? Bence de biri hariç sınavların hepsinden geçmişsindir, İngilizcen de oldukça iyidir senin&@₺?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ben thy nin dlr dan 1 sinavdan kaldim 9 ay ceza verdi thy toefl var uni mezunuyum boeing lisansim var askeri ucretle calisiyorum evimi gecindirebilmek icin tekrar ugrasacagim thy icin allah yardimcimiz olsun dlr da sadece 1 sinavdan kaldim ama thy simdi diyor 9ay sonra hepsine tekrar gireceksin hakkim.dlr yapan tulay hanimada sordum yabancilar girmiyor dedi hakkim haram olsun bizi bu duruma getirebe keske imkanim olsa hemen vatandasliktan cikabilsem

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 9 yıl önce
Bu ülkenin bir sömürge ve manda cumhuriyeti olduğunu yeni anlamışsın, tebrikler.
.. ~ 9 yıl önce
sevgili dostum sizin bi hakkınız yok, şirket istediğini istediği şekilde alır. herkes de thy de çalışacak diye birşey yok. nedir bu milletteki devlete kapağı atayım derdi anlamıyorum
Hak! ~ 9 yıl önce
Nasıl hakkı olmaz ya! Öncelik kendi ülkesinin vatandaşının. Şartlar da eşit olmalı. Elin gavuru lise mezunu olacak benim insanım üniv. Onlar sınavsız girecek. Benim halkıma her türlü sınav. Hakkımı hiç ama hiç helal etmem!..
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Germanwings airlines kazası olduğunda ben ve arkadaşlarım birer havacılık mezunu olarak bu konuda çok konuştuk. Aramızda geçen diyalog da aynen şuydu : allah o first Officer tkda değildi demiştik. Haftalar sonra bu haberi okuduk urpertik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Thy de bu olay yasansaydi bakin hemen nasil teknik ariza derlerdi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Şuan pilot ihtiyacı var diye diğer ülkelerde ilanla pilot arıyor faldır faldır (Afrika dahil) yabancı pilot aşıkları! Türk genç pilotlarınıda dlr ,dil Sınavları'ndan, mülakatlarda eleyin kabuklu sever THY Yöneticileri...yazık çok yazık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Kabuklu sevdası

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ayıp ~ 9 yıl önce
SUNEXPRESS YABANCİ PİLOT KONUSUNDA EN TECRÜBELI ŞİRKET. MEMNUN KALMASA ALMAZ... NE OLURSA OLSUN İŞSİZ TÜRK PİLOTLARA DESTEK GEREK, ALLAH YARDIMCILARI OLSUN. THY DEKI TÜRK PİLOTLAR DA BİRLİK OLUP HAKLARINI ARASIN ALSIN ZAMI, AMA BIZIM EKİBİN HER BIRI GIRTLAĞINA KADAR BORÇLU ....ATILIRIM KORKUSUYLA ÖLSE SESI ÇIKMAZ BİZİMKİLERİN. YANİ YABANCILAR BİZİM İKİ KAT KAZANSA, NORMELDİR, ŞAŞIRMAYIN!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 9 yıl önce
Normeldir tebi normeeell....
husnu ~ 9 yıl önce
Kapadokyadaki balon firmalarında da ayni zihniyet var.Yabancıya ev araba ve her turlu ihtiyacı karsilama ayrıca bir dolu maaş (€).Yerliye uç kuruş.Yersen.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000