26 Mart 2009, Perşembe 17:55:40

"Low Cost uçuşların olmaması Türkiye için dezavantaj"

İstanbul’u tanıtmak üzere 19 Mart ile 22 Mart 2009 tarihleri arasında Fransa’da düzenlenen MAP 2009 Turizm Fuarı’na katılan Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB), fuarla ilgili sonuç raporu hazırladı.
  • Artık OPEN SKY a SHGM izin vermesi lazım..diyecem ama orada bunu yapabilecek kimse olduğunu sanmıyorum...
  • Bu yorumu yazan arkdasa katiliyorum. Ayni duyumlari bende aliyorum. SHGM acayip korumacibir politika izliyor ve basvuran sirketlere cevap yazma zahmetine bile girmiyor yanlis bir sey yazarda basi belaya girer diye. Adamlar SHGM kapilarina bile dayaniyorlar ama nafile... Korumaciligi anlarimda koru korune korumacilik iyi degil.
  • sivil havacılık genel mudurluğu THY yi korumak icin low cost lara izin vermiyor. yoksa bugun dosyalar shgm de izin icin bekliyor.yurt dısından sirket lcc sirket sahipleri geliyor shgm adamları kaale bile almıyorlar. her sey THY icin.

Raporda Fransa’dan Türkiye’ye low-cost uçuşların olmamasının bir dezavantaj olduğu vurgulandı.  

Paris Kültür ve Tanıtma Müşavirliği’nin organizasyonu ile Türkiye’nin 250 metrekarelik standında yer alan TUROB, bu yıl, 2. kez düzenlenen ve 6 bin metrekarelik alanda gerçekleşen fuara, 300 destinasyondan katılım sağlandığının bildirildiğini kaydetti. 

Türkiye’nin en büyük dezavantajı, ‘low-cost’ uçuşların olmaması
Fuar sırasında, Fransa Seyahat Acenteleri Birliği ile yapılan görüşmede; Fransızların krizden etkilendiği ancak, bunu Türkiye için olumlu neticeleri olabileceği belirtildi. Bütçelerine uygun ve tatil arayışlarına hitap eden ürün çeşitliği ile Türkiye’nin, Fransa pazarında Fas, Cezayir ve Tunus gibi ülkelere olan ilgiden payını alacağının belirtildiği raporda, Fransız Pazarı için Türkiye’nin en büyük dezavantajı low-cost uçuşların olmaması ve pazarda yeterince tur operatörünün bulunmaması olduğu dile getirildi. Ucuz ve kolay ulaşım Fransızların tatil kararlarında en önemli etken olduğuna dikkat çekilen raporda, konaklama ve yan hizmetler olarak oldukça uygun seçenekler sunan Türkiye, yüksek uçak fiyatları ile önceliğini kaybetttiği bildirildi. 
 
Fransızlar, yurtdışı tatillerinde kişi başı 1000 ile 3000 avro arasında harcıyor
İngiliz Turizm Otoritesi’nin (BTA) hazırladığı rapora göre; uluslararası kitle turizmi içinde yer almayan Fransızların, genelde kendi ülkelerinde tatil yapmayı tercih ettikleri kaydedildi. Yurtdışı seyahatlerinde sosyal-kültürel cazibeler veya heyecan ve macera arayan Fransızların, yüzde 60’ı tatillerini, Mayıs ile Eylül ayları arasında gerçekleştirdiği bildirildi. Yurtdışı seyahatlerini daha çok Fas, Tunus ve İspanya’ya yapan Fransızlar, internet üzerinden rezervasyon ve tatil programı yapmanın giderek yaygınlaştığına dikkat çekildi.

Fransız Merkez Bankası’nın rakamlarına göre; Fransızlar yurtdışı tatillerine kişi başı ortalama 1000 avro ile 3000 avro arasında değişen harcama yapıyorlar. Fransa, yılda yaklaşık 80 milyon turist ile dünyanın en fazla turist alan ülkelerinin başında geliyor. Fransa, ülkemize en çok ziyaretçi gönderen ülke sıralamasında, 2008 yılında, 2007 yılına göre yüzde 15,1’lik bir artışla  885.006 ( % 3.36) ile 7. sırada bulunuyor. Bu rakamın 345.740’ı İstanbul’a gelmiş olup, İstanbul’a gelen yabancılar arasında Fransızların payı yüzde 4,9 ile 5. sırada yer alıyor.

"Low Cost uçuşların olmaması Türkiye için dezavantaj"

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Artık OPEN SKY a SHGM izin vermesi lazım..diyecem ama orada bunu yapabilecek kimse olduğunu sanmıyorum...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bu yorumu yazan arkdasa katiliyorum. Ayni duyumlari bende aliyorum. SHGM acayip korumacibir politika izliyor ve basvuran sirketlere cevap yazma zahmetine bile girmiyor yanlis bir sey yazarda basi belaya girer diye. Adamlar SHGM kapilarina bile dayaniyorlar ama nafile... Korumaciligi anlarimda koru korune korumacilik iyi degil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
sivil havacılık genel mudurluğu THY yi korumak icin low cost lara izin vermiyor. yoksa bugun dosyalar shgm de izin icin bekliyor.yurt dısından sirket lcc sirket sahipleri geliyor shgm adamları kaale bile almıyorlar. her sey THY icin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000