01 Kasım 2011, Salı 18:33:46

LOT GÖVDE ÜSTÜ İNİŞ YAPTI

Bugün New York-Varşova seferini yapan Lot Havayolları'na ait B767 tipi yolcu uçağı iniş takımları açılmayınca gövde üstü iniş yaptı.
  • adam hem sanal pilot hem sanal teknisyen.motorlarla gövde hasar kontrolünden sonra uçak uçarmış."undo" veya "geri al" yapsa bu kontrollere de gerek kalmaz aslında.
  • Arkadaşlar genci niye eleştiriyorsunuz ki...A sanal pilot a değil farketmez...Yani çocuk burada ne yaptığını söyledi diye bu kadar eleştirmeniz yanlış...Ben bir pilot olarak konuşuyorum çocuğun dediği doğru yani bu uçak uçar...Biz similasyonlarla eğitim alırken Flight Simulator serilerinden başlıyoruz...Ayrıca son yorumunda çocuğu eleştiren kişiye çocuğun dediklerini tekrar oku NGX konusunda yanılmış ama bizde uzun gözdeli Airbus tipli uçaklara Vol2 diyoruz...Bu gencin kaç yaşında olduğunu bilmiyorum ama çocuğu eleştiri yağmuruna tutmanız saçma...
  • Kardesim airbus Vol1 Vol2 yeni nesil degildir VOL1 WILCO nun airbus a320 serisinindir VOL2 wilco nun da A330 ve A340 serisinindir 737 NGX de 737-800 serisinindir, sen 767 in kaza haberine 737 NGX diyorsun
  • ANTISKID Condition: The ANTISKID light illuminated indicates a fault is detected in the antiskid system. Use minimum braking consistent with runway conditions to reduce possibility of tire blowout. ANTISKID OFF Condition: The ANTISKID light illuminated indicates the antiskid system is inoperative. Use minimum braking consistent with runway conditions to reduce possibility of tire blowout. AUTOBRAKES Condition: The AUTO BRAKES light illuminated indicates the autobrakes are disarmed or inoperative. AUTO BRAKES SELECTOR ...........................................RESELECT If AUTO BRAKES light re–illuminates: AUTO BRAKES SELECTOR .......................................................OFF arkadaslar daha uzun dur yazamiyorum
  • Bir arkadasimiz 767'in inis procedurunu merak etmis bende yazayim bu normal procedure : Landing: · Minimum Runway Length: 7,000 ft. · Target Landing Airspeed: 170-175 KIAS · Check flaps full and gear down at 500 ft. above airport altitude. · Upon landing (all gear on runway) · Engage Reverse Thrust · Apply brakes · Disengage Reverse Thrust at (approx.) 30 Knots; or as needed for conditions · Exit runway at 15 Knots or less (unless high speed turnoffs are available - if so maximum exit speed is 20 knots)
  • Arkadaşım elektrikler gidince ne yapıyorsunuz? Cevaplarsan sevinirim!!! Teşekkürler...
  • 15 yaşında... Arkadaşları ona Sullenberger diyor... Lise 1'e gidiyor... En büyük hobisi sanal ile gerçeği karıştırmak... Geleceğin avcunda çekirdek ile iş makinesi izleyenlerinden...
  • kafandan sorunun var senin.inişi yapan pilot.yorum neden anlamsız yazarsın.senin gibilerin burda işi ne anlamıyorum.
  • Uçağın kaptan pilotunu ve yardımcı pilotunu tebrik etmek lazım kumanda kaptan pilottadır sanırım. Böyle büyük gövdeli bir yolcu uçağını hem de full dolu yolcu artı cargo hem ön hem de arka iniş takımlarının tamamı açılmadan uçağı tek parça halinde üstelik yangın çıkarmadan indirmesi ve de bir tane bile yolcunu burnunun kanamadan tahliye edilmei tek kelime ile üstün başarı ve soğukkanlılık ve de konsantırasyon demektir. Hatırlarmısını bir kaç yol önce newyorkda hudson körfezine us airways pilotu nehrin üzerine inmak zorunda kalmıştı motorlarına kuş sürüsü girdiği için sadece bir kaç kişi de hafif sıyrıklar olmuştu o kadar..
  • Aslanım sanal pilotum diye yazmışsın , bizde indiriyoruz filan diye, ne ayaksın sen ? ??? Bende sanal pilotum ama şimdiye kadar hiç bir kaza haberine yorum yapmadım. Zira bizim pilotluğumuz pc başındaki bir pilotluk. Hiç bir gerçek unsur içermiyor. Kalkıpta pilot yada teknisyen gibi yazma buraya. Bırak üstadlar konuşsun. Hayret bir şey ya...Ayıp ayıp.
Amerika New York Newark Havalimanı'ndan Varşova'ya giden Polonya bayrak taşıyıcı havayolu şirketi Lot Havayolları'na ait Boeing 767 tipi yolcu uçağı, 230 yolcusuyla birlikte Varşova Okacie Havalimanı'na doğru inişe geçti.

Uçağın iniş takımları açılmadı, havada büyük panik yaşandı. Pilot bir süre havada tur attıktan sonra problem çözülemeyince acil iniş kararı aldı ve yolcu uçağı gövdesinin üzerine iniş yaptı.

Olayda yaralanan olmazken, şirket tarafından uçağın iniş takımlarında elektrik arızası meydana geldiği ve iniş takımlarının bu yüzden açılmadığı ifade edildi.

İşte saniye saniye o iniş
LOT GÖVDE ÜSTÜ İNİŞ YAPTI

Yorumlar Tüm Yorumlar (29)

Misafir ~ 12 yıl önce
adam hem sanal pilot hem sanal teknisyen.motorlarla gövde hasar kontrolünden sonra uçak uçarmış."undo" veya "geri al" yapsa bu kontrollere de gerek kalmaz aslında.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Arkadaşlar genci niye eleştiriyorsunuz ki...A sanal pilot a değil farketmez...Yani çocuk burada ne yaptığını söyledi diye bu kadar eleştirmeniz yanlış...Ben bir pilot olarak konuşuyorum çocuğun dediği doğru yani bu uçak uçar...Biz similasyonlarla eğitim alırken Flight Simulator serilerinden başlıyoruz...Ayrıca son yorumunda çocuğu eleştiren kişiye çocuğun dediklerini tekrar oku NGX konusunda yanılmış ama bizde uzun gözdeli Airbus tipli uçaklara Vol2 diyoruz...Bu gencin kaç yaşında olduğunu bilmiyorum ama çocuğu eleştiri yağmuruna tutmanız saçma...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Kardesim airbus Vol1 Vol2 yeni nesil degildir VOL1 WILCO nun airbus a320 serisinindir VOL2 wilco nun da A330 ve A340 serisinindir 737 NGX de 737-800 serisinindir, sen 767 in kaza haberine 737 NGX diyorsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ANTISKID Condition: The ANTISKID light illuminated indicates a fault is detected in the antiskid system. Use minimum braking consistent with runway conditions to reduce possibility of tire blowout. ANTISKID OFF Condition: The ANTISKID light illuminated indicates the antiskid system is inoperative. Use minimum braking consistent with runway conditions to reduce possibility of tire blowout. AUTOBRAKES Condition: The AUTO BRAKES light illuminated indicates the autobrakes are disarmed or inoperative. AUTO BRAKES SELECTOR ...........................................RESELECT If AUTO BRAKES light re–illuminates: AUTO BRAKES SELECTOR .......................................................OFF arkadaslar daha uzun dur yazamiyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bir arkadasimiz 767'in inis procedurunu merak etmis bende yazayim bu normal procedure : Landing: · Minimum Runway Length: 7,000 ft. · Target Landing Airspeed: 170-175 KIAS · Check flaps full and gear down at 500 ft. above airport altitude. · Upon landing (all gear on runway) · Engage Reverse Thrust · Apply brakes · Disengage Reverse Thrust at (approx.) 30 Knots; or as needed for conditions · Exit runway at 15 Knots or less (unless high speed turnoffs are available - if so maximum exit speed is 20 knots)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Arkadaşım elektrikler gidince ne yapıyorsunuz? Cevaplarsan sevinirim!!! Teşekkürler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
15 yaşında... Arkadaşları ona Sullenberger diyor... Lise 1'e gidiyor... En büyük hobisi sanal ile gerçeği karıştırmak... Geleceğin avcunda çekirdek ile iş makinesi izleyenlerinden...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
kafandan sorunun var senin.inişi yapan pilot.yorum neden anlamsız yazarsın.senin gibilerin burda işi ne anlamıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Uçağın kaptan pilotunu ve yardımcı pilotunu tebrik etmek lazım kumanda kaptan pilottadır sanırım. Böyle büyük gövdeli bir yolcu uçağını hem de full dolu yolcu artı cargo hem ön hem de arka iniş takımlarının tamamı açılmadan uçağı tek parça halinde üstelik yangın çıkarmadan indirmesi ve de bir tane bile yolcunu burnunun kanamadan tahliye edilmei tek kelime ile üstün başarı ve soğukkanlılık ve de konsantırasyon demektir. Hatırlarmısını bir kaç yol önce newyorkda hudson körfezine us airways pilotu nehrin üzerine inmak zorunda kalmıştı motorlarına kuş sürüsü girdiği için sadece bir kaç kişi de hafif sıyrıklar olmuştu o kadar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Aslanım sanal pilotum diye yazmışsın , bizde indiriyoruz filan diye, ne ayaksın sen ? ??? Bende sanal pilotum ama şimdiye kadar hiç bir kaza haberine yorum yapmadım. Zira bizim pilotluğumuz pc başındaki bir pilotluk. Hiç bir gerçek unsur içermiyor. Kalkıpta pilot yada teknisyen gibi yazma buraya. Bırak üstadlar konuşsun. Hayret bir şey ya...Ayıp ayıp.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000