01 Haziran 2014, Pazar 08:12:37

LOS ANGELES 'DRAGANFLYER X6'LARA EMANET

Draganflyer X6 ismi verilen insansız hava araçları Los Angeles polisleri tarafından şehrin emniyetini sağlamak için kullanılmaya başlandı.
  • Dikkat! Belli ki Amerikan polisi bu droneları yaygın bir biçimde kullanmaya karar vermiş ve kullanacak. Ancak hassasiyetleri göz önünde bulunduruyoruz, sadece belli müdahaleler, operasyonlar sırasında kullanacağız, keyfi olarak halkımızı izlemeyeceğiz diye rahatlatıyor. Türkiyedeki uygulama nedir? Türk polisi de, gezi olayları sırasında geziciler ve bazı tv kanalları sayesinde dronelar ile tanışmıştı. Geçen aylarda, bunların kullanılacağını söylemişti. Şimdi... Yeni MIT yasası, güvenlik güçlerine, suç olmasa dahi istediği kişi hakkında istediği şekilde istediği izleme takip ve soruşturma yetkisini veriyor. Kim neyle ilgili halka hesap verecek? Başbakan da cemaatin inlerine ineceğiz diyor. Ben diyorum ki akp çığırtkanlığı yapmayan kalmasın, çünkü hepinizin inine inecekler.

Los Angeles Times gazetesinde yer alan habere göre; Los Angeles şehri Draganflyer X6 ismi verilen insansız hava araçları kullanmaya başladı. Araçlarda fotoğraf makinesi, video kamera ve gözlem yapabilmek için kızılötesi kamera bulunuyor. Şehir polisi drone’ların yalnızca bir binada suçlunun saklanması gibi özel durumlarda kullanılacağını belirtiyorlar.

Los Angeles Polis Müdürlüğü Sözcüsü Andrew Smith konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Kamuoyuna açık olmak istiyoruz. Bu araçları sessiz bir şekilde kullanmaya çalışmadığımız konusunda kamuoyunu temin etmek istiyoruz”.

Los Angeles gazetesi Smith’in araçları ‘drone’ yerine ‘insansız hava aracı’ olarak nitelendirmeyi tercih ettiğini de vurguluyor. Yerel insan hakları savunucuları polisin uygulamaları nedeniyle kaygı duyuyor. Güney Kaliforniya Sivil Özgürlükler Birliği İcra Direktörü Hector Villagra yaptığı açıklamada drone’ların kullanılmasının sivil özgürlüklerin ihlali potansiyeli taşıdığını söyledi. Villagra bir süre önce Seattle şehir yönetiminin protestolar nedeniyle insansız araçlarını kullanmaktan vazgeçtiğini de hatırlattı.

Los Angeles’te vatandaşların takip edilmesiyle ilgili daha önce de skandal yaşanmıştı. Nisan ayı sonunda insan hakları savunucuları Los Angeles Şerifini, Campton sokaklarındaki durumun takip edilmesi amacıyla kameralı küçük bir uçak kullanması dolayısıyla eleştirmişlerdi.

LOS ANGELES 'DRAGANFLYER X6'LARA EMANET

Yorumlar

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Dikkat! Belli ki Amerikan polisi bu droneları yaygın bir biçimde kullanmaya karar vermiş ve kullanacak. Ancak hassasiyetleri göz önünde bulunduruyoruz, sadece belli müdahaleler, operasyonlar sırasında kullanacağız, keyfi olarak halkımızı izlemeyeceğiz diye rahatlatıyor. Türkiyedeki uygulama nedir? Türk polisi de, gezi olayları sırasında geziciler ve bazı tv kanalları sayesinde dronelar ile tanışmıştı. Geçen aylarda, bunların kullanılacağını söylemişti. Şimdi... Yeni MIT yasası, güvenlik güçlerine, suç olmasa dahi istediği kişi hakkında istediği şekilde istediği izleme takip ve soruşturma yetkisini veriyor. Kim neyle ilgili halka hesap verecek? Başbakan da cemaatin inlerine ineceğiz diyor. Ben diyorum ki akp çığırtkanlığı yapmayan kalmasın, çünkü hepinizin inine inecekler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 10 yıl önce
ne içtiysen söylede bizde içelim..

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000