06 Nisan 2009, Pazartesi 08:26:21

Londra uçuşlarına kriz darbesi!

Avrupa'nın finans merkezi ve en önemli uçuş noktalarından biri olan Londra'nın bu statüsü küresel finansal krizden etkilenmeye başladı. Birçok havayolları Londra'ya uçuş bağlantılarını iptal etmeye başladı.

Londra'ya doğrudan yapılan uçuşlarda da azalmaya yolaçan bu gelişme, Londra bağlantılı uçuşları da etkiliyor. Londra, böylece, bir uçak ve uçuş değiştirme noktası olma niteliğini kaybetmeye başlıyor. Ancak, bunun küresel ekonomik krizle bir bağlantısı olduğu sanılıyor.

Son bir yılda 15 Avrupa havayolları, Londra'ya yaptıkları haftalık toplam 173 uçuşa son verdiler.  Londra çıkışlı uçuşlarda ise toplam 223 uçuş kaldırıldı. Londra'nın bu açıdan, Danimarka'nın başkenti Kopenhag'dan sonra ikinci sırada olduğu ortaya çıktı.

Özel bir havayolları tarafından yapılan araştırmanın sonuçlarına göre, Avrupa'daki çoğu havayollarının kapattıkları uçuş noktası sayısı, açtıklarından daha fazla. Yukarıdaki sözkonusu rakamlar, Londra'ya şu anda haftada yaklaşık 25 bin daha az sayıda insanın uçtuğunu ortaya koyuyor.

Londra uçuşlarına kriz darbesi!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000