22 Aralık 2013, Pazar 08:50:32

LOCKERBIE FACİASI KURBANLARI ANILDI

Lockerbie yolcu uçağı faciasında ölenler, saldırının 25’inci yıldönümünde İskoçya’nın Lockerbie kasabası, İngiltere ve Amerika’da düzenlenen törenlerde anıldı.
  • Muammer Kaddafi gibi yüzlerceyi vahşice katleden bir teröriste "kahraman" diyen bir adama "çok iyiydi, türkiye'ye çok yardım ederdi" gibi kelimelerle melek gibi gösteren bir milletiz biz.
  • amerikaya çok güzel cevap vermişler ama günahsız insanların ölmeside çok üzücü olmuştur.
  • Yolcu ve kargo taşımasılığında bir dünya öncüsü ola dev PanAm'ın (Pan American) batmasına neden olan son darbe bu Lockerbie faciasıdır. 270 günahsız insanla birlikte bir havacılık devi de birlikte katledildi. Kaddafi'nin sonunu htırlıyorsunuz değil mi?

21 Aralık 1988’de düşen PanAm şirketine ait 103 sefer sayılı Boeing 747 yolcu uçağı, valizlerden birine yerleştirilen bombanın patlaması sonucu Lockerbie kasabasına düşmüş, olay sırasında yerde bulunan 11 kişi de dahil toplam 270 kişi hayatını kaybetmişti. Uçakta ölenler arasında Turhan Ergin adında, 22 yaşında Türk asıllı bir Amerikan vatandaşı da bulunuyordu. Ergin, New York’taki Syracuse Universitesi’nde öğrenciydi.

Lockerbie kasabasında uçağın düştüğü alanda toplananlar, oradaki anıta çelenk bıraktı.

103 sefer sayılı Boeing 747 yolcu uçağı Londra’dan New York’a gidiyordu.

2001 yılında bir İngiliz mahkemesi, Abdülbasit el Micrahi adlı Libyalı istihbarat görevlisini bombalı saldırıdan suçlu bulmuştu. Ömür boyu hapisle cezalandırılan el Micrahi, yattığı İskoç cezaevinde ölümcül prostat kanserine yakalanınca sekizinci yılında serbest bırakılarak ülkesine gönderildi, dönemin lideri Muammer Kaddafi tarafından halk kahramanı olarak karşılandı. Abdülbasit el Micrahi, üç yıl sonra Trablusgarp’taki evinde öldü.

LOCKERBIE FACİASI KURBANLARI ANILDI

Yorumlar

Enver ~ 10 yıl önce
Muammer Kaddafi gibi yüzlerceyi vahşice katleden bir teröriste "kahraman" diyen bir adama "çok iyiydi, türkiye'ye çok yardım ederdi" gibi kelimelerle melek gibi gösteren bir milletiz biz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kaddafi ~ 10 yıl önce
amerikaya çok güzel cevap vermişler ama günahsız insanların ölmeside çok üzücü olmuştur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vay Pan American ~ 10 yıl önce
Yolcu ve kargo taşımasılığında bir dünya öncüsü ola dev PanAm'ın (Pan American) batmasına neden olan son darbe bu Lockerbie faciasıdır. 270 günahsız insanla birlikte bir havacılık devi de birlikte katledildi. Kaddafi'nin sonunu htırlıyorsunuz değil mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000