17 Şubat 2017, Cuma 09:45:33

Lizbon'a ikinci havaalanı geliyor

Gelen turist sayısının artması nedeniyle, Portekiz’in başkenti Lizbon’a ikinci havaalanı inşa edilmesine karar verildi.
  • Necip Portekiz halkı adına konuşan Portekiz Havacılık otoritesi, bu haber altında görüş belirten değerli Türk yorumcularına, sorunun çözümüne sağladıkları katkı ve ne kadar doğru bir karar aldıklarını teyit eder nitelikli düşünceleri nedeni ile, gönülden teşekkürü bir borç bilir. Ayrıca pistlerin özellik ve ebatlarını, ortalama bir Portekizli'den daha iyi bilmeleri nedeni ile Portekiz Prêmio da Aviação ( bir anlamda Legion d'Aviation ) Devlet Nişanına layık görülmüşlerdir.
  • Askeri meydan'ın 2.200 ve 2.440 x 44 m. lik 2 pisti var...Her 2 meydan arası Kadıköy ile Yeşilköy gibi arada körfez ve 1 köprü var.Montijo deniz kenarı ama Humberto Delgado denize 3 km....Buna gerek varmı bilmem, 2019'a kadar Portekiz'in iflası konuşuluyor.

Gelen turist sayısının artması nedeniyle, Portekiz’in başkenti Lizbon’a ikinci havaalanı inşa edilmesine karar verildi.

Portekiz'e gelen turist sayısı hızla artış kaydedince Lizbon'a ikinci havaalanı açılmasına karar verildi. Portekiz Altyapı Bakanı Pedro Marques, başkent Lizbon'daki Humberto Delgado Havaalanı'nın kapasitesinin artık yetmediğini bu nedenle askeri üs Montijo'nun restore edilerek 2019 yılından itibaren ticari uçuşlara uygun hale getirileceğini bildirdi.

Bakan Marques'in açıklamasına göre, orada özellikle orta mesafeli uçuşlara ve ucuz uçuşlar yapan firmaların hizmetlerine yer verilecek.

Humberto Delgado Havaalanı geçen yıl rekor kırarak 22 milyon 400 bin yolcu ağırlamıştı. Bir önceki yıla göre yüzde 12'lik bir artış yaşanmıştı.

İleride Montijo Havaalanı faaliyete başladığında yolcular ya vapur seferleri aracılığıyla ya da Lizbon'dan 30 dakikalık bir kara yolculuğuyla ulaşabilecekler.

11 milyondan fazla turist geldi

Portekiz ekonomisi için turizm en önemli gelir kaynaklarından. Geçen yıl Tunus, Mısır ve Türkiye gibi ülkelerde yaşanan terör saldırıları sonrası pek çok tatilci için Portekiz alternatif bir turizm destinasyonu olarak gelişme kaydetmişti.

Geçen yıl Portekiz'e 11 milyon 400 bin turist geldi. Marques, 2016 yılının Portekiz'de turizm açısından en iyi yıl olduğunu söyledi. 2017 yılında ise daha iyi bir yıl olmasının beklendiği kaydedildi.

Lizbon'a ikinci havaalanı geliyor

Yorumlar

Portekiz ~ 7 yıl önce
Necip Portekiz halkı adına konuşan Portekiz Havacılık otoritesi, bu haber altında görüş belirten değerli Türk yorumcularına, sorunun çözümüne sağladıkları katkı ve ne kadar doğru bir karar aldıklarını teyit eder nitelikli düşünceleri nedeni ile, gönülden teşekkürü bir borç bilir. Ayrıca pistlerin özellik ve ebatlarını, ortalama bir Portekizli'den daha iyi bilmeleri nedeni ile Portekiz Prêmio da Aviação ( bir anlamda Legion d'Aviation ) Devlet Nişanına layık görülmüşlerdir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
NişanTaş ~ 7 yıl önce
Sen de bu haberin altını boş bırakmadığın için sana da bir nişan layık görülmüştür;seç, beğen, al.....Dikilitaş,Beşiktaş,Nişantaş.
Montijo ~ 7 yıl önce
Askeri meydan'ın 2.200 ve 2.440 x 44 m. lik 2 pisti var...Her 2 meydan arası Kadıköy ile Yeşilköy gibi arada körfez ve 1 köprü var.Montijo deniz kenarı ama Humberto Delgado denize 3 km....Buna gerek varmı bilmem, 2019'a kadar Portekiz'in iflası konuşuluyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
onlar bilir ~ 7 yıl önce
bu tur yatırımlar AB fonlarından ve ekonominin gelişmesi için yapılır. Bu tur havalanları daha çok low cost havayolu çeker, fiyatlar düşer ve daha çok turist akışı olur. Oralardaki kriz, ileri görüşlülüğe dolayısyla bu tur yatırımlara engel değildir.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000