24 Haziran 2017, Cumartesi 08:26:27

Liderler 8 adet savaş uçağı alımı konusunda görüştü

Bulgaristan'ın İsveç'ten Saab JAS 39 Gripen savaş uçağı almak için görüşmelere hazırlandığı duyuruldu.
  • pahalı
  • bence bizim milli savaş uçağını beklesinler

Bulgaristan'ın İsveç'ten JAS savaş uçağı almak için görüşmelere hazırlandığı duyuruldu.

İsveç devlet televizyonu SVT'nin haberine göre,  Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlenen Avrupa Birliği Liderler Zirvesi'ne katılan İsveç Başbakanı Stefan Löfven, Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov ile zirve sonrası bir araya geldi.

Borisov, mevkidaşı Löfven'le görüşmesinin ardından Rusya'nın MIG -29 savaş uçaklarının yerine 8 adet JAS savaş uçağı almak istediklerini söyledi. Borisov, bu konudaki görüşmelerinin ön şartı olarak İsveçli şirketlerin Bulgaristan'a yatırım yapması gerektiğini belirtti. Söz konusu anlaşmanın gerçekleşmesi durumunda Bulgaristan, 8 uçak için İsveç firmasına yaklaşık 700 milyon Avro ödeyecek. Uçak teslimatları 2018 ila 2022 arasında yapılacak.

JAS savaş uçaklarının, son teknolojiyle donatıldığı, keşif görevlerinde gece de kullanılabildiği, her türlü hava koşuluna uyumlu olduğu kaydedildi.       

Liderler 8 adet savaş uçağı alımı konusunda görüştü

Yorumlar

ali ~ 7 yıl önce
pahalı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gerek yok ~ 7 yıl önce
bence bizim milli savaş uçağını beklesinler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
40 ncı YY.. ~ 7 yıl önce
Desene daha birkaç yüz yıl bekleyecekler..! Çünkü önce önemli sorunlara çözüm aranıyor; Arkadaş üzerine tiner dökmüş, yakıp intihara yeltenmiş, orucu bozurmuymuşşş.. Şimdi bu konuyu çözüyoruz, sonra sıra gelirse milli uçak falan.. Fani işler yani:-))
BENCİL YAKLAŞIM ~ 7 yıl önce
Sayın Gani Müjde; belki hergün pekçok kişinin başına gelen bir zorluğa ancak kendi kızının başına geldiğinde tepki göstermiş ve dikkat çekmiş. Bana dokunmayan yılan misali, yılan bu defa dokunmuş herhalde. Konuyu detaylı bilmemekle birlikte belki de yüzde yüz haklı olduğu bir konudaki kullandığı kelimeler ve yaklaşım onu yüzde yüz hedef haline getirmiş..Hoş olmayan cümle ve kelimeler ne yazıkki asıl konudan dikkati uzaklaştırarak şahsi tepkilere neden olmuş ki bu da kişiye hiç yakışmamış..

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000