11 Ağustos 2014, Pazartesi 08:09:32

LEASING'DE HELİKOPTER VE UÇAKLARIN PAYI ARTTI

Garanti Leasing Genel Müdürü Ünal Gökmen, çevre ülkelerde projeler yürüten şirketlerin çoğalmasıyla uçak ve helikopterin leasinglerinin payının yükseldiğini söyledi.
  • Ne yapacaksın mesafeler kısalıyor vakit daralıyor, bu günün işini yarına bırakmayacaksınız, vakitte para kadar değerlidir.

Yasal düzenlemelerle 2014’e güvenle başlayan leasing sektörü, Türkiye piyasasının nabzını tutuyor. Sektörlerdeki yükseliş ve gerileme trendlerini leasing talepleriyle görebildiklerini söyleyen Garanti Leasing Genel Müdürü Ünal Gökmen, iş adamlarının uçak ve helikoptere olan ilgisinin her geçen gün arttığını bildirdi. Anadolu’da ve çevre ülkelerde yatırım yapan inşaat, enerji ve sanayi şirketi patronlarının tarifeli uçaklarla aylar sürecek kontrolleri özel jetlerle birkaç günde bitirebildiklerini kaydeden Gökmen, banka müdürlerinin ise helikopterlerle aynı gün içinde birkaç farklı şehirde toplantıya katılabildiklerini söyledi.

İnşaat sektöründeki yavaşlama, tekstilde geçmiş yılları hatırlayan önemli hamleler ve turizmdeki uzmanlaşmanın yankıları leasingli alımlara yansıyor. Dünya Gazetesi'nin sorularını yanıtlayan Ünal Gökmen, üretim makinelerine finansman sağladıkları tekstil sektöründe özellikle Anadolu’daki üreticilerin yükselişte olduğunu bildirirken, karayolu ve DSİ ihalelerinin hız kesmesiyle iş makinelerinin sektör payının gerilediğini bildirdi. Butik otellerde ise sat-geri kirala yoluyla finansmana erişimin tercih edilmeye başladığının altını çizen Gökmen, leasingle lüks tekne alımına da yoğun ilgi olduğunun bilgisini verdi.

134 milyon dolar ‘hava’ya gitti

İSO 500’deki firmaların en az ikiyüzünde uçak olduğunu belirten Gökmen, “2-3 milyon liraya helikopter, 4-5 milyon liraya 6 kişilik uçaklar alınabiliyor. Türkiye ve yakın çevresine gidecekseniz hava ulaşımı büyük avantaj sağlıyor. Ukrayna’da, Azerbaycan’da, Irak’ta şantiyesi olan 3 ayda yapamayacağı işi 3 günde bitirebiliyor. Ancak bunu zevk işi olarak düşünmeyin. Bizim iş adamlarımız kılı kırk yarar, bir kuruşun hesabını yapar. Hava ulaşımı büyük avantaj getirdiği için hem helikopter de hem uçakta leasing iyi gidiyor” diye konuştu.

Sektörde geçen yıl 134 milyon dolarlık hava ulaşım leasingi yapıldığını belirten Gökmen, bu yılın ilk çeyreğinde ise 27 milyon dolara ulaşıldığını bildirdi. Siparişi verilmiş işlerin bu rakama dahil olmadığını belirten Gökmen, teslimlerin yapılmasıyla gerçek rakamların ortaya çıkacağını dile getirirken tekne leasingine de ilginin hızla arttığını kaydetti.

Uzun yıllar iş makinesi ve ekipmanları ile özdeşleşen leasing sektöründe alışılmışın dışında segmentlere ilgi artarken, Garanti Leasing Genel Müdürü Ünal Gökmen, çevre ülkelerde projeler yürüten şirketlerin çoğalmasıyla uçak ve helikopterin leasinglerinin payının yükseldiğini bildiriyor

LEASING'DE HELİKOPTER VE UÇAKLARIN PAYI ARTTI

Yorumlar

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Ne yapacaksın mesafeler kısalıyor vakit daralıyor, bu günün işini yarına bırakmayacaksınız, vakitte para kadar değerlidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000