15 Şubat 2016, Pazartesi 11:34:04

Lazer tutulan uçak geri döndü

İngiltere'de Virgin Atlantic havayolu şirketine ait yolcu uçağı, üzerine lazer tutulması nedeniyle kalkış yaptığı Heathrow Havaalanı'na geri döndü.
  • inişte ve kalkışta burun havada yani pilotun bakış açısı yukarı doğru iken aşağıdan tutulan lazer tarzı bir ışık uçağın altına gelmez mi. Pilotun gözüne nasıl geliyor ?
  • bence bu lazer o kadar sorun oluşturuyor ise savaş silahı gibi yeri gelince kullanılır. en iyisi camları bir film ile kaplayıp bu lazerin etkisini pilotlarda azaltmak olmalı. yoksa bu işin iyicene cılgı çıkar. nasıl olsa lazer tutunca uçak iniyor diye tutan olur.ancak uçak hiç birşey olmamış gibi devam ederse lazer tutanlar keyif alamaz ve bir müddet sonra unuturlar.
  • al bir timarhanelik. cezaevinde curusun
  • Umarım senin içinde olduğun uçağa da lazer tutarlar. O zaman görürsün.... Ama yaptığın yorumdan da senin uçağa binecek bir kültüre sahip olmadığın gibi; binsen de yanındaki koltukta bulgur pirinç gibi malzemelerin olacağına eminim.
  • yav ne ağlıyorsunuz şu lazer meselesine? çocuk işte tutsa nolcak tutmasa nolcak? el kadar bebe bırakın eğlensin!

İngiltere'de Virgin Atlantic havayolu şirketine ait yolcu uçağı, üzerine lazer tutulması nedeniyle kalkış yaptığı Heathrow Havaalanı'na geri döndü.

BBC'nin haberine göre, uçağın mürettebatı, İrlanda hava trafik kontrol birimine, pilotlardan birinin kalkıştan kısa bir süre sonra uçağa tutulan lazer ışını nedeniyle sağlık sorunu yaşadığını bildirdi.

Hemen sonrasında uçak, önlem olarak Heathrow Havaalanı'na geri döndü. Londra-New York seferini yapan uçakta, 15'i mürettebat olmak üzere 267 kişinin bulunuyordu.

Virgin Atlantic, uçağa tutulan lazerin kaynağının tespitine çalışıldığını açıkladı.

İngiltere'de 2010 yılında yürürlüğe giren yasa, pilotun görüşünü bozmak amacıyla uçağa ışık tutan kişilerin cezalandırılması öngörüyor. Ülkede, geçen yılın ilk yarısında Sivil Havacılık İdaresine göre 414 lazer vakası ihbar edildi.

Lazer tutulan uçak geri döndü

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

açı ? ~ 8 yıl önce
inişte ve kalkışta burun havada yani pilotun bakış açısı yukarı doğru iken aşağıdan tutulan lazer tarzı bir ışık uçağın altına gelmez mi. Pilotun gözüne nasıl geliyor ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
boş ~ 8 yıl önce
boş muhabbet işte yaptıkları. böyle önemliymiş gibi kasılmaları yok mu beni deli ediyor!!
kadir ~ 8 yıl önce
bence bu lazer o kadar sorun oluşturuyor ise savaş silahı gibi yeri gelince kullanılır. en iyisi camları bir film ile kaplayıp bu lazerin etkisini pilotlarda azaltmak olmalı. yoksa bu işin iyicene cılgı çıkar. nasıl olsa lazer tutunca uçak iniyor diye tutan olur.ancak uçak hiç birşey olmamış gibi devam ederse lazer tutanlar keyif alamaz ve bir müddet sonra unuturlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
M. ~ 8 yıl önce
al bir timarhanelik. cezaevinde curusun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
B-52 ~ 8 yıl önce
Umarım senin içinde olduğun uçağa da lazer tutarlar. O zaman görürsün.... Ama yaptığın yorumdan da senin uçağa binecek bir kültüre sahip olmadığın gibi; binsen de yanındaki koltukta bulgur pirinç gibi malzemelerin olacağına eminim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
seviye ~ 8 yıl önce
insan aşağılamaya ne kadar meraklıymışsınız? ne kadar içinizde hırs varmış? sen o köylüye kurban ol.
b-52 ye ~ 8 yıl önce
sen genemi türedin ortaya insan aşşağılamaktan başka bişey bilmeyen cahil insan .. imla klavuzu yutmuş yaratık..kayboll
B-52 ~ 8 yıl önce
Bana " imla klavuzu ( ! ) yutmuş " diyen kişi....Senin yazdığının ( ! ) neresini düzelteyim bilemedim. En iyisi sen yanına bir imla klavuzu ( ! ) al ve onun yardımı ile yazmaya çalış. Belki bir şeyler öğrenirsin ve yazdıklarının bir anlamı olur. Pek sanmıyorum ama.....en azından bir dene..kapasiteni ölç bakalım öğrenme kabiliyetin var mı....
laser ~ 8 yıl önce
yav ne ağlıyorsunuz şu lazer meselesine? çocuk işte tutsa nolcak tutmasa nolcak? el kadar bebe bırakın eğlensin!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lazerci ~ 8 yıl önce
Lazer epilasyona da git sen orada da keyif alirsin.Eglenirsin.
Bos ~ 8 yıl önce
...ne bos laflara bayilan insanlarimiz var! Hayret! :/

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000