23 Kasım 2013, Cumartesi 12:49:01

LATİN AMERİKALILAR DA "ANTONOV" DEDİ

Latin Amerika ülkeleri, 50 adet An-158 marka uçak satın almayı düşünüyor. Haberi Ukraynalı "Antonov" bizzat duyurdu.
  • Antonov şirketinin Rusya ile hiç bir ilgisi yok, bu bir Ukrayna devlet şirketidir (Rusya sadece Antonov’un lisansına göre An-140 ve An-148 modellerini üretiyor). Antonov dizayn bürosu, Dünya'da en güçlülerinden biri. An-158 ise çok kaliteli bir uçak.
  • Kuba falan zaten Sovyet gudumundeydi. Ruslarla is olmaz. En ufak bir politik problemde adam destegi keser. Ruslar boyle, yersen
  • Kac tane AN-148/158 ucak Ukraina'da kullaniliyor anlattsinlar... Sifir. Simdi bu 50 ucaklik masal ile Turkiye'de gorusme yapacaklar... Cok komik. Bir senede 3-4 ucak uretiliyor. Yani bu 50 ucak 10 senede bile yapamazlar.
  • biz saab ile ortak sivil uçak üretecektik bilgisi olan var mı?
  • Antonov çok büyük olacak, zaten hızla büyüyor...
  • Tasarımı RJ'lere benzediği için biraz itici bir tayyare ama sesi muhteşem :)

Türkiye'yle de ortak uçak üretimi gündemde olan Antonov, Latin Amerika ülkelerine uçak pazarlamaya hazırlanıyor.

Haberde, "Arjantin, Peru, Bolivya, Nikaragua ve Küba dâhil, bazı bölge ülkelerinin hava yolu şirketleri yaklaşık 50 adet uçak alma niyetinde olduklarını açıkladı" denildi.

AN-158 modeli uçak, 21 Kasım’da Latin Amerika havaalanlarındaki test uçuşlarını tamamladı. Program çerçevesinde, uçağın yüksek dağlık alanlarda kullanılmasının mümkün olduğunu ve 4 bin metre rakıma iniş yapabildiğini kanıtlayan yerüstü ve hava uçuş testleri tamamlandı. Test çalışmaları Latakunga, (Ekvador) ve La Pas (Bolivya) kentlerinin havaalanlarında gerçekleştirildi.

LATİN AMERİKALILAR DA "ANTONOV" DEDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

albatros ~ 10 yıl önce
Antonov şirketinin Rusya ile hiç bir ilgisi yok, bu bir Ukrayna devlet şirketidir (Rusya sadece Antonov’un lisansına göre An-140 ve An-148 modellerini üretiyor). Antonov dizayn bürosu, Dünya'da en güçlülerinden biri. An-158 ise çok kaliteli bir uçak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sacma ~ 10 yıl önce
Kuba falan zaten Sovyet gudumundeydi. Ruslarla is olmaz. En ufak bir politik problemde adam destegi keser. Ruslar boyle, yersen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Isimsiz ~ 10 yıl önce
Kac tane AN-148/158 ucak Ukraina'da kullaniliyor anlattsinlar... Sifir. Simdi bu 50 ucaklik masal ile Turkiye'de gorusme yapacaklar... Cok komik. Bir senede 3-4 ucak uretiliyor. Yani bu 50 ucak 10 senede bile yapamazlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hamburg/tolga ~ 10 yıl önce
biz saab ile ortak sivil uçak üretecektik bilgisi olan var mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Antonov çok büyük olacak, zaten hızla büyüyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mehmet ~ 10 yıl önce
Tasarımı RJ'lere benzediği için biraz itici bir tayyare ama sesi muhteşem :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000