12 Ağustos 2010, Perşembe 08:36:32

Larnaka Havaalanı'ndaki eğitim uçuşları ülkeyi karıştırdı!

İngiliz savaş pilotlarının, Larnaka Havaalanı’nda eğitim uçuşu yapmaları Kıbrıs Rum Kesimi'ni karıştırdı.

İngiliz savaş uçağı pilotlarının Larnaka Havaalanı üzerinde eğitim uçuşları yapmalarının Rum siyasi partiler arasında tepkiye neden olduğu ifade edildi.

Rum Sosyal Demokratlar Hareketi (EDEK) Başkanı Yannakis Omiru’nun, konuyu Meclis’e götürdüğünü yazan Simerini gazetesi, Omiru’nun konuyla ilgili bilgilendirme istediğini belirtti.

Gazete, EVRO.KO partisinin de, konuyla ilgili olarak bilgilendirilmek istediğini belirttiğini yazdı.

Alithia gazetesi ise, ilgili haberinde, İngiliz savaş uçaklarının Larnaka havaalanını kullanması konusundaki tepkilerin geçtiğimiz Cuma günü yaşanan bir olaydan sonra doruğa ulaştığını belirtti ve bir İngiliz savaş uçağının gerçekleştirilen tatbikat çerçevesinde bir yolcu uçağına tehlikeli bir şekilde yaklaşarak endişe yaşanmasına neden olduğunu ifade etti.

Haberinde, konuyla ilgili ilk tepkilere, Rum Hükümet Sözcüsü Stefanos Stefanu’nun geçtiğimiz Pazar günü yazılı bir şekilde cevap verdiğini yazan gazete, Rum hükümetinin, yapılan yazılı açıklamada, Rum Sivil Havacılık Dairesinin İngiliz Üsleriyle 1974 yılındaki anlaşmaya atıfta bulunduğunu ve Üslerdeki yeni pilotların havaalanıyla uyum sağlamaları için Larnaka Havaalanında tatbikatlar yaptıklarını belirttiğini kaydetti.

Açıklamasında, Stefanu’nun havaalanında yoğunluk olduğu zaman pilotların eğitim yapmadığını söylediğini kaydeden gazete, Stefanu’nun bu pratiğin uzun yıllardır takip edildiğini ve hiçbir sorun yaşanmadığını söylediğini de iletti.
 

Larnaka Havaalanı'ndaki eğitim uçuşları ülkeyi karıştırdı!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000