24 Kasım 2017, Cuma 13:47:53

Laptop yasağının sebebi ortaya çıktı

Washington yönetiminin, İstanbul dahil dünyanın çeşitli kentlerinden kalkış yaparak doğrudan ABD’ye gelecek uçakların kabinlerine laptop bilgisayar alınmasına yasak getirmesinin İsrail’in bir operasyonundan kaynaklandığı ortaya çıktı.
  • Turkleri cezalandirmak icin. Abnin elinde silahlardan baska birsey yok
  • İsrail istihbarat örgütünün gardobunda tüm ülkelerin, tüm etnik kimliklerin kıyafetleri ve üniformaları vardır... güzel fikir değil mi :)
  • Hayır anlamadığım şey, israil zaten kendi yetiştirdiği teröristlere neden gizli operasyon yapmış?
  • Abd nin oyunu. Asıl terörist onlar saldırmak için para için hep bir neden arıyorlar. Bakk sistemleri sattılar haraçlarımız verdik (uçak vs vs ) yasak kalktı
  • Vizyona girdi mi bu film? 11 Eylül'deki eylemi gerçekleştirenler bu uçuşa yasaklanan ülkelerden mi gitmiş? Bugün Fransa'da, Belçika da , ingiltere'de yalnız kurt eylemi yapanlar buralardan mı seyahat etmiş?
  • Peki bizi neden uyarmadılar madem bizim uçaklara konulacaktı . Ozaman TK olarak Türkiye girişli uçuşların hepsine ugulanmalıydı .
  • O laptop uçak altında patlasa uçak düşmezmi ?
  • Varsayalım ki haber doğru peki bundan sonra aynı olayın gerçekleşmeyeceğini kim garanti ediyor ?
  • 3.havalimanı açıldığında, havacılıkta en çok gelir elde ettiğimiz avrupa ve abd ile onların uşakları olan ülkeler, ekonomik olarak bizi iyice batırmak için hem bize uçak satıp hem güvenliği bahane edip ülkemizden oralara olan uçuşlara kısıtlama ya da iptal yoluna giderlerse ne olacak bunu düşünen,eden var mı ?

Washington yönetiminin, İstanbul dahil dünyanın çeşitli kentlerinden kalkış yaparak doğrudan ABD’ye gelecek uçakların kabinlerine laptop bilgisayar alınmasına yasak getirmesinin İsrail’in bir operasyonundan kaynaklandığı ortaya çıktı. Yasak, THY'yi etkilemişti.

ABD yönetimi, söz konusu yasağı yeni kontrol sistemleri yerleştirince kaldırmıştı. İngiltere de Türkiye’nin farklı kentlerinden kalkan uçakları dahil ettiği yasağı kısmen de olsa halen uyguluyor. Batılı ülkelerin laptop paniğinin arkasından İsrail komandolarının ve İsrail gizli servisi Mossad’ın operasyonu çıktı.

SURİYE ÜNİFORMASI GİYDİLER

Amerikan dergisi Vanity Fair, İsrail’in özel komando birimi Sayeret Matkal personelinin ve Mossad’dan bir teknik ekibin şubat ayında iki Sikorsky helikopterle Suriye’nin Rakka kentine gittiğini yazdı. İsrailli ekip, Suriye ordusunun üniformalarını giyerek ciplerle terör örgütü DEAŞ’ın bulunduğu bir bölgeye gitti. DEAŞ üyelerinin toplantı yaptığı odayı tespit eden gizli operasyon ekibi, bu odaya ya da odanın yakınlarına bir dinleme cihazı yerleştirdi.

KONUŞMALAR TAKILDI: 'LAPTOP İÇİNE BOMBA KOYALIM'

Bir süre sonra DEAŞ üyelerinin konuşmaları cihaza takıldı. Buna göre teröristler, El Kaide’nin üst düzey bomba yapım uzmanı İbrahim el-Asiri’nin işi olduğu tahmin edilen yeni bir bomba yerleştirme tekniğinden bahsetti. DEAŞ üyeleri, bir laptop bilgisayarın içine yerleştirilebilecek kadar küçük bir bombayla bir uçağın imha edilebileceğini konuştu.

BOŞ UÇAKTA TEST ETTİLER

İsrail, aldığı bu istihbaratı Batılı ülkelerle paylaştı. Bunun sonucunda ABD ve İngiltere, Ortadoğu’dan seyahatler gerçekleştiren THY dahil bazı havayolu şirketlerinin uçuşlarına yasak getirdi. ABD İç Güvenlik Bakanı John Kelly, istihbaratı ilk duyduğunda gerçekçiliği konusunda şüphe duyduğunu itiraf etti. Kelly, bir laptopa sığacak kadar küçük bir bombanın bir uçağı düşürebileceğine tam olarak ikna olmadığını söyledi. Ancak daha sonra Kelly’nin ekibi, yerdeki boş bir uçakta bir deneme yaptı. Kelly, “Yerde, gerçek bir uçakta test ettik. En azından şunu söyleyebilirim uçağı imha etti” dedi.

TRUMP LAVROV'A SÖYLEDİ

ABD Başkanı Donald Trump, kendisine gelen bu istihbaratı Mayıs ayında Beyaz Saray’daki bir görüşmede Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve dönemin Rusya’nın ABD Büyükelçisi Sergey Kislyak ile paylaştı.

İSRAİL KIZDI

İsrail, kendilerinin verdiği bu istihbaratı Trump’ın Ruslarla paylaşmasına öfkelendi. İsrailli yetkililer, Rusya’nın İsrail’in Suriye’deki köstebeğinin kim olduğunu öğrenmeye çalışacak olmasınan endişelendi. Rusya’nın müttefikleri Suriye ve İran da bu bilgiye ulaşmak isteyecekti. İsrailli askeri bir yetkili, “Trump bize ihanet etti. Eğer ona güvenemezsek, İran’a karşı arkamızda duvar varken, ne yapılması gerektiğine kendimiz karar vereceğiz” diyerek duydukları hayal kırıklığını ifade etti.

Laptop yasağının sebebi ortaya çıktı

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

B ~ 6 yıl önce
Turkleri cezalandirmak icin. Abnin elinde silahlardan baska birsey yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Jakku ~ 6 yıl önce
İsrail istihbarat örgütünün gardobunda tüm ülkelerin, tüm etnik kimliklerin kıyafetleri ve üniformaları vardır... güzel fikir değil mi :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Roket Adam ~ 6 yıl önce
Hayır anlamadığım şey, israil zaten kendi yetiştirdiği teröristlere neden gizli operasyon yapmış?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
—- ~ 6 yıl önce
Abd nin oyunu. Asıl terörist onlar saldırmak için para için hep bir neden arıyorlar. Bakk sistemleri sattılar haraçlarımız verdik (uçak vs vs ) yasak kalktı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir® ~ 6 yıl önce
Vizyona girdi mi bu film? 11 Eylül'deki eylemi gerçekleştirenler bu uçuşa yasaklanan ülkelerden mi gitmiş? Bugün Fransa'da, Belçika da , ingiltere'de yalnız kurt eylemi yapanlar buralardan mı seyahat etmiş?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hopbala yavrum yaz geldi ~ 6 yıl önce
Peki bizi neden uyarmadılar madem bizim uçaklara konulacaktı . Ozaman TK olarak Türkiye girişli uçuşların hepsine ugulanmalıydı .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Troya Memuru ~ 6 yıl önce
O laptop uçak altında patlasa uçak düşmezmi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dilemma ~ 6 yıl önce
Doğru soru
!!! ~ 6 yıl önce
Uçak altına alınan kargolar ayrı bir güvenlik kontrolünden geçiyor, 7 aşamalı daha donanımlı bir x ray cihazı...
ss ~ 6 yıl önce
Varsayalım ki haber doğru peki bundan sonra aynı olayın gerçekleşmeyeceğini kim garanti ediyor ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Usa ~ 6 yıl önce
Abd
? ~ 6 yıl önce
3.havalimanı açıldığında, havacılıkta en çok gelir elde ettiğimiz avrupa ve abd ile onların uşakları olan ülkeler, ekonomik olarak bizi iyice batırmak için hem bize uçak satıp hem güvenliği bahane edip ülkemizden oralara olan uçuşlara kısıtlama ya da iptal yoluna giderlerse ne olacak bunu düşünen,eden var mı ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kesin ~ 6 yıl önce
Haklisiniz.
Sen düşündün mü ~ 6 yıl önce
Peki ne yapalım
Murat ~ 6 yıl önce
Boyle bir ihtimal olabilir. Peki buna karşı ne yapalım, havalimanı yapmayalım mı. Uçak sayısını artırmayalım mı. Korkuyla yaşanmaz, dik durmamız lazım, biz işimize bakalım
komedi ~ 6 yıl önce
soruya soru ile cevap veren yegane milletizdir vesselam.
Güvenlik ~ 6 yıl önce
Güvenlik bahane değil gerçek. Türkiye’de binlerce daeş militanı var. Cumhuriyet bayramında planlanan çok büyük AVM katliamları zamanında önlendi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000