02 Mayıs 2008, Cuma 07:47:39

KUZU UÇAK SATIYOR

Türkiye İran’ın uçak pazarı haline geldi. Türkiye’de bulunan havayolu şirketleri yolcu uçaklarından sonra şimdi de kargo uçaklarına göz dikti. Kuzu Havayolları ile anlaşma masasına oturan İranlılar iki uçak için anlaşmaya vardı.

Türk Sivil Havacılığının son yıllarda gerçekleştirdiği atılım İran’ın iştahını kabarttı. Önce FLY Air’i satın alan İranlılar, ardından sırasıyla Tarhan Havayolları ve Golden Havayolları ile uçak pazarlığına girmişti. Golden Havayolları şirketin tamamını İranlılara satmak istemiş ancak bunu başaramamıştı. Tarhan Havayolları da elinde bulunan iki MD uçağını satmak için halen görüşmelerini sürdürüyor.

 

Amerikanın yasaklı ülkeler listesinde bulunan İran, uçak parçası bulmakta da güçlük çekiyor. Türkiye İran için adeta ilaç oluyor. Uçak parçalarını Türkiye üzerinden temin eden İran, kargo taşımacılığında da Türkiye’nin kapısını çaldı. Kuzu Havayolları elinde bulunan iki kargo uçağını satmak için İranlı bir şirketle el sıkıştı. Kuzu Havayollarının satacağı uçakların üzerindeki logolar silindi. Kısa süre içinde satışla ilgili anlaşmanın imzalanması bekleniyor.

 

Kuzu Havayollarından edindiğimiz bilgilere göre, şirket İran’a satacağı bu iki uçak yerine başka uçaklar getirecek.

 

©AirportHaber Özel

KUZU UÇAK SATIYOR

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000