01 Haziran 2012, Cuma 10:27:51

KUYRUĞU KANADINA ÇARPTI

Japonya merkezli Eva Air Cargo Havayolları'na ait B747 tipi kargo uçağı, Chicago O'hare Havalimanı'na iniş yaptıktan kısa bir süre sonra yine havalimanına yeni iniş yapan Embraer 140 tipi yolcu uçağına çarptı.
  • flapları toplamamıs dıyen arkadasım o kanat dıger ucagın kanadının arkasına gırmıs bıraz galıba bıraz mesafeden dolayı bide o flapların seninle bir alakası var aslında iyi bakarsan anlarsın yada anladın sen onu...
  • Embraer push back yapmış ve de taksi rut'a çıkmış. 747' nin durması gerekiyor. Flaplı rule yapılmaz diye bir kaide yok. Belki arızası var, park yerinde baktıracak. Push-back müsadesi verilmişmi? Verildiyse, 747'nin bekletilmesi lazım. Belkide talimatı duymadı 747'nin pilotları...Hiç kimse kaza yapmak istemez.
  • haberi cok gec veriyorsunuz canadada yasiyorum ve bu haber dun sabah cikmisti
  • Henuz flaplarini toplamamis da ondan
  • EVA Air, Japonya değil, Tayvan (Çin) merkezlidir. Evergreen şirketler topluluğunun bir parçasidir. Bir şey belirtmeden, keşki doğruluğunu da araştırabilsek...
  • 747 iniş yaptıktan sonra taxi yapıyosa flapları neden açık? Bence kalkışa hazırlanıyodu
  • Eva Air Tayvan menşeelidir, Japonya değil.

Amerikan Eagle Havayolları'nın 4265 sefer sayılı Embraer 140 tipi yolcu uçağı, Springfield - Chicago seferini yaptıktan sonra taksi yolundan geçerek park noktasına gitti.

Kaptan pilot kemer ikaz ışıklarını söndürdüğü anda Eva Air Cargo Havayolları'na ait B747 tipi uçak, Embraer'in kuyruğuna çarparak uçağın 12 metre sola kaymasına neden oldu.

Yaşanan olayda kimse yaralanmazken, uçakta bulunan yolculardan Wirtz MacArthur "Herşey bir anda oldu ve bitti. Kimse panik olmadı. Sanki buz üzerinde kayıyormuşuz gibi hissettim. Ses bile olmadı çarpışma sırasında" diyerek yaşananları anlattı.

Kanadı yakıt dolu B747'nin, Embraer 140 tipi uçağın kuyruğuna çarpması sonucu ciddi bir tehlike atlatıldığı ifade edilirken, NTSB'nin olayla ilgili soruşturma başlattığı belirtildi.

 

KUYRUĞU KANADINA ÇARPTI

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
flapları toplamamıs dıyen arkadasım o kanat dıger ucagın kanadının arkasına gırmıs bıraz galıba bıraz mesafeden dolayı bide o flapların seninle bir alakası var aslında iyi bakarsan anlarsın yada anladın sen onu...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Andy ~ 12 yıl önce
Embraer push back yapmış ve de taksi rut'a çıkmış. 747' nin durması gerekiyor. Flaplı rule yapılmaz diye bir kaide yok. Belki arızası var, park yerinde baktıracak. Push-back müsadesi verilmişmi? Verildiyse, 747'nin bekletilmesi lazım. Belkide talimatı duymadı 747'nin pilotları...Hiç kimse kaza yapmak istemez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gec haber ~ 12 yıl önce
haberi cok gec veriyorsunuz canadada yasiyorum ve bu haber dun sabah cikmisti

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Inis sonrasi ~ 12 yıl önce
Henuz flaplarini toplamamis da ondan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
EVA Air ~ 12 yıl önce
EVA Air, Japonya değil, Tayvan (Çin) merkezlidir. Evergreen şirketler topluluğunun bir parçasidir. Bir şey belirtmeden, keşki doğruluğunu da araştırabilsek...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
747 ~ 12 yıl önce
747 iniş yaptıktan sonra taxi yapıyosa flapları neden açık? Bence kalkışa hazırlanıyodu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eva air ~ 12 yıl önce
Eva Air Tayvan menşeelidir, Japonya değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000