26 Haziran 2017, Pazartesi 09:45:33

Kütahya'da deneme uçuşları başladı

Kütahya'nın Simav ilçesinde, yamaç paraşütü turizmini başlatmak için uzman ekiplerce yürütülen uçuş denemeleri devam ediyor.
  • Kütahyalı Arif'e selam. BCN de üşütme
  • Uzman kişiler olumlu rapor verdiyse orada paraşüt uçar. Sanki kuzey kutbunda keşif yapmışlar vay be :))))
  • Abouu kutahyada deniz mi varmis

Kütahya'nın Simav ilçesinde, yamaç paraşütü turizmini başlatmak için uzman ekiplerce yürütülen uçuş denemeleri devam ediyor.

Ankara Uçuş Kulübü eğitmenleri, uçuş denemeleri yapmak üzere belediyenin daveti üzerine ilçeye geldi.

Bin 800 rakımlı Nadarçam mevkisinde, bin metre yükseklikteki atlama bölgesine ulaşan ekip üyeleri Celal Akbulut, Şeyma Sertaş, Umut Aslan, Orkut Baysal, Esra Baysal, Ufuk Uçar, Şahin Ceylan, Sinan Hahoğlu, Ayhan Doğan ve Mehmet Acad uçuş denemeleri yaptı.

Bazı pilotlar yaklaşık 3,5 saat havada kalarak uzun uçuşlar gerçekleştirdi.

"İlçemize yamaç paraşütü turizmini kazandırmaz için çalışıyoruz"

Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk kez geçen yıl Uşak Sportif Havacılık Kulübünden bir ekibin bölgede yamaç paraşütü denemeleri yaptığını hatırlatarak, uzman kişilerce bir süredir yürütülen yamaç paraşütü uçuşu denemelerinden olumlu sonuçlar elde edildiğini söyledi.

Özkan, belediye olarak yamaç paraşütü turizmine her türlü desteği vermeye hazır olduklarını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Ankara Uçuş Kulübü eğiticilerini yeni denemeler gerçekleştirmeleri için ilçemize davet ettik. Yapılan denemelerde Simav'ın, yamaç paraşütü sporunda uzun uçuşlar gerçekleştirilebilen bir bölge olduğu tespit edildi. İlçemize yamaç paraşütü turizmini kazandırmak için gerekli çalışmalara hız vereceğiz. Burası termal ve doğa turizmine uygun bir bölge. Yamaç paraşütü turizmini de ilçemize kazandırarak, burayı cazibe merkezi haline getireceğiz."

"Simav, ileri seviye pilotlar için de uygun bir bölge"

Uçuş eğitmenlerinden Orkut Baysal da bölgenin yamaç paraşütçülüğü için çok uygun olduğunu vurguladı.

Baysal, 3 saat 30 dakika havada kalarak en uzun uçuşunu gerçekleştirdiğini ifade ederek, şunları dile getirdi:

"Uçuşlar gayet keyifliydi. İlk başlarda termik biraz zayıftı ama zaman ilerledikçe termik daha da kuvvetlendi. Yaklaşık bulut tabanı da 3 bin-3 bin 500 metre civarında ve o seviyeye kadar yükselip yaklaşık 50 kilometre ileriye Sındırgı'ya kadar gidip geri geldik. Toplamda 50-60 kilometre bir uçuş yapmış olduk. Simav, ileri seviye pilotlar için de uygun bir bölge. Çünkü derin vadilere girmek gerekiyor. Ama çok güzel bir manzara ve görüntü var. Yaylaların üzerinde, yemyeşil bir alanın üzerinde uçuyorsunuz. Küçük küçük göletlerin üzerinde uçuyorsunuz. Onların manzarası ve görüntüsü çok keyifli."

Eğitmen Umut Aslan da uçuştan büyük keyif aldığını vurgulayarak, "Bu bölge küçük düzenlemelerle gayet güzel bir atlama alanı olur. Genel olarak dağlık bir alana sahip ve ova uçuşu da yapılabilir. Fakat ileri seviyede dağlık uçuşlar çok güzel olacakmış gibi duruyor. İlk izlenimlerimiz gayet güzel." dedi.

Bölgede 100 kilometreye kadar uçuşlar yapılabileceğini aktaran Ufuk Uçar da Simav'ın, Türkiye şampiyonası ya da daha ileride bir dünya şampiyonası yapılabilecek potansiyele sahip bir yer olduğunu kaydetti.

Kütahya'da deneme uçuşları başladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Arif ~ 7 yıl önce
Kütahyalı Arif'e selam. BCN de üşütme

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uzman kişi ~ 7 yıl önce
Uzman kişiler olumlu rapor verdiyse orada paraşüt uçar. Sanki kuzey kutbunda keşif yapmışlar vay be :))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tisikirlirtihiki ~ 7 yıl önce
Turkiyenin tek nac yetkili seysi nerelerde acaba
As ~ 7 yıl önce
Abouu kutahyada deniz mi varmis

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Var var ~ 7 yıl önce
Icme sunu
Pozitif varyo ~ 7 yıl önce
Iyi bakin ordan uzaya falan cikarsiniz

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000