04 Nisan 2016, Pazartesi 09:14:21

Kuşadası'nda A300 batırılacak

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu Kuşadası’nı Dünya Dalış Turizminin bir numarası yapacak dev bir projeyi başlattı.
  • Denizlerimizi cöplüge dönüstürme ne zamandan beri senin görevin oldu belediye reisi? Önüne gelen kiyinin önünde ucak batirir oldu.
  • kuşadasının çeşmezinden akan suyöa diş bile fırçalayamaSınız, yağmur yağınca kenti b.k basar. bakımsız plajlar ve haksız toplanan otopark ücretleri ve daha neler neler. Ama tabi belediyecilik bu ablanın yaptığı iş tam olarak ayranı yokken içmeye durumu ne diyelim.
  • Arkadaş doğaya hiç mi saygınız yok, o uçağın gövdesindeki metaller yavaş yavaş doğayı zehirleyecek. Denize çöp dökmekle onu oraya batırmak arasında ne fark var!
  • sayın belediye başkanı böyle fantezi işlerle uğraşacağına aydının köstebek yuvasına dönen sokak ve yollarını yapsın önce.
  • sayın belediye başkanı böyle fantezi işlerle uğraşacağına aydının köstebek yuvasına dönen sokak ve yollarını yapsın önce.
  • Bu Ucak daha önce kime aitti? Tescili neydi bilen var mi?
  • Bu sahibindeki A300 mü?

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu Kuşadası’nı Dünya Dalış Turizminin bir numarası yapacak dev bir projeyi başlattı. Aydın’ın “Topuklu Efesi” Özlem Çerçioğlu, yine dünyada ilk olarak AIRBUS A300 tipi 54 metre uzunluğunda, 44 metre kanat genişliği olan uçağın Kuşadası açıklarında yapay resif amaçlı denize batırılacağını açıkladı.

Bugüne kadar Antalya, Kaş ve Kemer’de 2009 yılından bu yana bu amaçla denize batırılan sadece üç küçük uçak var; Biri iki kişilik Türk Hava Kurumu, bir diğeri askeri nakliye uçağı, sonuncusu ise 10 kişilik yine pervaneli bir uçak.
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Kuşadası açıklarında batırılacak AIRBUS A300 Tipi uçağın, bu boyutta resif amaçlı batırılacak en büyük ve bir ilk olacağını söyledi.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu konuyla ilgili açıklamasında “Yaptığımız araştırmalarda bu boyutta resif amaçlı denize bugüne kadar hep küçük ölçekli uçaklar batırılmış. Kuşadası’nda Dünya Dalış Turizmine hizmet edecek olan AIRBUS A300 Tipi uçak hem Türkiye’de hem de Avrupa kıtasında bir ilk olacaktır” dedi.

UÇAK KARADAN KUŞADASI’NA GETİRİLDİ

Satın alınan AIRBUS A 300 Tipi uçak, İstanbul’da söküldükten sonra 5 TIR’a yüklenerek ve yol güvenliği sağlanarak önceki gün Kuşadası Güzelçamlı’ya getirildi. Başkan Özlem Çerçioğlu, yarından itibaren uzmanlar tarafından karada yolcu uçağının montajına başlanılacağını ve iki aylık bir süreç sonunda 28 Mayıs’ta da törenle denize batırılacağını açıkladı.

Çerçioğlu; “Aydın Büyükşehir Belediyesi olarak ülkemizde bir ilki başarmanın sevincini yaşıyoruz. Belediyemizce Kuşadası turizmini geliştirmek için satın alınan 54 metre uzunluğunda, 44 metre kanat genişliği olan AIRBUS A300 uçağı Kuşadası açıklarında yapay resif amaçlı batırılacaktır. Bu boyutta Türkiye de resif amaçlı batırılacak ilk ve tek uçaktır. Bu projeyle Kuşadası’nın deniz dibi canlı çeşitliliğini arttırmak ve su altı dalış turizmini geliştirmek amaçlanmaktadır” dedi

“250 BİN TURİST’İN DALIŞ YAPMASI BEKLENİYOR”

Yerli ve yabancı , yıllık 250 bin turistin bölgede dalış yapmasının beklendiğini kaydeden Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Kuşadası, bu projemiz sayesinde turizmin kötü geçeceği öngörülen bu yazı, en az zararla kapatacak, belki de eski yıllarda olduğu gibi Ada halkının ve bu sektördeki insanların yüzünü güldürecektir. Kısacası 28 Mayıs Kuşadası turizmi için bir “milat” olacaktır” ifadelerine yer verdi.

UÇAK NASIL BATIRILACAK

Satın alınan AIRBUS A300 Tipi uçak önce İstanbul’da parçalandı. 5 TIR’a yüklenerek, titizlikle alınan yol güvenliği ile Kuşadası Güzelçamlı’ya getirildi. İstanbul çıkışından itibaren, Aydın-Kuşadası’na kadar TIR’ların geçeceği yollarda trafik durduruldu. AIRBUS A300 Tipi yolcu uçağının montajı özel bir ekip tarafından iki aylık süre içinde tamamlanacak. Kuyruk, flap gibi parçaları çıkarılan uçak, denize dev vinçlerle indirilecek. Vinçlerle ön tarafından tutulan uçağın yerdeki kontrolünde bir büyük iş makinası daha kullanılacak. Altına yüzer balonlar bağlanarak yüzdürülecek olan AIRBUS A300 Tipi uçak yüzer vince bağlanarak yine büyük bir römorkor tarafından kıyıdan çekilecek ve batırılacağı bölgeye getirecek. Uçak 20-25 metre derinliğe gövdesinin üzerine indirilecek. Bu işlemler profesyonel su altı adamları tarafından yapılacak ve yaklaşık 2.5 saat kadar sürecek.



Kuşadası'nda A300 batırılacak

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Projen Batsin sSenin ~ 8 yıl önce
Denizlerimizi cöplüge dönüstürme ne zamandan beri senin görevin oldu belediye reisi? Önüne gelen kiyinin önünde ucak batirir oldu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çakır ~ 8 yıl önce
kuşadasının çeşmezinden akan suyöa diş bile fırçalayamaSınız, yağmur yağınca kenti b.k basar. bakımsız plajlar ve haksız toplanan otopark ücretleri ve daha neler neler. Ama tabi belediyecilik bu ablanın yaptığı iş tam olarak ayranı yokken içmeye durumu ne diyelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cevre faciası ~ 8 yıl önce
Arkadaş doğaya hiç mi saygınız yok, o uçağın gövdesindeki metaller yavaş yavaş doğayı zehirleyecek. Denize çöp dökmekle onu oraya batırmak arasında ne fark var!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
luna ~ 8 yıl önce
sayın belediye başkanı böyle fantezi işlerle uğraşacağına aydının köstebek yuvasına dönen sokak ve yollarını yapsın önce.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
efe ~ 8 yıl önce
yalan yaziyosun neresi kôstebek yuvasi yollar yer sôyle bilelim
shyo ~ 8 yıl önce
ağzına sağlık kardeşim onu iyi dedin..
maxi ~ 8 yıl önce
valla doğru yollar yamur yumur yamalı bir halde berbat
luna ~ 8 yıl önce
sayın belediye başkanı böyle fantezi işlerle uğraşacağına aydının köstebek yuvasına dönen sokak ve yollarını yapsın önce.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
efe ~ 8 yıl önce
kiskanma seninde olur yada sen kiskan kiskan
Kime ait? ~ 8 yıl önce
Bu Ucak daha önce kime aitti? Tescili neydi bilen var mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dot com ~ 8 yıl önce
Bu sahibindeki A300 mü?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TC-??? ~ 8 yıl önce
MNG CARGO HAVA YOLLARINA AIT

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000