25 Ağustos 2008, Pazartesi 09:29:04

Kurtulan yolcular hangi koltuktaydı?

Son 5 günde 5 uçak kazasında 246 kişinin ölmesi ve bu kazalarda 26 kişinin kurtulması sonrası 'Acaba kurtulanlar hangi koltuktaydılar' sorusunu akıllara getirdi.
  • uçaklarda kabin ekibi sinyoriteye(tecrübe) göre otururlar bugün önde oturayım yarın arkada otururum deme gibi bi şansları olmaz bu haberlere gülmemek elde değil
  • Lütfen insanların aklına böyle şeyler sokmayın.Uçak acil bir durum da ne olacağı belli değil.Belki bir acil durumda acil çıkışdaki yolcu belki diğer bir durumda ortadaki yolcu kurtulur.Kim bilebilrki???????

İngiltere'de Greenwich Üniversitesi, uçağın acil çıkış kapılarına yakın oturan yolcuların hayatta kalma şansının daha yüksek olduğu sonucuna vardı.

Araştırmada ikinci sıradan beşinci sıraya kadar olan koltuklardaki yolcuların şanslı olduğu, çıkış kapılarına yakın oturanların ortada ve pencere kenarında oturanlara oranla şanslarının yüzde 64 daha yüksek olduğu bildirildi.

Son anda koltuk değiştirdi

İspanya'da 154 kişinin yaşamını yitirdiği uçak kazasında bir hostes koltuk değiştirerek son anda ölümden döndü. Kurtulan 17 kişiden biri olan 27 yaşındaki hostes Antonia Martinez Jimenez'in kaza esnasında uçağın ön bölümünde oturması sayesinde hayatta kalabildiği belirtiliyor.
 
Normalde hep uçağın arka bölümünde oturan hostes o gün son anda arkada oturmak yerine öne geçerek ölümden döndü. Sağlık durumu iyi olan ve Madrid'de bir hastanede tedavisine devam edilen Jimenez, "Bir anda ne olduğunu anlayamadım ve her tarafımın ağrıdığını hissettim. İnsanlar 'yardım' diye bağırıyordu. Ancak ben hiçbir şey yapamıyordum. Ama tek bildiğim şey bir daha asla uçağa binmeyeceğim" diye konuştu.

 

Kurtulan yolcular hangi koltuktaydı?

Yorumlar

tony montana ~ 16 yıl önce
uçaklarda kabin ekibi sinyoriteye(tecrübe) göre otururlar bugün önde oturayım yarın arkada otururum deme gibi bi şansları olmaz bu haberlere gülmemek elde değil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ex-Cabin Chief ~ 16 yıl önce
Lütfen insanların aklına böyle şeyler sokmayın.Uçak acil bir durum da ne olacağı belli değil.Belki bir acil durumda acil çıkışdaki yolcu belki diğer bir durumda ortadaki yolcu kurtulur.Kim bilebilrki???????

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000