29 Aralık 2012, Cumartesi 13:48:24

KURAYLA İŞTEN ÇIKARILDILAR!

Bengi Grup Özel Güvenlik Hizmetleri A.Ş.'de çalışıp, Milas-Bodrum Havalimanı'nda görev yapan 180 güvenlik görevlisinden 80'inin işine son verildi.
  • Eyyy serefli haysiyetli siyasetciler kapitalistler sermaye sahibi godomanlar unutmayin ki onemli olan insanlarin adaleti degil allahin adaletidir bu kurrayla isten cikanlarin vebalini bakalim nasil vereceksiniz o kadar polis ve dhmi guvenlik yatarken tek calisan ozel guvenlik ama hala yaranamiyor isten cikarilan onlar dhmi guvenligin aldigi paranin ucte birini aldigi halde savas ekonomisi diye ozel guvenligin maasini dusuruyolar sizi allah kahretsin israillidin hic bi ferkiniz yok gozumde
  • hani turkiye gucluydu, zengindi, kimseye ihtiyaci yoktu, ticareti, sanayisi gelismisti, issiz sayisi rekor seviyelere dusmustu?????????? demek neymis??????? hepsi yalanmis!!!!!!!!!!
  • Kayseri havalimanı yetkilileri siz adaleti böylemi öğrendiniz eğer böyle öğrendiyseniz vay halinize sizin hesabınız çok zor nasıl vereceksiniz merak ediyorum eyyy koltuk sevdalıları size sesleniyorum bu dünyanın birde öbür tarafı var öbür dünyada iki elimiz yakanızda o koltuk sevdanızda belli bir süre kalacaksınız ama öbür dünyada ebedi bir hesap olacak sadece hatırlatıyorum sanmayınki siz güçlü olacaksınız
  • ÖZEL ŞİRKET MANTIGI SAHİPLER ZENGİN OLSUN ÇALIŞANLAR ÖLSÜN ANCAK AYNI İŞİ YAPAN LARIN ARKASI DEVLET ANCAK ARKASI GELİYOR İÇ HATLAR ÖZELLEŞİYOR AYNI İSTANBUL VE İZMİR GİBİ
  • DHMI GÜVENLİK 3 TANE ÖZEL GÜVENLİK PERSONELİ MAAŞINA EŞİT MAAŞ ALIYOR NE YAPARLAR ANCAK YATARLAR
  • Güvenlik şirketinin haline bakın. Bunlara havalimanında iş verenler kimse sorgulanmalı. Performans yönetimi denilen birşey var böyle bir şeyin dünyada bir ilk oldugunu zannediyorum. Ülkemizde kimler şirket kurup para kazanıyor hale bakın.
  • evet arkadaşlar bende o 80 kişinin içindeyim benimde işime son verildi.evli değilim bakmam gereken çoluk çoçuğum ödemem gereken boyumu geçik borçlarım yok allaha şükür..ama arkadaşlarım var bu durumda olan çocuğuna bakmak zorunda olan evine ekmek götürmek zorunda olan ve bu işyerine güvenipte girdiği taksitleri her ay ödemek zorunda olan.işin acı tarafı çok aslında en başta hazırlıksız yakalanmamız oldu.evet bize 80 kisi çıkıcak dendi evet aralık sonu dendi herkes kendini hazırlamaya sağda solda iş bakmaya başlamıstı hatta bulanlar bile vardı.sorda birden bize bi açıklama yapıldı ihale iptal edildi aynı kişiyle aynen 3 ay daha devam edicez mart sonuna kendinizi hazırlayın dendi..tabi herkes sevindi bu şekilde aralık sonuna yaklaşıyorduk artık korkumuz kalmamıstı iş bulanlar iptal etti arayanlar aramayı bıraktı. ve yapacaklarını yaptılar arkadaşlar kusura bakmayın bi gelişme daha oldu ihale 2 ay uzatıldı ama 80 kişiyi çıkarmak zorunduyız dediler bunu söylediklerinde 1 hafta kalmıstı.
  • Olayın nedenini de verseydiniz keşke. Bengi Güvenli geçen yaza kadar Milas-Bodrum Havalimanının hem içhat hem de dışhat terminalinde çalışıyordu. Lakin geçen yaz malumunuz yeni dışhatlar terminali açıldı ve işletici firma kendi anlaştığı güvenlik şirketiyle çalışmak istedi, Securitas. Bu durumda iki terminale bakan ve DHMİ ile çalışan Bengi'nin personel fazlalığı hasıl oldu. Sadece içhatlar için 180 güvenlik, hele de kış aylarında gereksiz görülüp sayının 100'e indirilmesi kararlaştırıldı, böylelikle her kapıda bulunan 8-10 güvenlik görevlisi sayısı 4-5'e düşürülecek. Velhasıl Bengi yeni dışhatları da almış olsaydı işten çıkarma olmayacaktı.
  • sözün bittiği yer.. emeği geçenlere yazıklar olsun.. çocuklarının istediklerini alamayacak duruma getirsin bu hayat onları..
  • devlet hava meydanları işletmesi (DHMİ) kendi bünyesinde çalıştırdığı ve iş yerine yastığıyla gelen sözleşmeli özel güvenlik görevlilerine 3,5-4 bin lira maaş verirken bizim aldığımız 1300 liraya devlet tasarrufa gitmek zorunda deyip göz dikenler heyhaaaat heyhaaaat hesap var hesap.o hesap ne devlet dinler ne dhmi mazlumu dinler orda kimse dinlemez sizin gibi zalimi.

İşten çıkarılacak ve devam edecek olan personelin belirlenmesi amacıyla Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’nda noter huzurunda kura çekimi yapıldı. İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından önlem alınan salonda toplanan özel güvenlik görevlilerine, firma sahibi İbrahim Bengi bilgi verdi. Bengi, "Gönül bu şekilde karşılaşmayı istemezdi. Sizlerin şu anda çok zor anlar yaşadığınızı biliyorum, ama ben sadece Milas’ta iş yapmıyorum. Türkiye’nin birçok yerinde firmamız faaliyetlerini sürdürüyor. Firmamızda çalışacak personeli belirlerken eğer başvurular yoğunsa kurayla alımları yapıp, kurayla işlerine son veriyoruz. Bugün de yolumuza devam edeceğimiz veya yollarımızı ayırmak zorunda kalacağımız isimleri kurayla belirleyeceğiz. 4 yıllık süreçte sizlerle ilgili hiçbir sıkıntı yaşamadım. Hepiniz aslanlar gibi görevinizi yaptınız. Milas-Bodrum Havalimanı’nı çok iyi korudunuz. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da bunu fark etti ve söyledi" dedi.

'DEVLET İSTEDİ'

İşçi çıkarmak zorunda olduğu için çok üzgün olduğunu belirten İbrahim Bengi, "Bizler devletle çalışan taşeron firmalarız. Devlet, havaalanında personel sayısının 80 kişi azaltılmasını istedi. Bugün 80 kişi işsiz kalacak ama yaklaşık 3 ay sonra 30 kişiyi yeniden işe alacağız" diye konuştu. İşlerine son verilen kişilerin her türlü haklarının ödeneceğini kaydeden Bengi, "Özlük hakları ve kıdem tazminatları 6 ay içerisinde faiziyle ödenecek. İş çıkışları nedeniyle gerçekten ben de çok üzgünüm. Tüm yetkililerle de görüştüm ama alınan bir karar var. Benim sizlerle bir sorunum bir rahatsızlığım yok" dedi.

İTİRAZLAR

İbrahim Bengi yaptığı açıklamaların ardından salonda bulunanlara söz verdi. Söz alan özel güvenlik görevlileri, kıdem tazminatları ödemesi konusundaki tereddütlerini dile getirdi. Bazı güvenlikçiler ise kura çekilmesini tepki göstererek, çalıştığı süre içinde ihtar alan ve hakkında rapor tutulan kişilerin öncelikle işten çıkarılması gerektiğini ifade etti ve kuranın adaletsiz olacağını savundu.

Yapılan konuşmalar ve açıklamaların ardından noter huzurunda kura çekimleri yapıldı. Kuraya 5 güvenlik amiri hariç, 175 kişi dahil edildi. Milas 1'inci Noteri huzurunda yapılan kura ile işe devam edecekler belirlendi. Adları okunan güvenlikçiler, buruk bir sevinç yaşadı. (Milliyet)

KURAYLA İŞTEN ÇIKARILDILAR!

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

elbet hesap sorulur ~ 10 yıl önce
Eyyy serefli haysiyetli siyasetciler kapitalistler sermaye sahibi godomanlar unutmayin ki onemli olan insanlarin adaleti degil allahin adaletidir bu kurrayla isten cikanlarin vebalini bakalim nasil vereceksiniz o kadar polis ve dhmi guvenlik yatarken tek calisan ozel guvenlik ama hala yaranamiyor isten cikarilan onlar dhmi guvenligin aldigi paranin ucte birini aldigi halde savas ekonomisi diye ozel guvenligin maasini dusuruyolar sizi allah kahretsin israillidin hic bi ferkiniz yok gozumde

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hani???? ~ 11 yıl önce
hani turkiye gucluydu, zengindi, kimseye ihtiyaci yoktu, ticareti, sanayisi gelismisti, issiz sayisi rekor seviyelere dusmustu?????????? demek neymis??????? hepsi yalanmis!!!!!!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kul hakkı ~ 11 yıl önce
Kayseri havalimanı yetkilileri siz adaleti böylemi öğrendiniz eğer böyle öğrendiyseniz vay halinize sizin hesabınız çok zor nasıl vereceksiniz merak ediyorum eyyy koltuk sevdalıları size sesleniyorum bu dünyanın birde öbür tarafı var öbür dünyada iki elimiz yakanızda o koltuk sevdanızda belli bir süre kalacaksınız ama öbür dünyada ebedi bir hesap olacak sadece hatırlatıyorum sanmayınki siz güçlü olacaksınız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BENGİ ~ 11 yıl önce
ÖZEL ŞİRKET MANTIGI SAHİPLER ZENGİN OLSUN ÇALIŞANLAR ÖLSÜN ANCAK AYNI İŞİ YAPAN LARIN ARKASI DEVLET ANCAK ARKASI GELİYOR İÇ HATLAR ÖZELLEŞİYOR AYNI İSTANBUL VE İZMİR GİBİ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YAZIK ~ 11 yıl önce
DHMI GÜVENLİK 3 TANE ÖZEL GÜVENLİK PERSONELİ MAAŞINA EŞİT MAAŞ ALIYOR NE YAPARLAR ANCAK YATARLAR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şirket ~ 11 yıl önce
Güvenlik şirketinin haline bakın. Bunlara havalimanında iş verenler kimse sorgulanmalı. Performans yönetimi denilen birşey var böyle bir şeyin dünyada bir ilk oldugunu zannediyorum. Ülkemizde kimler şirket kurup para kazanıyor hale bakın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
zalimin zulmü ~ 11 yıl önce
evet arkadaşlar bende o 80 kişinin içindeyim benimde işime son verildi.evli değilim bakmam gereken çoluk çoçuğum ödemem gereken boyumu geçik borçlarım yok allaha şükür..ama arkadaşlarım var bu durumda olan çocuğuna bakmak zorunda olan evine ekmek götürmek zorunda olan ve bu işyerine güvenipte girdiği taksitleri her ay ödemek zorunda olan.işin acı tarafı çok aslında en başta hazırlıksız yakalanmamız oldu.evet bize 80 kisi çıkıcak dendi evet aralık sonu dendi herkes kendini hazırlamaya sağda solda iş bakmaya başlamıstı hatta bulanlar bile vardı.sorda birden bize bi açıklama yapıldı ihale iptal edildi aynı kişiyle aynen 3 ay daha devam edicez mart sonuna kendinizi hazırlayın dendi..tabi herkes sevindi bu şekilde aralık sonuna yaklaşıyorduk artık korkumuz kalmamıstı iş bulanlar iptal etti arayanlar aramayı bıraktı. ve yapacaklarını yaptılar arkadaşlar kusura bakmayın bi gelişme daha oldu ihale 2 ay uzatıldı ama 80 kişiyi çıkarmak zorunduyız dediler bunu söylediklerinde 1 hafta kalmıstı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bodrum ~ 11 yıl önce
Olayın nedenini de verseydiniz keşke. Bengi Güvenli geçen yaza kadar Milas-Bodrum Havalimanının hem içhat hem de dışhat terminalinde çalışıyordu. Lakin geçen yaz malumunuz yeni dışhatlar terminali açıldı ve işletici firma kendi anlaştığı güvenlik şirketiyle çalışmak istedi, Securitas. Bu durumda iki terminale bakan ve DHMİ ile çalışan Bengi'nin personel fazlalığı hasıl oldu. Sadece içhatlar için 180 güvenlik, hele de kış aylarında gereksiz görülüp sayının 100'e indirilmesi kararlaştırıldı, böylelikle her kapıda bulunan 8-10 güvenlik görevlisi sayısı 4-5'e düşürülecek. Velhasıl Bengi yeni dışhatları da almış olsaydı işten çıkarma olmayacaktı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yazıklar olsun ~ 11 yıl önce
sözün bittiği yer.. emeği geçenlere yazıklar olsun.. çocuklarının istediklerini alamayacak duruma getirsin bu hayat onları..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bir baba ~ 11 yıl önce
devlet hava meydanları işletmesi (DHMİ) kendi bünyesinde çalıştırdığı ve iş yerine yastığıyla gelen sözleşmeli özel güvenlik görevlilerine 3,5-4 bin lira maaş verirken bizim aldığımız 1300 liraya devlet tasarrufa gitmek zorunda deyip göz dikenler heyhaaaat heyhaaaat hesap var hesap.o hesap ne devlet dinler ne dhmi mazlumu dinler orda kimse dinlemez sizin gibi zalimi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bir baba ~ 11 yıl önce
o yastığıyla gelen personel zamanında KPSS ile işe alnının teriyle işe girdi,terminallerde sabahlara kadar aç susuz çalıştı.sonra devlet dediki para getiren her yeri sağda solda dolaşan partililerime kazanç kapısı yapayım.yani biz işi yapamaz değildik daha iyisini yapıyorduk,sonra devlet dediki siz bi kenara çekilin dedide kenara çekildik.yoksa tekrar devlet o görevi versin çapraz tutuş aslanlar gibi beklerim.adı üstünde özel sektör,patron cipiyle gelmiştir toplantıya ama konuşsa ağlama duvarı olmuştur.kimse kimseyi kandırmasın.sağlam bir iş 65 yaşında emekliliğe kadar çalışma istiyorsan KPSS ye gir.eminim sen yastıkla kalmaz nevresim takımını getiren ilk kişi olursun...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000