18 Mayıs 2010, Salı 08:27:57

Küller yolcuları yine perişan etti!

İzlanda’da bulunan Eyyafyallayöküll yanardağı patlaması sonrasında oluşan kül bulutları, Avrupa hava trafiğini yine kaosa sürükledi.

İngiltere’nin başkenti Londra’nın iki büyük havaalanı olan Heathrow ve Gatwick’te uçuşlar gecikmeli olarak gerçekleşirken, Amsterdam ve İrlanda’da pek çok yolcu mağdur oldu. Avrupa hava trafik güvenliği kurumu Eurocontrol, volkanik kül bulutları yüzünden uçuş sayısının normalden 1000 kadar azalacağını ve yaklaşık 28 bin uçuş yapılabileceğini bildirdi.

Yedi saat boyunca kapalı kalan Amsterdam Schiphol Havaalanı, kül bulutları nedeniyle 500 uçuşu iptal etmek zorunda kaldı. Havaalanından gelen açıklamaya göre, 60 bin yolcu mağdur oldu.

İrlanda’nın Dublin uluslararası havalimanı da 17 saatlik kapanışın ardından dün öğlen saatlerinde yeniden açıldı. Danimarka’nın hava trafiğini yöneten Naviair’dan ise, Kuzey Denizi hava sahasının gece yarısına kadar kapalı kaldığı, uçaklarınsa havada beklediği açıklaması geldi.

İzlandalı jeofizikçi Magnus Tumi Gudmundsson, yapılan ölçümler sonucunda yanardağ patlamasının ardından 205 milyon metreküp kül ortaya çıktığını açıkladı. İzlandalı volkan uzmanı Bjoern Oddsson ise, cuma gününden bu yana volkanik aktivitede hafif bir artış gözlendiğini bildirdi.

(Milliyet)

Küller yolcuları yine perişan etti!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000