03 Haziran 2010, Perşembe 08:07:18

"Kuleden pilota..."

Ahmet Davutoğlu'nun Amerika'ya uçarken nefes kesen bir diplomasi trafiği yaşadığı ortaya çıktı.
  • Türkiye'nin gelmiş geçmiş en değerli siyaset dehası. Başarılarının devamını dilerim
  • degil davutoglu brezilya devlet baskani bile havaalani pistini 5 dakikadan fazla isgal edemez posta gazetesi iskembeden sallamis bizim sazanlarda hemen yeme atlamis havacilarimizla ne kadar gurur duysak azdir
  • Sayın Davutoğlu'na dışişleri bakanlığı görevinin boşa verilmediği tescillendi..
  • wooww süper bir dış politika örnegi vermişler :))tebrik etmek lazım

İsrail, Gazze’ye yardım götüren filoya saldırdığı sırada Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Başbakan Tayyip Erdoğan ile birlikte Latin Amerika turundaydı.

Bakan Davutoğlu, saldırıyı öğrendikten sonra hemen Brezilya’dan Amerika’nın New York kentine geçip Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ni acil toplantıya çağırmıştı. Ahmet Davutoğlu’nun Amerika’ya uçarken nefes kesen bir diplomasi trafiği yaşadığı ortaya çıktı.

‘KULEDEN PİLOTA...’

İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, uçakta olduğu için Davutoğlu ile görüşemedi. Barak bunun üzerine Ahmet Davutoğlu’nun uçağının rotasındaki havaalanı kulelerine “Acilen görüşmek istediği yönünde mesaj” bıraktı.

Özel uçak Hollanda Antilleri hava sahasına girdiğinde kuleden pilota “İsrail Savunma Bakanı, uçağınızdaki Türk bakan ile görüşmek istiyor” mesajı iletildi ve iki bakan bu mesajdan sonra temas kurdu.

ERDOĞAN'LA GÖRÜŞTÜ

Dışişleri kaynaklarından alınan bilgilere göre Davutoğlu saldırıyı, içinde bulunduğu özel uçak Rio de Janeiro Havaalanı’ndan kalkacağı sırada öğrendi. Bunun üzerine pilottan hemen durması istendi.

Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Tayyip Erdoğan’ı arayarak değerlendirmelerde bulundu. Ancak bu değerlendirmeler sırasında özel uçak bir saat pistte kalınca, kuleden “Artık ya havalanın ya da pistten çekilin. Kalkışınız iptal edilecek” uyarısı geldi. Davutoğlu da BM Güvenlik Konseyi toplantısına katılma kararı alınca, uçak rotasını New York’a çevirdi. (Posta)

"Kuleden pilota..."

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Türkiye'nin gelmiş geçmiş en değerli siyaset dehası. Başarılarının devamını dilerim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
degil davutoglu brezilya devlet baskani bile havaalani pistini 5 dakikadan fazla isgal edemez posta gazetesi iskembeden sallamis bizim sazanlarda hemen yeme atlamis havacilarimizla ne kadar gurur duysak azdir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sayın Davutoğlu'na dışişleri bakanlığı görevinin boşa verilmediği tescillendi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
wooww süper bir dış politika örnegi vermişler :))tebrik etmek lazım

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000