18 Nisan 2010, Pazar 07:19:04

KÜL BULUTLARI ROMANYA'YI ETKİSİ ALTINA ALDI

İzlanda'daki Eyfyallayöküll buzulundaki yanardağın püskürttüğü kül bulutları, Avrupa'nın doğusuna doğru ilerliyor.
  • umarım dediğin gibi olur...
  • tabiki haklisin bende aksini soylemiyorum zaten.. sadece soylediğim olay oldugundan fazla abartiliyor. turkiyede dusunuluyorki avrupa duman içinde goz gozu gormuyor.. yok oyle bir şey. hava gunluk guneslik ama gozle gorulemyen fakat uydudan gorulebilen bir duman var..ve yapilan test ucuslarinda simdlik bu bulutun ucaklara herhangibir hasar vermedği goruluyor.airberlin ,klm,luftansa deneme ucuslarina devam ediyorlar. birde http://www.metoffice.gov.uk/aviation/vaac/data/VAG_1271591498.png bu linki incelerseniz bulutun yarin sabahtan itibaren kuzeye çekilecegi ongoruluyor. dogu avrupa tamamen aciliyor. turkiyede ise tehlike yok..
  • bende diyorum ki şirketler deneme uçuşları yapacaklar ve herhangi bir sorun çıkmazsa kendi sivil havacılık otoritelerine baskı yapacaklar. 99 uçakta birşey olmaz 1`i düşür. buda bir risktir. ülkeler hava sahalarını kapattı buda şirketlerin işine gelmiyor tabi. bu test uçuşları ile olmaz . nedemek uçakta hasar yoksa uçsun . uzman kişiler tarafından uçaklara hiç bir zararı olmadığı anlaşılana kadar etkisi görülen yerlerde seferler durmalı ve zaten durduda. hatırlatırım BA`e ait bir 747 bu sorun yüzünden az kalsın düşüyordu. kısa sürecek ise beklenir. ama uzun sürer ise zaten şirketler bir yolunu bulur uçar. yanlış anlama ben seni eleştirmiyorum. herkes düşüncelerini ifade etmeli...
  • flypgs arkadasin risk almaktan bahsetmiyorum. ucaklar deneme amacli yolcusuz ucuyor ve yapilaak degerlendirmede herhangi bir hasar olmadiği gorulurse normal seferler baslayacak diyorum. ne riski ? herkes saniyorki bulutlr avrupaya çöktü goz gozu gormuyor her taraf simsyah .. alakasi yok.. olay fazla buyutuluyor.evet kuzeyde ozellikle yanardağa yakin bolgede durum daha ciddi kutlu yogun.. ama daha uzaklarda kutle seyrelmiş ve dağilmiş durumda oldugundan risk fazla yok. yapialacak degerlendirmelerde sonuc hasar yok şekilnde gelirse ucuslar baslayabilir bazi bolgelerde..
  • sence arkadaşım risk almaya değermi? (hem insan hayatı, hemde milyon dolarlık uçaklar) klm bırak uçsun...
  • yurtdişindaki internet sitelerinden son okuduklairma gore " KLM bir boeing 737 ucagini kaldirip maksimum seviyesi olan 41.000 feet e kadar çıkarmiş ucurmuş ve geri indirmiş ve ucust herhangi bir problemle karşilaşilmamiştir , ucagin yerdeki teknik kontrollerindede bir problememe rastlanmamasi halinde KLM ucus yasaginin kaldirmasi için sivil havacilik otoritesine basvuracaktir. ayric luftansada franfurt ve munih arasinda bir dizi ucus yapmiş ve ucuslarda herhangibir sorunla karşilaşilmamiş ve teknik incelemedede bir soruna rastlanmamiştir.bencede sorun yaratabilecek olan kül bulutu volkana daha yakin bolgede ve yogun olarak bulunan kül bulutudur. yoksa 1000 kerce kilometre de dağilmiş seyrelmiş bulutun etkisi fazla olmayacaktir.

Slovenya, Hırvatistan ve Macaristan hava sahasını etkisi altına kül bulutları, Romanya'yı kısmen etkiliyor. Ülkenin kuzey şeridini etkileyen hava hareketi nedeniyle 8 şehirde hava trafiğine ara verildi. Cluj Napoca, Targu Mureş, Timişoara, Arad, Sibiu, Bacau, İaşi ve Suceava havaalanları dün geceden itibaren sırasıyla uçuşa kapatıldı. Meteroloji yetkilileri sözkonusu havaalanlarının en az bir gün trafiğe kapalı kalacağını ifade ediyor.

 
Kül bulutlarının Avrupa'yı etkilemeye başladığı perşembe günü ise, başkent Bükreş'in yanı sıra Timişoara ve Cluj havaalanlarından çeşitli Avrupa şehirlerine yapılması gereken 60 kadar uçuş iptal edilmişti.

KÜL BULUTLARI ROMANYA'YI ETKİSİ ALTINA ALDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 14 yıl önce
umarım dediğin gibi olur...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
tabiki haklisin bende aksini soylemiyorum zaten.. sadece soylediğim olay oldugundan fazla abartiliyor. turkiyede dusunuluyorki avrupa duman içinde goz gozu gormuyor.. yok oyle bir şey. hava gunluk guneslik ama gozle gorulemyen fakat uydudan gorulebilen bir duman var..ve yapilan test ucuslarinda simdlik bu bulutun ucaklara herhangibir hasar vermedği goruluyor.airberlin ,klm,luftansa deneme ucuslarina devam ediyorlar. birde http://www.metoffice.gov.uk/aviation/vaac/data/VAG_1271591498.png bu linki incelerseniz bulutun yarin sabahtan itibaren kuzeye çekilecegi ongoruluyor. dogu avrupa tamamen aciliyor. turkiyede ise tehlike yok..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bende diyorum ki şirketler deneme uçuşları yapacaklar ve herhangi bir sorun çıkmazsa kendi sivil havacılık otoritelerine baskı yapacaklar. 99 uçakta birşey olmaz 1`i düşür. buda bir risktir. ülkeler hava sahalarını kapattı buda şirketlerin işine gelmiyor tabi. bu test uçuşları ile olmaz . nedemek uçakta hasar yoksa uçsun . uzman kişiler tarafından uçaklara hiç bir zararı olmadığı anlaşılana kadar etkisi görülen yerlerde seferler durmalı ve zaten durduda. hatırlatırım BA`e ait bir 747 bu sorun yüzünden az kalsın düşüyordu. kısa sürecek ise beklenir. ama uzun sürer ise zaten şirketler bir yolunu bulur uçar. yanlış anlama ben seni eleştirmiyorum. herkes düşüncelerini ifade etmeli...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
flypgs arkadasin risk almaktan bahsetmiyorum. ucaklar deneme amacli yolcusuz ucuyor ve yapilaak degerlendirmede herhangi bir hasar olmadiği gorulurse normal seferler baslayacak diyorum. ne riski ? herkes saniyorki bulutlr avrupaya çöktü goz gozu gormuyor her taraf simsyah .. alakasi yok.. olay fazla buyutuluyor.evet kuzeyde ozellikle yanardağa yakin bolgede durum daha ciddi kutlu yogun.. ama daha uzaklarda kutle seyrelmiş ve dağilmiş durumda oldugundan risk fazla yok. yapialacak degerlendirmelerde sonuc hasar yok şekilnde gelirse ucuslar baslayabilir bazi bolgelerde..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sence arkadaşım risk almaya değermi? (hem insan hayatı, hemde milyon dolarlık uçaklar) klm bırak uçsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yurtdişindaki internet sitelerinden son okuduklairma gore " KLM bir boeing 737 ucagini kaldirip maksimum seviyesi olan 41.000 feet e kadar çıkarmiş ucurmuş ve geri indirmiş ve ucust herhangi bir problemle karşilaşilmamiştir , ucagin yerdeki teknik kontrollerindede bir problememe rastlanmamasi halinde KLM ucus yasaginin kaldirmasi için sivil havacilik otoritesine basvuracaktir. ayric luftansada franfurt ve munih arasinda bir dizi ucus yapmiş ve ucuslarda herhangibir sorunla karşilaşilmamiş ve teknik incelemedede bir soruna rastlanmamiştir.bencede sorun yaratabilecek olan kül bulutu volkana daha yakin bolgede ve yogun olarak bulunan kül bulutudur. yoksa 1000 kerce kilometre de dağilmiş seyrelmiş bulutun etkisi fazla olmayacaktir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000