24 Kasım 2011, Perşembe 16:50:52

KÜÇÜK UÇAK DÜŞTÜ!

ABD'nin Arizona eyaletinde 3'ü çocuk 6 kişiyi taşıyan küçük uçak düştü...
  • Öteki arkadaşa artistik yapmışsın ama radyo dalgası yayan cihazlar fly by wire gibi kabloda ki akımla girişim (interference) yapar diye değil, uçağın alıp-verdiği diğer radyo sinyalleriyle girişim yapar diye elektronik cihazlar kullanılmıyor.
  • "Post" yazdığına göre cihaz hakkında hiçbir şey bilmediğin anlaşılıyor. Öncelikle cihazın adı POS makinesi. Ayıca bu makinelerin 3 çeşidi var. En eskisi ve yaygın olanı bir kablo ile bilgileri gönderenidir ve evet uçakta kullanılabilseydi büyük olasılıkla bir soruna neden olmayabilirdi. Ancak ana cihaza kablosuz bilgi gönderen ve sim kartı ile GSM sinyali gönderen diğer iki türünde, havaya sinyal yayacağı için özellikle yüksek teknolojili fly by wire uçaklarda kablolarda iletişimi etkileyebilir ve düşük olasılık da olsa yanlış komut ya da bilgi ile tehlike yaratabilir.
  • Kuzenimin eşi amerikada uçak teknisyenliği yapıyor. Geçen yaz bu konuyu konuşmuştuk. Elektronik cihazların uçağın gövdesindeki çeşitli yerlerdeki sensorlerden gelen bilgileri taşıyan kablolar üzerinde parazit yaparak, uçak bilgisayarlarının yanlış veri elde etmesine, bununda uçağın anormal bir hareket yapabilmesine neden olabileceğini söyledi. Özellikle iniş ve kalkış için risk yaratabilirmiş, diğer zamanlarda toparlama ihtimali daha yüksekmiş.
  • merhaba, post makinelerinin elektronik ve mekanik uçağın hiçbir mekaniğine zararı ve tehlikesi yoktur,kaldıki cep telefonlarını kapatmayan birçok zeki vatandaşımız var :)
  • merhaba, dün akşam Pegasus havayolları ile Adana'dan Sabiha Gökçen Havalimanına uçuşum esnasında dikkatimi çeken birşey için bilgi almak istiyorum.Uçaklarda, uçuş boyunca her türlü elektirik ve elektronik cihazın kullanılmasının yasak olduğu anonsu hep yapılır; ancak Pegasus cafe ikram esnasında sattığı ürünlerin ardından müşterilerden uçuş esnasında kredi kartı ile ödeme almaktadır. Sizce bunca yasağın arasında bu cihazı, üstelik uçak uçuş halindeyken kullanmak ne kadar güvenli? teşekkürler
Yetkililer, Phoenix kentinin doğusundaki Superstition Dağlarında düştükten sonra alev alan uçaktaki çocuklardan birinin öldüğünü, diğer kişilerin yaşadığına dair ise bir iz bulunmadığını belirtti.
 
Bir çocuğun cesedine ulaşıldığı, ancak diğerleriyle ilgili henüz bilgi bulunmadığı kaydedildi.
 
Çocukların 5 ila 9 yaşında olduğu, uçakta çocuklarla birlikte bir pilot, bir teknisyen ve bir başka yetişkinin bulunduğu bildirildi.
 
Safford'dan kalkarak Mesa'daki çocukları Şükran Günü tatili dolayısıyla alan uçağın Safford'a geri dönüş yolunda düştüğü sanılıyor. (Zaman)
KÜÇÜK UÇAK DÜŞTÜ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 12 yıl önce
Öteki arkadaşa artistik yapmışsın ama radyo dalgası yayan cihazlar fly by wire gibi kabloda ki akımla girişim (interference) yapar diye değil, uçağın alıp-verdiği diğer radyo sinyalleriyle girişim yapar diye elektronik cihazlar kullanılmıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
"Post" yazdığına göre cihaz hakkında hiçbir şey bilmediğin anlaşılıyor. Öncelikle cihazın adı POS makinesi. Ayıca bu makinelerin 3 çeşidi var. En eskisi ve yaygın olanı bir kablo ile bilgileri gönderenidir ve evet uçakta kullanılabilseydi büyük olasılıkla bir soruna neden olmayabilirdi. Ancak ana cihaza kablosuz bilgi gönderen ve sim kartı ile GSM sinyali gönderen diğer iki türünde, havaya sinyal yayacağı için özellikle yüksek teknolojili fly by wire uçaklarda kablolarda iletişimi etkileyebilir ve düşük olasılık da olsa yanlış komut ya da bilgi ile tehlike yaratabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Kuzenimin eşi amerikada uçak teknisyenliği yapıyor. Geçen yaz bu konuyu konuşmuştuk. Elektronik cihazların uçağın gövdesindeki çeşitli yerlerdeki sensorlerden gelen bilgileri taşıyan kablolar üzerinde parazit yaparak, uçak bilgisayarlarının yanlış veri elde etmesine, bununda uçağın anormal bir hareket yapabilmesine neden olabileceğini söyledi. Özellikle iniş ve kalkış için risk yaratabilirmiş, diğer zamanlarda toparlama ihtimali daha yüksekmiş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
merhaba, post makinelerinin elektronik ve mekanik uçağın hiçbir mekaniğine zararı ve tehlikesi yoktur,kaldıki cep telefonlarını kapatmayan birçok zeki vatandaşımız var :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
merhaba, dün akşam Pegasus havayolları ile Adana'dan Sabiha Gökçen Havalimanına uçuşum esnasında dikkatimi çeken birşey için bilgi almak istiyorum.Uçaklarda, uçuş boyunca her türlü elektirik ve elektronik cihazın kullanılmasının yasak olduğu anonsu hep yapılır; ancak Pegasus cafe ikram esnasında sattığı ürünlerin ardından müşterilerden uçuş esnasında kredi kartı ile ödeme almaktadır. Sizce bunca yasağın arasında bu cihazı, üstelik uçak uçuş halindeyken kullanmak ne kadar güvenli? teşekkürler

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000