15 Ocak 2010, Cuma 07:24:47

Küçük çocuğun yolculuk çilesi!

Amerika'da 8 yaşındaki bir çocuğun her uçak yolculuğu çile dönüşüyor!
  • arkadaşımızın ssss konusunda yaptığı açıklamaya ek olarak eğer Türk pasaportu taşıyorsanız da biletinizin köşesine SSSS harflerini görür,her uçuşunuzda donunuza aranırsınız.
  • Amerika'da check in sistemi bazı kriterlere göre yolcunun boarding kartının üzerine "SSSS" yani "Secondary Security Screening Selection" kodunu yapıştırabiliyor. Biletini son anda alan, peşin parayla alan, one way alan veya adı terörist listesindeki isimleri çağrıştıran yolcular seçiliyor sistem tarafından. Başınıza bu geldiyse yandınız, siz ve yanınızdaki valiziniz ayrı bir bölümde titizlikle aranıyor, 3-4 dakika sürüyor bu işlem, benim başıma da üç defa geldi. Diğer geçiş kapılarında uzun kuyruklar olduğu zaman SSSS kapısından sıra beklemeden geçmenin avantajlı olduğunu düşünenler de yok değil.
  • ne demek kücük bir cocuga terorist demek utanmiyorlarmi?birde eller yukari böyle sert bir hareket bir cocuga yapilmaz ama bir gercek var ki ABD polisi cok sert ve kendini beyenmis tipler,istedikleri gibi is yapiyorlar bosu bosuna insana saldiriyorlar.

ABD’de 8 yaşındaki Mikey Hicks, FBI’ın 13 bin 500 şüphelinin bulunduğu listesindeki bir kişiyle isim benzerliği yüzünden tepeden tırnağa aranmadan uçağa alınmıyor.

Adı yüzünden terörist muamelesi gören küçük çocuk, ilk kez 2 yaşında havaalanında sorgulandı. Görevlilerin “eller yukarı” uyarısıyla karşılaşan Hicks’in annesi, “Bombacılar külotunda patlayıcıyla uçağa giriyor. Benim oğlum, elle tepeden tırnağa aranıyor. Bu stresi yaşamadan uçağa binemiyoruz” dedi.

(Hürriyet)

Küçük çocuğun yolculuk çilesi!

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
arkadaşımızın ssss konusunda yaptığı açıklamaya ek olarak eğer Türk pasaportu taşıyorsanız da biletinizin köşesine SSSS harflerini görür,her uçuşunuzda donunuza aranırsınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Amerika'da check in sistemi bazı kriterlere göre yolcunun boarding kartının üzerine "SSSS" yani "Secondary Security Screening Selection" kodunu yapıştırabiliyor. Biletini son anda alan, peşin parayla alan, one way alan veya adı terörist listesindeki isimleri çağrıştıran yolcular seçiliyor sistem tarafından. Başınıza bu geldiyse yandınız, siz ve yanınızdaki valiziniz ayrı bir bölümde titizlikle aranıyor, 3-4 dakika sürüyor bu işlem, benim başıma da üç defa geldi. Diğer geçiş kapılarında uzun kuyruklar olduğu zaman SSSS kapısından sıra beklemeden geçmenin avantajlı olduğunu düşünenler de yok değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ne demek kücük bir cocuga terorist demek utanmiyorlarmi?birde eller yukari böyle sert bir hareket bir cocuga yapilmaz ama bir gercek var ki ABD polisi cok sert ve kendini beyenmis tipler,istedikleri gibi is yapiyorlar bosu bosuna insana saldiriyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000