17 Ekim 2008, Cuma 08:13:24

Krizin gölgesinde, havacılık fuarı...

Hindistan'da ilk defa gerçekleşen India Aviation 2008, sivil havacılık fuarı global krizin etkisi altında başladı.

Her iki senede bir gerçekleşecek olan fuarın ilkine 17 ülkeden delegeler ve 150 şirket katılıyor. Ayrıca fuarda ve fuar kapsamında yapılacak CEO Forumu'nda dünyanın önde gelen 35 havacılık ve üretici şirketinin yöneticileri bir araya geliyor. Katılımcı şirketler arasında Airbus, Boeing, EADS, BES, Rolls Royce, Engine Alliance, Cessna Aircraft, Bell Helicopter, Textron, ATR, Bombardier gibi sektörün önde gelenleri bulunuyor.

Hindistan Hava Kuvvetlerinin renkli gökyüzü gösterisiyle başlayan fuarın ilk günü karamsar ve kötü haberlerin gölgesinde başladı. Hindistan Sivil Havacılık Bakanı Praful Patel, açılış konuşmasında havacılık sektöründe yolcu artışının 2006-2007 döneminde yüzde 27 artış gösterdiğini, aynı dönemde kargo taşımacılığında ise yüzde 11 artış gerçekleştiğini bildirdi. Ancak giderek artan yakıt fiyatlarının ve vergilerin havacılık sektörünü ciddi zorluklarla baş-başa bıraktığını söyleyen bakan, bu konuda Hindistan merkez ve eyalet hükümetlerine gerekli adımları atma çağrısında bulundu. Sektörün gelişmesi için her türlü desteği esirgemeyeceklerini açıklayan bakan Patel, Hint havacılık sektörünün sıkıntılı bir dönemden geçtiğini ifade etti.

Bakan, konuşması devamında dünya genelinde az sayıda büyük havacılık fuarının olduğunu ve amaçlarının Hindistan Havacılık Fuarını ünlü Paris Havacılık Fuarı ve Londra'da yapılan Farnborough Uluslararası Havacılık Fuarı seviyesine ulaştırmak olduğunu ifade etti.

Fuar ilk gününde Jet Airways hava şirketinin bin 900 işçisini işten çıkarma haberi ve bu hafta ittifak kararı alan Jet Airways ve Kingfisher hava şirketlerinin yeni uçak alım planlarından vazgeçtiklerini duyurmasıyla moral kaybetti.

Krizin gölgesinde, havacılık fuarı...

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000