14 Ekim 2008, Salı 08:06:01

"Krizden ilk önce büyük şirketler etkilendi"

Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın, krizin etkisiyle uzun vadeli proje finansmanının zorlaştığını, büyük şirketlerin yatırımlarında frene bastığını söyledi.

Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, Türkiye’de ilk olarak büyük şirketlerin krizden etkilendiğini söyledi. Sektöre ilişkin soruları yanıtlayan Akın, “Proje finansmanları imkansız hale geldi. Yeni borçlanmalar ve yeni yatırımlar mümkün değil” dedi. Akın, büyük şirketlerin küçüleceğini, işten çıkarmaların gündeme geleceğini belirtti.

Hamdi Akın, Akfen olarak da yatırımlarda bir süre frene basacaklarını ve dinleneceklerini kaydetti. Akın şunları söyledi: “Başlamış olan otel yatırımları devam edecek ama şu anda yeni inşaat derseniz, hayır olmayacak. İki ay sonra bakarız. Enerji için de aynısı geçerli. Bunlar uzun vadeli proje finansmanının yeniden işler hale gelmesiyle alınacak kararlar.”

TAV önümüzdeki günlerde Letonya-Riga Havaalanı ihalesine girdikten sonra durum değerlendirmesi yapacak, Havaş’ın halka arzı ise ertelenecek.

Akın, kriz karşısında hükümete sektörel önlemler almasını, reel sektöre ise borçlarını yeniden yapılandırmalarını önerdi. Akın, “Kriz şöyle fırsata çevrilebilir: Türkiye’deki bankalar bu borçları yeniden yapılandırma konusunda destek olabilirler yeniden finansmanda yeni bir pencere açabilirler. Bundan işadamları ve bankalar güzel paralar kazanabilirler” dedi.

Krizin dibinin görüldüğünü düşünen Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı, alınan önlemlerin 1-2 ay sonra meyvesini vereceğini ifade etti.

 

"Krizden ilk önce büyük şirketler etkilendi"

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000