09 Mart 2009, Pazartesi 09:45:07

Kriz kendini gösteriyor, koltuk kapasiteleri daralıyor

Aralarında TUI’nin de bulunduğu Almanya’daki tur operatörleri, yaz dönemi için planladıkları uçak koltuk kapasitelerini yüzde 14 oranında azalttılar.

Tur operatörlerinin uçak koltuk kapasitelerinde daraltmaya gitmesi, yaz döneminde işlerin iyi gitmeyeceğinin işareti olarak değerlendiriliyor. 
 
Avrupa seyahat pazarının merkezi Almanya’da yaşanan son gelişmeler ekonomik krizin turizme etkisinin yeni bir göstergesi oldu.
Aralarında TUI’nin de bulunduğu Almanya’daki tur operatörlerinin yaz dönemi için planladıkları uçak koltuk kapasitelerini ortalama yüzde 14 oranında azalttıkları bildirildi.

Tur operatörlerinin uçak koltuk kapasitelerinde daraltmaya gitmesi, şu ana kadar gerçekleşen satışlardan yola çıkılarak yaz döneminde de işlerin iyi gitmeyeceğinin güçlü bir işareti olarak değerlendiriliyor.

Haftada 75 sefer iptal edildi
Tur operatörlerinin uçak koltuk kapasitesinde daraltmaya gitmesinin sektörü ve tatilcileri zorlayacağı belirtiliyor. Uçaklardaki kapasitenin ortalama yüzde 14 oranında daraldığı Almanya’da, bu durumun geçen yıla göre haftada 75 sefere kadar azalma anlamına geldiği ifade ediliyor.

Son dakika satışlarını etkileyecek
Uçak kapasitesindeki daralmanın bu yıl özellikle bel bağlanan son dakika (last minute) pazarını da olumsuz yönde etkileyeceği ve son dakikacıların uçak ve koltuk bulmakta sıkıntı çekebilecekleri ifade ediliyor.

Müşteriler uyarılıyor
Kapasite daraltmasından sonra hafta başına 75 seferin iptal edilmesiyle birlikte acentelerin şimdiden müşterilerini havaalanı, uçuş saati ya da uçak değişikliği olabileceği konusunda uyarmaya başladıkları belirtiliyor.

Alman haber ajansı DPA’nın görüşlerine başvurduğu turizmciler, kapasite indirimi nedeniyle yaşanan karışıklığı Mart ayı sonlarına kadar gidermeye çalıştıklarını, gerekli planlamaları yaparak, müşterilerini zamanında haberdar etmeye çalıştıklarını söylediler.

Değişikliklerden sonra yeni düzenleme yapılacak
DPA’ya konuşan TUI sözcüsü Mario Köpers, büyük bir çabayla tüm sefer, saat ve havaalanı değişikliklerini Mart ayı sonuna kadar tamamlayıp, 2009 yaz sezonu planına son şekli vermek için uğraştıklarını söylerken, Thomas Cook sözcüsü Nina Kreke de “Müşteriyi kaybetmemek için değişiklikleri zamanında haber vermek gerekir” dedi.

Air Berlin’den Hans Cristoph Noack da mevcut uçuş planı üzerinden seferlerini gerçekleştirmeye devam ettiklerini, ancak her tür son dakika değişikliğine kendilerini hazırladıklarını belirtti.

Kriz kendini gösteriyor, koltuk kapasiteleri daralıyor

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000