19 Mayıs 2009, Salı 08:22:47

Kriz havayollarını ve turizmi derinden vurdu

Almanya’da ekonomik kriz uçak seyahatlerini de vurdu. Krizin, Alman havayolu firmalarının yolcu sayısında azalmaya yol açtığı açıklandı.
  • Rakamlar her zaman doğru söyler ama gerçekler bazen rakamların ötesindedir.Vergi de indirseniz , geri para de verseniz gelmeyen alman gelmeyen rus yine gelmeyecek.Daralma maliyet yönünde değil satış yönündedir.Bu krizden en cok klasik paket turlar en az da dinamik paket turlar etkilendi.Türkiye klasikten dinamik paketlemeye dönmenin yollarını aramalı ve tur operatörlerinin baskılarından kurtulmalıdır. Ayrıca , havacılık olarak bakarsanız , THY o kadar büyüdü ki kimseye alan bırakmadı ,yetmedi alt marka ,ortaklık vs. Havacılığımız su an 2000 li yılların öncesine döndü.Rekabette yok (nasıl edesin THY ile) yeni pazar yaratan da.Her 10 senede bir silkiniyor havacılığımız umarım 2010'da da bunu yapar.Yeni yakıt vergisi ile zaten mecburen...
  • Tek cozum turizmi canlandirmak hava sirketlere destek olmak, nasil havalan vergilerini kaldirmak, aynisini ispanya yapiyor neden bizimkiler yapmiyor.FETHI ALTIKAT
  • yaziya dikat edersen almanyadaki federal istatisttik dairesinden bahsediyor. Turkiyeden degil......
  • Eğer Havayollarında kriz varsa THY sermaye artırımına nasıl gidiyor, şirketler birbiri ardına filolarına yeni uçakları nasıl katıyor, bu kriz ortamında "tailwind" adlı havayolu şirketi nasıl kuruluyor?

Federal İstatistik Dairesi (DESTATIS) tarafından yapılan açıklamaya göre, yılın ilk 3 ayındaki yolcuların sayısında yüzde 9,3’lük bir gerileme kaydedildi. Uzmanlar, bu gerilemenin son 15 yılın en yüksek düşüşü olduğunu belirterek, mali krizin etkisinin büyük olduğunu ifade etti. Son 15 yıl içinde yolcu sayısının sürekli arttığına dikkat çeken uzmanlar, sadece 2002 yılının ilk çeyreğinde hafif bir düşüş yaşandığını hatırlattı. DESTATIS verilerine göre, Ocak-Mart aylarında uçak seyahati yapanların sayısı 18,7 milyona düştü. Bir yıl önceki aynı dönemin rakamlarına nispeten yolcu sayısında 1,9 milyonluk bir gerileme gerçekleşti. Özellikle Almanya dışına yönelik seyahatlerin sayısında büyük bir düşüş olduğunu kaydeden DESTATIS yetkilileri, yurtdışı seyahatleri sayısının yüzde 10,8 oranında gerileyerek 13,1 milyona düştüğünü ifade etti.

Türkiye ve Antalya düşüşte

Almanya’dan Türkiye’ye uçanların sayısında ise yüzde 10,1 oranında düşüş kaydedildi. DESTATIS rakamlarına göre, Ocak-Mart döneminde Almanya’dan Türkiye’ye uçanların sayısı 677 bin 318 oldu. Bu rakam, 2008 yılının aynı dönemi içinde 753 bin 254 olarak gerçekleşmişti. Almanya’dan Antalya’ya yönelik uçuşlardaki gerileme ise, yılın ilk çeyreğinde yüzde 20,9 oldu. 2008 yılının ilk 3 ayında Antalya’ya gidenlerin sayısı 302 bin 365 iken, bu yılın ilk üç ayındaki seyahatlerin sayısı 239 bin 34’e düştü.

Havayolları şirketlerinin, yolcu sayısının gerilemesi sebebiyle bilet fiyatlarında yeni bir düzenlemeye gitmesi ve fiyatları yükseltmesi bekleniyor.

Yolcu trafiğinin yanı sıra, uçaklarla taşınan kargo yüklerinde de gerileme kaydedildi. Yılın ilk 3 ayında kargo düşüşü yüzde 14,7 olarak gerçekleşti. Kargo rakamlarındaki düşüşün, Almanya’nın dış pazarlara gerçekleştirdiği ihracat rakamlarının düşmesine paralel olarak ortaya çıktığı ve dış satışlarda toparlanmaya geçilmesi durumunda kargo rakamlarının da yükselişe geçmesinin beklendiği kaydedildi.

Kriz havayollarını ve turizmi derinden vurdu

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Rakamlar her zaman doğru söyler ama gerçekler bazen rakamların ötesindedir.Vergi de indirseniz , geri para de verseniz gelmeyen alman gelmeyen rus yine gelmeyecek.Daralma maliyet yönünde değil satış yönündedir.Bu krizden en cok klasik paket turlar en az da dinamik paket turlar etkilendi.Türkiye klasikten dinamik paketlemeye dönmenin yollarını aramalı ve tur operatörlerinin baskılarından kurtulmalıdır. Ayrıca , havacılık olarak bakarsanız , THY o kadar büyüdü ki kimseye alan bırakmadı ,yetmedi alt marka ,ortaklık vs. Havacılığımız su an 2000 li yılların öncesine döndü.Rekabette yok (nasıl edesin THY ile) yeni pazar yaratan da.Her 10 senede bir silkiniyor havacılığımız umarım 2010'da da bunu yapar.Yeni yakıt vergisi ile zaten mecburen...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Tek cozum turizmi canlandirmak hava sirketlere destek olmak, nasil havalan vergilerini kaldirmak, aynisini ispanya yapiyor neden bizimkiler yapmiyor.FETHI ALTIKAT

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
yaziya dikat edersen almanyadaki federal istatisttik dairesinden bahsediyor. Turkiyeden degil......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Eğer Havayollarında kriz varsa THY sermaye artırımına nasıl gidiyor, şirketler birbiri ardına filolarına yeni uçakları nasıl katıyor, bu kriz ortamında "tailwind" adlı havayolu şirketi nasıl kuruluyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000